Speciaalbierfestival zondag 19 juni – Getapt Mill

Stramme Kabouter & het Centrum 2022

Op zondag 19 juni vindt de eerste editie van het speciaalbierfestival ‘Getapt Mill’ plaats. Dit evenement voor liefhebbers van speciaalbier kunt u vanaf 14.00 uur bezoeken op het kerkplein in Mill. Het duurt tot 20.00 uur.

Herman Janssen van Grand café het Centrum en Jan-Joris Gommans van Streekbrouwerij De Stramme Kabouter hebben de handen ineengeslagen voor het organiseren van een speciaalbierfestival.

Het initiatief ontstond tijdens enkele gesprekken tussen Herman en Jan-Joris over wat er nog meer te organiseren zou zijn rondom de bieren van De Stramme Kabouter. Grand café het Centrum schenkt immers al een tijdje alle bieren van Streekbrouwerij de Stramme Kabouter.

Het nieuwste bier ‘Zalige Kabouter’ heeft inmiddels de status van huisbier gekregen bij Grand café het Centrum. De gevel van het Centrum siert zelfs het etiket van het bier. Sinds kort is de Zalige Kabouter bij het Centrum ook van de tap te verkrijgen.

Al met al genoeg reden voor de beide heren om samen de organisatie van het speciaalbierfestival ter hand te nemen. Op het festival zullen een viertal brouwers hun heerlijke speciaalbieren schenken. Dit zal een mix zijn van de bekende lokale kanjers met verrassende gasten van iets verder weg. Voor ieder wat wils dus. Een gezellig bandje zorgt voor nog wat extra sfeer.

Het festival ‘Getapt Mill’ is gratis toegankelijk. Voor het nuttigen van de speciaalbieren kan ter plaatse een vijftal munten inclusief proefglaasje worden aangeschaft voor de prijs van €15,-.

Voor meer informatie kunt u uiteraard ook contact zoeken met de organisatie.

Jan Joris Gommans, 06-83718360 mail: strammekabouter2017@gmail.com

Herman Janssen, 06-85056078  mail: willemienenherman@gmail.com

Herman en Jan-Joris hopen op een zonnige Vaderdag en verwelkomen graag een ieder op zondag 19 juni vanaf 14.00 uur op het kerkplein in Mill.

Meer weten over dit Speciaalbierfestival en De Stramme Kabouter? Beluister dan een interview met Jan-Joris in de podcast van Het 12uurtje. Dit kan via Spotify, Apple podcasts en het12uurtje.nl