Wilbertoord Pakt Uut was mieters!

Kelly Dance Wilbertoord Pakt Uut

Wilbertoord – Nadat iedereen een jaartje extra had moeten wachten, pakte Wilbertoord op 10 en 11 september j.l. weer ouderwets ‘uut’. Aanvankelijk dacht de organisatie dat deze 11de editie qua publiek iets rustiger zou verlopen. Het tegendeel was waar, ruim 10.000 bezoekers betraden de poorten van dit plattelandsfestival. De zon scheen, het was overal gezellig!

Voorzitter Joost Geene: ‘Vanaf het moment dat we met het opbouwen van het festivalterrein begonnen, proefde we het enthousiasme van de ongeveer 265 vrijwilligers, verenigingen en de lokale ondernemers. Prachtig om te zien dat vooral veel jeugd beschikbaar was om de tenten op te bouwen en het festivalterrein in te richten. We zijn klaar voor de toekomst! Iedereen bedankt, in het bijzonder familie Gieben, die de locatie beschikbaar heeft gesteld’.

Spetterende feestavond en camping
Zaterdagavond knalde de livemuziek uit de boxen. Terwijl de horecavrijwilligers hard aan het werk waren, zette de bands Still Blue, DJ Peerke en Barracuda Rock een vette show neer. De deelnemers op de camping hadden een exclusief programma met voorgloeibal, toertocht en heerlijke BBQ. Tijdens het voorgloeibal presenteerde DJ Twan, het nieuwe clublied van de organiserende vereniging de Peeltuffers. Deze nieuwe lokale hit, is dit weekend regelmatig luidruchtig meegezongen.

Zonnige zondag
Zondagochtend stonden de vele enthousiaste bezoekers al vroeg bij de poorten van het festival. Rond 12.00 uur waren de terrassen al goed gevuld, alwaar bezoekers konden genieten van een heerlijk hapje, drankje met livemuziek. Van een Ierse band, Bigband, Rockbands op de OUTDOORROCK Podium, smartlappenkoor en dweilorkest, voor ieder wat wils. Het was zonnig, dus ook bij het Goei Leven Plein met lokale bierbrouwers was gezellig!

Veel verraste bezoekers keken hun ogen uit bij de crossdemonstraties, kofferbakverkoop, regiofair met hobbytent, de honden-/ en roofvogelshow en veiling. Uiteraard was er ook veel aandacht voor de prachtige oldtimers. Van tractoren, vrachtwagens, Unimogs, tot bromfietsen en luchtgekoelde Volkswagens en prachtig stoere Amerikaanse auto’s.

De kinderen en ouders genoten volop bij de dansdemonstraties van Kelly Dance en het kinderattractieplein met grote zeskamp klimluchtkussen, draaimolen, kinderquads, toneel en meer. Samengevat: het was uitbundig goed, heerlijk, geweldig ofwel mieters!

Volg onze Instagram en Facebookpagina en blijf op de hoogte van Wilbertoord Pakt Uut. www.wilbertoordpaktuut.nl