Thuisbezorgen paspoorten en identiteitsbewijzen

Paspoort thuis bezorgd

Woon je in de gemeente Land van Cuijk? Dan kun je vanaf nu een aangevraagd paspoort of identiteitsbewijs thuisbezorgd krijgen. Voor het afhalen hoeft je dus niet meer naar het gemeentehuis. Handig, nietwaar?

1 keer naar de gemeentehuis

Voor een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart moest je eerst 2 keer naar het gemeentehuis komen. 1 keer voor de aanvraag, en 1 keer voor het ophalen. Die 2e keer hoeft nu niet meer. Als jij dat wil, bezorgen we het document thuis. Thuis bezorgen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 21.00 uur. Maar op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur kan ook. Thuisbezorging is gratis.

Bezorgen op een ander adres

Vind je het handiger om jouw paspoort of identiteitskaart op een ander adres te laten bezorgen? Bijvoorbeeld op jouw werk of op een vakantieadres in Nederland? Dat kan. We bezorgen het graag op ieder ander adres in Nederland waar jij op dat moment bent, behalve op de Waddeneilanden.

Hoe werkt het?

Je maakt een afspraak voor de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart. Bij de aanvraag aan de balie geef je aan of je het document komt ophalen of dat je het thuisbezorgd wil hebben. De baliemedewerker bekijkt of thuis bezorgen kan. Thuisbezorgen kan namelijk niet bij:

  • Een spoedaanvraag. Thuisbezorgen duurt enkele dagen langer omdat het document eerst naar de bezorgdienst moet.
  • Een paspoort met een geldig visum
  • De aanvraag van een vreemdelingen- of een vluchtelingenpaspoort

veilig

We bezorgen het document veilig bij je thuis. Een speciale, vertrouwde bezorgdienst zorgt daarvoor. Geen zorgen dus dat het kwijtraakt.

Rijbewijzen

Binnenkort gaan we ook aangevraagde rijbewijzen thuis bezorgen. Nu kan dat nog niet maar we hopen dat dit over een paar weken ook kan.

Meer informatie

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bel dan naar 0485-854000.