Wimke de Körver Erepenning voor Nutreco

Wimke de Körver Erepenning 2021a


Nutreco heeft op 1 november de Wimke de Körver Erepenning ontvangen. Burgemeester Van Soest overhandigde deze aan Fulco van Lede, CEO van Nutreco in de raadszaal van het gemeentehuis.

Nutreco is een bedrijf dat voortkomen uit de historie van Wimke Hendrix. Nutreco is in de loop der tijd een wereldmarktleider geworden op het gebied van voer- en voeringrediënten voor vissen en landbouwdieren.

Het was de Boxmeerse Wimke Hendrix die in 1916 zijn eenmansbedrijf inschreef in de Kamer van Koophandel. Nu is Nutreco een onderneming die wereldwijd meer dan 12.000 werknemers telt, 100 productielocaties in 37 landen heeft en een jaaromzet boekt van ruim zes miljard euro. Op het terrein van onderzoek en communicatie/marketing speelt de locatie Boxmeer met 250 werknemers een hoofdrol. Hier is ook statutair Nutreco NV gevestigd. Nutreco heeft twee wereldwijde merken Skretting (visvoer) en Trouw Nutrition (diervoeding). Nutreco is actief in 100 landen op alle continenten. De basis van Nutreco, sinds 2015 eigendom van SHV (investeringsmaatschappij), vindt voor een belangrijk deel zijn oorsprong in Boxmeer.

De Wimke de Körver Erepenning is toegekend vanwege het innovatief en doortastend ondernemerschap van Nutreco. Ook heeft het bedrijf nationale en internationale bekendheid aan Boxmeer gegeven. Daarnaast levert het een wezenlijke bijdrage aan de maatschappelijke en economische structuur van de gemeente Boxmeer.

Het is de derde keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt. In januari 2018 is deze Erepenning uitgereikt aan Marel Poultry in Boxmeer en in mei 2021 aan Hendrix Genetics.