Verleng je rijbewijs online

Digitaal verlengen rijbewijs 2022

Vanaf vandaag (1 april 2022) kun je jouw rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. Dat bespaart je een extra bezoek aan het gemeentehuis.

Voor het verlengen van je rijbewijs of voor het vernieuwen door een categorie uitbreiding hoef je niet meer twee keer naar het gemeentehuis. De eerste stap kun je vanaf 1 april digitaal regelen via www.rdw.nl. Je hoeft alleen nog naar het gemeentehuis om het rijbewijs op te halen.

Als je voor het eerst een rijbewijs aanvraagt of je rijbewijs kwijt of gestolen is, moet je hiervoor nog wel naar het gemeentehuis komen. Daarvoor moet de gemeente je identiteit vaststellen.

Hoe werkt het

Ga met je huidige rijbewijs naar een door de RDW erkende fotograaf. Laat daar een nieuwe pasfoto maken. De fotograaf verstuurt jouw foto en handtekening digitaal naar de RDW. Je krijgt via mail bericht of de aanvraag is goedgekeurd. Daarna kun je met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag afhandelen via www.rdw.nl.

Je krijgt een mail als je het rijbewijs kunt ophalen op het gemeentehuis. Dit zal in de meeste gevallen binnen twee werkdagen zijn.