Stichting ’t Verzetje

Laatste nieuws

Scroll naar onderen voor al het nieuws

Spellencircuit KBO – ’t Verzetje Wilbertoord succesvol

Op dinsdag 22 november stond het Spellencircuit, voor de 1e keer georganiseerd door KBO en ‘t Verzetje Wilbertoord, op het programma. Voor dit spellencircuit hadden beide verenigingen aanspraak gedaan op de financiële middelen vanuit het activiteitenbudget van de gemeente Land van Cuijk. 

Jammer genoeg had koning winter al toegeslagen waardoor enkele gasten zich moesten afmelden, maar uiteindelijk gingen er op dinsdagmorgen toch nog 20 personen van start in het spellencircuit. Deze personen waren in groepjes verdeeld en gedurende 1,5 uur gingen de groepjes bijvoorbeeld van de toren van pisa naar het flipperspel; ook bij het knikkerbiljart en het kaasspel kon men zijn of haar behendigheid laten zien. Bij 6 verschillende spellen konden de groepjes de nodige punten verzamelen. Er werd sportief gespeeld en zowel de 8 begeleiders van de spellen als de spelers genoten van deze schitterende vorm van ontspanning.

Toen alle spellen gespeeld, de gescoorde punten geteld waren, werd rond de klok van 11:45 de uitslag bekend gemaakt door spelleider Willy van de Wiel. Groep 2 met Diny Hurkmans, Gerry Kremers, Tiny Hermens en Harrie Janssen won de poedelprijs met 826 punten. Groep 3 met Elly Hendriks, Leen vd Bungelaar, Leentje Manders en Johan van Zwam won de 1e prijs met 1170 punten. Zij ontvingen hiervoor een mooi prijsje. Om 12:00 uur stond er heerlijke tomatensoep, geserveerd door de Culinaire Kandelaar, klaar en iedereen kon zich hieraan tegoed doen. Dit spellencircuit en zeker ook de samenwerking tussen KBO en ’t Verzetje is voor herhaling vatbaar.

Wordt jij winnaar van het Spellencircuit op dinsdag 22 november

Stichting ’t Verzetje en KBO-Wilbertoord organiseren een SPELLENCIRCUIT voor alle 50+ers. Binnen enkele uurtjes gaan groepjes met elkaar de strijd aan en spelen een aantal spellen waarmee punten te verdienen zijn.

Aan het eind van het spellencircuit komt er natuurlijk een heus Winnaarsteam uit de bus. Daar staat uiteraard een prijsje tegenover.

Als klap op de vuurpijl is er na afloop voor iedereen heelijke soep met stokbrood en kruidenboter

Voor opgave en alle nieuws kun je de flyer printen of downloaden KLIK HIER

Brei jij mee aan de langste sjaal van Nederland?

WILBERTOORD | Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord is tijdens haar 5 jarig jubileum uitgedaagd om de langste sjaal van Nederland te gaan breien. Het Nederlands record staat op dit moment op 7,7 km en is neergezet in Bladel.
Hier wil ‘t Verzetje natuurlijk overheen.

Op dinsdagavond 4 oktober wordt het officiële startsein gegeven tijdens de informatieavond in gemeenschapshuis De Wilg, aanvang 19:00 uur. Dan wordt informatie gegeven aan welke richtlijnen we moeten voldoen en kan iedereen wol meenemen en op zijn/haar eigen adres starten met breien.
Het is dus niet de bedoeling dat er wekelijks in de Wilg gebreid wordt.
Er hebben zich al verschillende breiers opgegeven maar voor 8 kilometer sjaal kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.


Wil jij nog mee gaan breien?


Geef je dan op via: stichting.verzetje@gmail.com of 06-30530103 en kom op dinsdag 4 oktober naar de Wilg. Daar ontvang je dan uitleg, wol en breinaalden wanneer je deze zelf niet hebt. Tot ziens op dinsdag 4 oktober 2022


Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord


Richtlijnen sjaal en het breien daarvan:
• De sjaal moet 30 cm breed zijn.
• Lengte naar eigen invulling, het liefst niet langer dan 2 m. Meerdere korte stukken mag ook.
• De kleur van jouw gebreide stuk sjaal maakt niet uit. Alle kleuren en soorten wol kunnen gebruikt worden.
• Stukken sjaal mogen niet in de winkel gekocht worden. Ook mogen er geen ‘oude’ sjaals gebruikt worden.
• Iedereen mag mee breien. Opa’s, oma’s, ouders, kinderen, ooms, tantes, echt iedereen.
• Breng je zelfgebreide (stukje) sjaal naar de Wilg op een dinsdagochtend. We zorgen dan dat het bij de brei-coordinator terecht komt.
• In principe gaat iedereen thuis breien, maar misschien ontstaat er spontaan wel een avond en locatie waar met meerdere personen wordt gebreid.

Workshop Zonnebloemen maken van bierdopjes

Na de vakantietijd is ’t Verzetje weer gestart met haar maandelijkse workshops in de Wilg onder leiding van Els en Tiny.  De deelnemers werden om 10.00 uur verwelkomt  en kregen uitleg over de workshop :   Zonnebloemen maken van bierdopjes op hout.  Alle materialen lagen al klaar en we startten met het uitzoeken en buigen van de bierdopjes. 

Er werd hard gewerkt en allerlei leuke ontwerpen en/of ideeën werden uitgewerkt. Na de koffiepauze werden de bierdopjes op het hout gelijmd met als eindresultaat een “Bloemmotief op hout“. De volgende workshop vindt plaats op 13 oktober en kunnen we een herfststukje maken op bamboestelen, wel graag aanmelden bij deelname.

Zonnebloemen maken van bierdopjes op hout

Hallo allemaal,

De vakantie is weer voorbij en de workshops beginnen weer bij ’t Verzetje en wel op donderdag 8 september om 10.00 uur.

We gaan dan zonnebloemen maken van bierdopjes op hout.

Als je mee wilt doen kan dit door je op te geven bij :

Tiny v Lith tel 0612943574 Of Els Habets 0485 478338

p.s Wilt u een tangetje meenemen om te buigen?

Stichting ‘t Verzetje en KBO afdeling Wilbertoord gaan FIETSEN

Beste dorpsgenoten,

Van KBO afdeling Wilbertoord zijn jullie gewend dat er om de 2 weken op woensdagmiddag een fietstocht wordt uitgezet. Erg leuk, sportief en gezellig voor de mensen die zelf nog kunnen fietsen!
Helaas kunnen tijdens deze tochten de mensen met een scootmobiel of aangepaste fiets niet mee vanwege de (te) smalle fietspaadjes.

Stichting ‘t Verzetje Wilbertoord en KBO afd. Wilbertoord gaan hier verandering in brengen.

Op woensdagmiddag 22 juni kan IEDEREEN mee fietsen.

Vertrek: plein – kiosk Aanvang: 13:30 uur. Noteer alvast de datum.

Voor opgave klik hier print formulier uit en lever deze in

Stichting ’t Verzetje vierde 5 jarig jubileum op zaterdag 9 april

Dit jubileum werd gevierd op zaterdag 9 april in gemeenschapshuis De Wilg.
Voordat de 43 aanwezigen aan de brunch konden beginnen, memoreerde voorzitter Tiny aan de eerste 5 jaren van ‘t Verzetje. Helaas konden mw. Van Uden-Selten (die 5 jaar geleden de opening van de ontmoetingsruimte gedaan had) en dhr. Kremers (die de naam ’t Verzetje ingestuurd had) vanwege overlijden niet meer aanwezig zijn op dit 5 jarig jubileum.

Om dit 1e lustrum te kunnen vieren had ’t Verzetje een mooi sponsorbedrag van MAEX Impuls Zorgzame gemeenschappen ontvangen en hiervoor hebben wij onze gasten en vrijwilligers een heerlijke brunch aangeboden. Tevens hebben de gasten en vrijwilligers tijdens de brunch ook kunnen genieten van het Wilbertoords cabaret-duo Marion en Koen. Marion en Koen brachten de stemming er goed in en gaven op humoristische wijze een extra dementie aan de overheerlijke brunch, zij zorgden voor echte ‘verse worst’!

Aan het eind van het gezellige feestje werden gasten en vrijwilligers van ’t Verzetje nog eens uitgedaagd om het Nederlandse record ‘sjaal breien’, wat op dit moment in het Brabantse Bladel is neergezet op 7,7 kilometer, te verbeteren. Dit is natuurlijk een flinke uitdaging waar de vrijwilligers van ’t Verzetje in Wilbertoord eens goed voor zullen gaan zitten!

Foto-impressie jubileummiddag Klik hier

Workshop bloemen maken

Donderdag 10 maart heeft het verzetje een workshop georganiseerd om papieren bloemen te maken van eierdozen.
Het was weer een geslaagde voormiddag en zeker weer voor herhaling vatbaar.

Klik op foto’s voor vergroting

Vanaf dinsdag 1 februari 2022 zijn er weer wekelijks onze gezellige ochtenden in de Wilg.

Deze ochtend is altijd op dinsdag van 09:30 tot 11:30 uur en onze gasten bepalen daar zelf wat ze gaan doen; dit varieert van kaarten tot bordspellen, sjoelen en biljarten of gewoon gezellig met elkaar buurten onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee.

                                                                  Loop ook eens binnen?

Workshop voor donderdag 10 maart


 

Op donderdag 10 maart gaan we bloemen maken van eierdozen. Deze worden op een houten plank gemaakt of in een krans. De krans moet niet te groot zijn want het is veel werk. Voor degene die ’n krans willen maken, dan moeten ze zelf een krans meenemen.

Graag opgeven vóór 9 maart 2022
Bij Els Habets 0485-578 338
Tiny v Lith 06-129 435 74

Workshop 10 februari 2022 Carnavalsmaskers maken.

Deze morgen hebben ze Venetiaanse carnavals maskers gemaakt; een mooi versiersel om het thuis met carnaval gezellig te maken. en op de foto’s hieronder is te zien dat dit zeer goed gelukt is

Klik op de foto’s voor vergroting

Workshop donderdag 9 december geannuleerd


Els en Tiny hadden voor donderdag 9 december een hele mooie workshop uitgezet; voor de dames kerststukjes maken en voor de heren van pallets mooie kerstfiguren zagen.
Echter…..het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe.


Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor stichting ’t Verzetje.


Het bestuur van ’t Verzetje is in overleg gegaan : Wat is wijsheid? Diverse verenigingen besloten ook al om de deuren op slot te doen!
Met heel veel pijn- emotie- en betrokkenheid heeft het bestuur van stichting ’t Verzetje besloten om per 29 november de deur van ’t Verzetje even dicht te doen.


Wanneer we onze activiteiten weer kunnen hervatten zullen wij dit zo snel mogelijk aan jullie laten weten.


Blijf gezond allemaal en wij wensen jullie alvast hele fijne kerstdagen en een hele goede jaarwisseling.

Workshop 11 november 2021 Kerststukjes

Deze morgen hebben ze kerststukjes gemaakt en op de foto’s hieronder is te zien dat dit zeer goed gelukt is

Klik op de foto’s voor vergroting

’T Verzetje heeft weer workshops


Workshop – do 11 november en 9 december
Voor de dames op 11 november en op donderdag 9 december.


Maar ook hebben we een workshop voor mannen.
Deze bestaat uit 2 donderdagen omdat er best veel werk is.


Dit is op donderdag 11 november en donderdag 9 december.


Dus heb je interesse geef je op vóór woensdag 10 november.  Hebt u thuis een figuurzaag wilt u deze dan meenemen.

U kunt zich opgeven bij Els Habets en bij Tiny v Lith 0612943574.  Of in de Wilg op ’t bord.

Workshop donderdag 14 oktober

Op donderdag 14 oktober zijn er herfststukjes gemaakt bij ’t Verzetje. Tien personen namen deel aan deze workshop en deze groep mensen mocht hun zelf gemaakte herfststukje mee naar huis nemen.

Tik op foto voor vergroting

Samen soepen op 5 oktober

Bij ’t Verzetje werd op dinsdag 5 oktober ‘Samen soepen’ georganiseerd voor haar gasten. Na de spellen-ochtend kregen alle gasten (22) rond 11:30 uur een kop heerlijke soep aangeboden door Sociom en Mooiland.

Tik op foto voor vergroting