Stichting ’t Verzetje

Laatste nieuws

Scroll naar onderen voor al het nieuws

Workshops ’t Verzetje

De afgelopen maanden zijn er weer 2 verschillende workshops geweest bij stichting ’t Verzetje .
Rond Pasen hebben we kippen gemaakt van kokers en garen.
In april hebben we oude potten flessen op gepimpt, een gewone pot veranderde in een oude brocante stijl.
In mei gaat het niet door i.v.m. hemelvaart.
Dan gaan we in juni over op t thema zomer. We gaan dan schilderijtjes van schelpen maken.

Hierna hebben we 2 maanden geen workshop en we beginnen weer in september.
We wensen dan ook iedereen een fijne vakantie en hopen dat dan iedereen zo enthousiast is als het afgelopen jaar.
Heb je interesse om mee te doen neem dan contact op met Tiny v Lith 0612943574

Voor vergroting foto’s klik op foto

Presentatie WilbertoordVooruit over MFA en IKC aan “t Verzetje.

Op 16 april 2024 heeft Harry Habets op uitnodiging van ’t  Verzetje namens WilbertoordVooruit geïnteresseerde senioren bijgepraat omtrent de ontwikkelingen van de MFA met gymzaal en inpasbaar IKC.

De belangstelling was groot en het enthousiasme niet minder. Harry gaf via een power point een duidelijke toelichting, hij nam iedereen stapsgewijs mee in het proces. Iedereen was enthousiast om in een kleine setting de kans te krijgen over het conceptplan geïnformeerd te worden en de nodige vragen te kunnen stellen.

Al met al een zinvolle ochtend!

Voor vergroting foto’s klik op foto

Gezellige morgen met Prinses Simone van de Klotstèkers die les gaf in percussie

Simone gaf de gasten van ‘t Verzetje een les  in percussie, dit is een vorm van djembé en het gebeurt met behulp van emmers en stokjes.

Tik op foto voor vergroting

Prinses Simone van de Klotstèkers start carnaval bij ‘t Verzetje

WILBERTOORD | Op donderdag 8 februari 2024 staat de workshop bij ‘t Verzetje in het teken van muziek maken. Deze workshop wordt gegeven door niemand minder dan onze eigen Prinses SIMONE. 

Simone gaat de gasten van ‘t Verzetje een les geven in percussie, dit is een vorm van djembé en het gebeurt met behulp van emmers en stokjes. Voor emmers en stokjes wordt gezorgd.

We maken er een gezellige boel van en omdat carnaval bijna begint is het misschien leuk als iedereen verkleed komt! Dit is echter niet verplicht.

IEDEREEN mag mee doen. Ook de mannen zijn welkom en wie weet is Prins Giel en narrin Sanne ook wel van de partij?

OPGAVE: Heb je zin om aan deze gezellige workshop mee te doen, geef je dan op bij Tiny 0612943574 – of Els 0627595442 of schrijf je naam op het prikbord in de hal van gemeenschapshuis de Wilg in Wibertoord.

Kaarsenstandaards te maken

Op donderdag 11 januari hadden we weer een gezellige morgen gehad om samen kaarsenstandaards te maken.

Ook wel sfeerverlichting voor de donkere dagen in januari.

Tik op foto voor vergroting

Wilbertoord gaat voor plaatsing Guinness Book of Records met een Nederlands record sjaalbreien Meten sjaals 2023

Wethouder Willy Hendriks van gemeente Land van Cuijk heeft een officieuze ‘tussentelling’ verricht voor het Nederlands record sjaal-breien. 1,6 kilometer ligt er aan wollen dassen in Wilbertoord. Nog 6,4 kilometer te gaan.

,,Best nog een eind”, ,,Het moet wel allemaal gebeuren.” Maar Breien kent geen grenzen’.

Natuurlijk was het een zot idee. 8 kilometer aan sjaals breien, het wasn een idee van een cabaretduo dat vorig jaar oktober het vijfjarig bestaan van ’t Verzetje opluisterde.

Secretaris Wilma Cornelissen: ,,Als dames zouden we toch niks om handen hebben. We werden gewezen op het Nederlands record sjaalbreien van het dorp Bladel, 7,7 kilometer. Misschien dat we een poging zouden kunnen wagen?”

Zo’n vijftig breisters zijn inmiddels actief om de megaklus te klaren. De meeste vrouwen breien voor de tv, gewoon thuis. Een oproep in krant en op Facebook leverde extra breiwerkjes op uit het hele land.

’t Verzetje zoekt sponsors voor aanschaf van wol. Ook is opslagruimte gewenst. Met 1,5 kilometer zijn al zestig vuilniszakken gevuld. Info: tel. 06 – 305 301 03.

Het 1e resultaat lag deze dag meter voor meter uitgestald in het gemeenschapshuis De Wilg. Langs de kant de vrouwen die, breiend, de meting live bijwonen. Ze doen het voor de gein, maar ook omdat we straks de sjaals kunnen opsturen, bijvoorbeeld naar Oekraïne.

Hen Daams van Omroep Land van Cuijk maakte hiervan dit sfeerverslag. klik hier

Workshop ’t Verzetje kerst op 14 december 2023

Op donderdag 14 december hadden we weer een workshop met als thema Kerstmis.

Alle deelnemers hebben allemaal een mooie kerstklok/hanger gemaakt. Het was een druk bezochte workshopen en iedereen was heel enthousiast.

Het was een hele klus en veel werk maar na 2 uur waren de meeste mensen klaar en enkele anderen gaan het thuis afmaken.

Klik op foto’s voor vergroting

Teamgeest en gezonde rivaliteit tijdens Spellencircuit Wilbertoord

Op dinsdag 21 november 2023 stond het Spellencircuit op het programma van de plaatselijke KBO en ’t Verzetje in Wilbertoord. Voor deze dag had de organisatie spellen van een bedrijf uit Gassel en het Oranje comité Wilbertoord gehuurd, waarvoor onze dank.
We begonnen de dag met een heerlijk kopje koffie/thee en een plakje cake. Nadat Willy van de Wiel de groepsindeling bekend had gemaakt trokken de groepen ten strijde. Veel plezier werd er gehaald uit o.a het kleuren dobbel spel en het ballen gooien naar de koppen van onze belangrijkste lijsttrekkers.

Er werd gedurende ± 2 uur door 6 teams van 4 personen gestreden om de prijzen en uiteindelijk kwam er een heus winnaarsteam uit de bus. De poedelprijs (een zak pepernoten) was voor het team met Harrie Rutten, Toos van der Linden, Tonnie Janssen en Piet Slaats.
De eerste prijs (een grote chocolade letter) was voor het team met Elly Hendriks, Helma Kuppen, Johan van Zwam en Peter Cornelissen.

Voor iedere deelnemer was er tenslotte nog een chocolade letter en er werd nog gezamenlijk genoten van een heerlijk bordje tomatensoep met balletjes. Verder bedanken we de KBO, stichting ’t Verzetje, Johan de beheerder van de Wilg, de vrijwilligers en de fotograaf voor hun bijdrage.

Het slot woordje was van Jacqueline Arts vanuit de KBO.

Er is een harde strijd gestreden.
Het ging er af en toe stevig aan toe, ik hoorde een keer: ‘ge meugd nie vals doen’.
Natuurlijk stonden de beste stuurlui aan wal of zaten op ’n stoel.
Maar wat vooral opviel was de teamgeest, gezonde rivaliteit, elkaar aanmoedigen, hier en daar een beetje sjoemelen, maar vooral plezier.
En daar ging ’t om.

Tik op onderstaande foto’s voor vergroting

Stichting t VERZETJE/ workshop

Op donderdag 16  november hebben we samen met Ingrid Mengerink  een workshop gehad aquarel.

Ieder had zijn eigen schilderij gemaakt, eerst tekenen en dan beginnen.

Zelf kleuren maken, verdunnen en andere technieken. We bedanken Ingrid voor haar vrijwillige inzet.

Herfstbladeren van garen maken bij t verzetje

In oktober stond de workshop herfstbladeren maken bij ’t verzetje op de planning.
De herfstbladeren werden geknoopt van garen en later aan een tak gemaakt.
De bladeren hadden allemaal herfstkleuren.

 

Weer een Spellencircuit bij het Verzetje op dinsdag 21 november 2023

Afgelopen donderdag 14 september was er weer een Workshop in De Wilg

 

We hebben daar poppentjes gemaakt van bloempotjes. De potjes werden nadat er armpjes en beentjes gemaakkt waren op elkaar geplakt.
Er werd een plantje in gezet.

Het werd een gezellige creatieve morgen. Op donderdag 12 oktober gaan we herfstbladeren knopen van garen.

 

Wilt u meedoen zet dan uw naam op de lijst in de hal van De Wilg, die daar hangt.

Tot 12 oktober

Spellencircuit KBO – ’t Verzetje Wilbertoord succesvol

Op dinsdag 22 november stond het Spellencircuit, voor de 1e keer georganiseerd door KBO en ‘t Verzetje Wilbertoord, op het programma. Voor dit spellencircuit hadden beide verenigingen aanspraak gedaan op de financiële middelen vanuit het activiteitenbudget van de gemeente Land van Cuijk. 

Jammer genoeg had koning winter al toegeslagen waardoor enkele gasten zich moesten afmelden, maar uiteindelijk gingen er op dinsdagmorgen toch nog 20 personen van start in het spellencircuit. Deze personen waren in groepjes verdeeld en gedurende 1,5 uur gingen de groepjes bijvoorbeeld van de toren van pisa naar het flipperspel; ook bij het knikkerbiljart en het kaasspel kon men zijn of haar behendigheid laten zien. Bij 6 verschillende spellen konden de groepjes de nodige punten verzamelen. Er werd sportief gespeeld en zowel de 8 begeleiders van de spellen als de spelers genoten van deze schitterende vorm van ontspanning.

Toen alle spellen gespeeld, de gescoorde punten geteld waren, werd rond de klok van 11:45 de uitslag bekend gemaakt door spelleider Willy van de Wiel. Groep 2 met Diny Hurkmans, Gerry Kremers, Tiny Hermens en Harrie Janssen won de poedelprijs met 826 punten. Groep 3 met Elly Hendriks, Leen vd Bungelaar, Leentje Manders en Johan van Zwam won de 1e prijs met 1170 punten. Zij ontvingen hiervoor een mooi prijsje. Om 12:00 uur stond er heerlijke tomatensoep, geserveerd door de Culinaire Kandelaar, klaar en iedereen kon zich hieraan tegoed doen. Dit spellencircuit en zeker ook de samenwerking tussen KBO en ’t Verzetje is voor herhaling vatbaar.

Wordt jij winnaar van het Spellencircuit op dinsdag 22 november

Stichting ’t Verzetje en KBO-Wilbertoord organiseren een SPELLENCIRCUIT voor alle 50+ers. Binnen enkele uurtjes gaan groepjes met elkaar de strijd aan en spelen een aantal spellen waarmee punten te verdienen zijn.

Aan het eind van het spellencircuit komt er natuurlijk een heus Winnaarsteam uit de bus. Daar staat uiteraard een prijsje tegenover.

Als klap op de vuurpijl is er na afloop voor iedereen heelijke soep met stokbrood en kruidenboter

Voor opgave en alle nieuws kun je de flyer printen of downloaden KLIK HIER

Brei jij mee aan de langste sjaal van Nederland?

WILBERTOORD | Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord is tijdens haar 5 jarig jubileum uitgedaagd om de langste sjaal van Nederland te gaan breien. Het Nederlands record staat op dit moment op 7,7 km en is neergezet in Bladel.
Hier wil ‘t Verzetje natuurlijk overheen.

Op dinsdagavond 4 oktober wordt het officiële startsein gegeven tijdens de informatieavond in gemeenschapshuis De Wilg, aanvang 19:00 uur. Dan wordt informatie gegeven aan welke richtlijnen we moeten voldoen en kan iedereen wol meenemen en op zijn/haar eigen adres starten met breien.
Het is dus niet de bedoeling dat er wekelijks in de Wilg gebreid wordt.
Er hebben zich al verschillende breiers opgegeven maar voor 8 kilometer sjaal kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.


Wil jij nog mee gaan breien?


Geef je dan op via: stichting.verzetje@gmail.com of 06-30530103 en kom op dinsdag 4 oktober naar de Wilg. Daar ontvang je dan uitleg, wol en breinaalden wanneer je deze zelf niet hebt. Tot ziens op dinsdag 4 oktober 2022


Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord


Richtlijnen sjaal en het breien daarvan:
• De sjaal moet 30 cm breed zijn.
• Lengte naar eigen invulling, het liefst niet langer dan 2 m. Meerdere korte stukken mag ook.
• De kleur van jouw gebreide stuk sjaal maakt niet uit. Alle kleuren en soorten wol kunnen gebruikt worden.
• Stukken sjaal mogen niet in de winkel gekocht worden. Ook mogen er geen ‘oude’ sjaals gebruikt worden.
• Iedereen mag mee breien. Opa’s, oma’s, ouders, kinderen, ooms, tantes, echt iedereen.
• Breng je zelfgebreide (stukje) sjaal naar de Wilg op een dinsdagochtend. We zorgen dan dat het bij de brei-coordinator terecht komt.
• In principe gaat iedereen thuis breien, maar misschien ontstaat er spontaan wel een avond en locatie waar met meerdere personen wordt gebreid.

Workshop Zonnebloemen maken van bierdopjes

Na de vakantietijd is ’t Verzetje weer gestart met haar maandelijkse workshops in de Wilg onder leiding van Els en Tiny.  De deelnemers werden om 10.00 uur verwelkomt  en kregen uitleg over de workshop :   Zonnebloemen maken van bierdopjes op hout.  Alle materialen lagen al klaar en we startten met het uitzoeken en buigen van de bierdopjes. 

Er werd hard gewerkt en allerlei leuke ontwerpen en/of ideeën werden uitgewerkt. Na de koffiepauze werden de bierdopjes op het hout gelijmd met als eindresultaat een “Bloemmotief op hout“. De volgende workshop vindt plaats op 13 oktober en kunnen we een herfststukje maken op bamboestelen, wel graag aanmelden bij deelname.

Zonnebloemen maken van bierdopjes op hout

Hallo allemaal,

De vakantie is weer voorbij en de workshops beginnen weer bij ’t Verzetje en wel op donderdag 8 september om 10.00 uur.

We gaan dan zonnebloemen maken van bierdopjes op hout.

Als je mee wilt doen kan dit door je op te geven bij :

Tiny v Lith tel 0612943574 Of Els Habets 0485 478338

p.s Wilt u een tangetje meenemen om te buigen?

Stichting ‘t Verzetje en KBO afdeling Wilbertoord gaan FIETSEN

Beste dorpsgenoten,

Van KBO afdeling Wilbertoord zijn jullie gewend dat er om de 2 weken op woensdagmiddag een fietstocht wordt uitgezet. Erg leuk, sportief en gezellig voor de mensen die zelf nog kunnen fietsen!
Helaas kunnen tijdens deze tochten de mensen met een scootmobiel of aangepaste fiets niet mee vanwege de (te) smalle fietspaadjes.

Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord en KBO afd. Wilbertoord gaan hier verandering in brengen.

Op woensdagmiddag 22 juni kan IEDEREEN mee fietsen.

Vertrek: plein – kiosk Aanvang: 13:30 uur. Noteer alvast de datum.

Voor opgave klik hier print formulier uit en lever deze in

Stichting ’t Verzetje vierde 5 jarig jubileum op zaterdag 9 april

Dit jubileum werd gevierd op zaterdag 9 april in gemeenschapshuis De Wilg.
Voordat de 43 aanwezigen aan de brunch konden beginnen, memoreerde voorzitter Tiny aan de eerste 5 jaren van ‘t Verzetje. Helaas konden mw. Van Uden-Selten (die 5 jaar geleden de opening van de ontmoetingsruimte gedaan had) en dhr. Kremers (die de naam ’t Verzetje ingestuurd had) vanwege overlijden niet meer aanwezig zijn op dit 5 jarig jubileum.

Om dit 1e lustrum te kunnen vieren had ’t Verzetje een mooi sponsorbedrag van MAEX Impuls Zorgzame gemeenschappen ontvangen en hiervoor hebben wij onze gasten en vrijwilligers een heerlijke brunch aangeboden. Tevens hebben de gasten en vrijwilligers tijdens de brunch ook kunnen genieten van het Wilbertoords cabaret-duo Marion en Koen. Marion en Koen brachten de stemming er goed in en gaven op humoristische wijze een extra dementie aan de overheerlijke brunch, zij zorgden voor echte ‘verse worst’!

Aan het eind van het gezellige feestje werden gasten en vrijwilligers van ’t Verzetje nog eens uitgedaagd om het Nederlandse record ‘sjaal breien’, wat op dit moment in het Brabantse Bladel is neergezet op 7,7 kilometer, te verbeteren. Dit is natuurlijk een flinke uitdaging waar de vrijwilligers van ’t Verzetje in Wilbertoord eens goed voor zullen gaan zitten!

Foto-impressie jubileummiddag Klik hier

Workshop bloemen maken

Donderdag 10 maart heeft het verzetje een workshop georganiseerd om papieren bloemen te maken van eierdozen.
Het was weer een geslaagde voormiddag en zeker weer voor herhaling vatbaar.

Klik op foto’s voor vergroting

Vanaf dinsdag 1 februari 2022 zijn er weer wekelijks onze gezellige ochtenden in de Wilg.

Deze ochtend is altijd op dinsdag van 09:30 tot 11:30 uur en onze gasten bepalen daar zelf wat ze gaan doen; dit varieert van kaarten tot bordspellen, sjoelen en biljarten of gewoon gezellig met elkaar buurten onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee.

                                                                  Loop ook eens binnen?

Workshop voor donderdag 10 maart


 

Op donderdag 10 maart gaan we bloemen maken van eierdozen. Deze worden op een houten plank gemaakt of in een krans. De krans moet niet te groot zijn want het is veel werk. Voor degene die ’n krans willen maken, dan moeten ze zelf een krans meenemen.

Graag opgeven vóór 9 maart 2022
Bij Els Habets 0485-578 338
Tiny v Lith 06-129 435 74

Workshop 10 februari 2022 Carnavalsmaskers maken.

Deze morgen hebben ze Venetiaanse carnavals maskers gemaakt; een mooi versiersel om het thuis met carnaval gezellig te maken. en op de foto’s hieronder is te zien dat dit zeer goed gelukt is

Klik op de foto’s voor vergroting

Workshop donderdag 9 december geannuleerd


Els en Tiny hadden voor donderdag 9 december een hele mooie workshop uitgezet; voor de dames kerststukjes maken en voor de heren van pallets mooie kerstfiguren zagen.
Echter…..het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe.


Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor stichting ’t Verzetje.


Het bestuur van ’t Verzetje is in overleg gegaan : Wat is wijsheid? Diverse verenigingen besloten ook al om de deuren op slot te doen!
Met heel veel pijn- emotie- en betrokkenheid heeft het bestuur van stichting ’t Verzetje besloten om per 29 november de deur van ’t Verzetje even dicht te doen.


Wanneer we onze activiteiten weer kunnen hervatten zullen wij dit zo snel mogelijk aan jullie laten weten.


Blijf gezond allemaal en wij wensen jullie alvast hele fijne kerstdagen en een hele goede jaarwisseling.

Workshop 11 november 2021 Kerststukjes

Deze morgen hebben ze kerststukjes gemaakt en op de foto’s hieronder is te zien dat dit zeer goed gelukt is

Klik op de foto’s voor vergroting

’T Verzetje heeft weer workshops


Workshop – do 11 november en 9 december
Voor de dames op 11 november en op donderdag 9 december.


Maar ook hebben we een workshop voor mannen.
Deze bestaat uit 2 donderdagen omdat er best veel werk is.


Dit is op donderdag 11 november en donderdag 9 december.


Dus heb je interesse geef je op vóór woensdag 10 november.  Hebt u thuis een figuurzaag wilt u deze dan meenemen.

U kunt zich opgeven bij Els Habets en bij Tiny v Lith 0612943574.  Of in de Wilg op ’t bord.

Workshop donderdag 14 oktober

Op donderdag 14 oktober zijn er herfststukjes gemaakt bij ’t Verzetje. Tien personen namen deel aan deze workshop en deze groep mensen mocht hun zelf gemaakte herfststukje mee naar huis nemen.

Tik op foto voor vergroting

Samen soepen op 5 oktober

Bij ’t Verzetje werd op dinsdag 5 oktober ‘Samen soepen’ georganiseerd voor haar gasten. Na de spellen-ochtend kregen alle gasten (22) rond 11:30 uur een kop heerlijke soep aangeboden door Sociom en Mooiland.

Tik op foto voor vergroting