Winterwandeling op Tongelaar zondag 22 januari

ijsvogel-tongelaar 2023

Iedere 4e zondag van de maand organiseren de natuurgidsen van Kasteel Tongelaar een wandeling over het landgoed. Dit keer in het thema winter. De wandeling begint om 10:00 uur bij het kasteel.

Ook al verloopt de winter anders dan normaal vanwege de hoge temperaturen, flora en fauna heeft zich toch moeten wapenen tegen kou en de beperkte aanwezigheid van voedsel. Hoe ze dat doen zien we tijden de winterwandeling met hulp van natuurgids Lia.

We kijken ook of de natuur zich al voorbereid heeft op de  komende lente. Wat doen de dassen in deze periode? Zijn er ook nog bloeiende planten te zien? Kleed je lekker warm aan en ga met ons mee op pad tijdens Rondje Tongelaar.

Na de wandeling kun je het vernieuwde  informatiecentrum van Brabants Landschap bezoeken op het kasteel of genieten van  een Goei Leven lunch: Soep van het Seizoen, zuurdesembrood en koffie of thee voor € 7,50 (normaal € 9,10). Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn trots ambassadeur van Een Goei Leven Land van Cuijk dat eerlijk en heerlijk eten met producten uit de regio centraal stelt.

Praktische informatie

Start zondag 22 januari om 10 uur bij de poort van het kasteel.
Parkeren Hoogedijk Mill (vandaar is het nog 8 minuten wandelen naar het kasteel). De wandeling van ongeveer 5 km. gaat over drassige paden en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom. Het infopunt en het kasteel zijn geopend van 10 tot 18 uur. Deelname is gratis, reserveren kan bij Brabants Landschap:

https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-2/