Uitslagenavond verkiezingen 24 november digitaal te volgen

Logo_gemeentelandvancuijk2020

LAND VAN CUIJK, 19 november 2021 – Woensdag 24 november is de laatste dag van de drie dagen dat er gestemd kan worden voor de gemeenteraadsverkiezingen Land van Cuijk. Vanaf 21.00 uur worden de eerste uitslagen van de verkiezingen verwacht. Vanwege de situatie rond Covid-19 kiest de gemeente Land van Cuijk i.o. ervoor om de uitslagenavond volledig digitaal te organiseren. De uitslagenavond start om 20.45 uur.

Door het presenteren van de uitslagen live uit te zenden, kan iedereen die dat wil de avond meemaken. Er wordt gezorgd voor een leuk, afwisselend en avondvullend programma. Op het gemeentehuis van Boxmeer wordt een studio ingericht, vanwaar presentator Erik Jansen de avond begeleidt. Studiogasten zijn burgemeester Karel van Soest van Boxmeer en razende reporter van die dag Maarten van den Hoven.

Natuurlijk gaat op deze avond de aandacht vooral uit naar de uitslagen en naar het opkomstpercentage. Kandidaten zullen op verschillende momenten tijdens deze avond in verbinding staan met de studio. De uitslagen en gesprekken met de kandidaten worden afgewisseld met beelden die Maarten van den Hoven die dag als razende reporter in het Land van Cuijk heeft gemaakt.

Het programma

De uitzending start om 20.45 uur. Gezamenlijk zullen we aftellen naar 21.00 uur, het moment waarop de stembussen sluiten. Rond 00.30 uur is er nog een slotdebat met de lijsttrekkers.

Volgen van de uitslagenavond

De uitslagenavond is live te volgen via radio, TV en livestream van omroep Land van Cuijk en de Lokale Omroep Mill. De lokale omroepen starten vanaf 18.00 uur met een programma over de herindelingsverkiezingen. Kandidaten krijgen een vergaderlink voor Teams zodat zij live in de uitzending (vanaf 20.45 uur) kunnen aansluiten.

Stemmen

Er zijn drie dagen waarop gestemd kan worden. Op maandag 22 en dinsdag 23 november zijn al een beperkt aantal stembureaus open. Woensdag 24 november kan van 7.30 tot 21.00 uur in alle stembureaus worden gestemd. Het is niet nodig om in de stembureaus het corona toegangsbewijs te tonen. Wel is een mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht. Er zijn 13 partijen waarop gestemd kan worden. Wie geef jij jouw stem?

Meer informatie over stemmen en de stembureaus vind je op www.gemeentelandvancuijk.nl/verkiezingen.