Terug naar vinyl – een nieuwe Eightball Boppers single

8BB-platenslikker 2022

31 JANUARI 2022 – Wie haalt het in vredesnaam in z’n hoofd om nog eens een ouderwets singeltje te persen? Nou, de Eightball Boppers. Want muziek op vinyl is helemaal terug!

Talloze jongeren schaffen weer een pickupje aan en hebben het plaatjes draaien herontdekt. En dat retro-fenomeen past helemaal bij de Eightball Boppers, die met hun repertoire en verschijning teruggrijpen naar de late jaren vijftig, toen er nog helemaal geen andere muziekdragers waren dan vinyl platen. Zelfs de horeca werkte destijds met singeltjes in de jukebox, in plaats van MP3’tjes op de computer.

Selfie rock
Met dit alles in het achterhoofd besloten de Eightball Boppers een vinyl single uit te brengen, die liefhebbers nog eens ouderwets op hun pickup, platenslikker of in hun jukebox kunnen afspelen. De single is uitgebracht in samenwerking met de Bill Turner Show van Seaport Radio in het kader van het breder uitgerolde Selfie project. Geen wonder dat beide kanten van de single (ja, je kunt ‘m omdraaien!) zelf gecomponeerde rockabilly liedjes bevatten die over dit zelfkiekje-modeverschijnsel gaan. Op de ‘punkabilly’ kant van de single staat de tamelijk snelle en rauwe track ‘Selfie Rock’, terwijl de ‘Selfie Surf’ track, in de trant van Dick Dale, de ‘surfabilly’ kant siert.

Webshop
Iedereen die wil kan een eigen exemplaar van het Eightball Boppers 5″ Selfie Rock singeltje bemachtigen om weer ouderwets te genieten van het typische vinyl geluid, misschien zelfs in mono weergave. De single is te koop in de 8BB webshop.