Prijsuitreiking ‘Burgemeestersklas 2022’

burgemeestersklas 2022

Afgelopen mei zijn de winnaars van de kleurplatenactie voor de nieuwe burgemeester bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens de raadsvergadering van 17 mei. Uit de acht winnaars is nog één winnaar gekozen. De klas van deze winnaar heeft hiermee de titel ‘Burgemeestersklas 2022’ gewonnen.

Daarom is op woensdag 15 juni door de griffie een bezoek gebracht aan basisschool De Regenboog in Cuijk. Bij dit bezoek is de prijs voor ‘Burgemeestersklas 2022’ overhandigd aan groep 6-7. Deze titel hebben zij te danken aan klasgenoot Damjan die met zijn mooie tekening deze prijs voor zijn klasgenoten in de wacht wist te slepen. De Burgemeestersklas heeft een cheque ter waarde van € 350,- ontvangen. Voor dit bedrag mogen zij een uitstapje naar keuze gaan maken in het Land van Cuijk.

Burgemeestersklas

De ‘Burgemeestersklas’ is een nieuw concept waarin basisschoolleerlingen binnen het Land van Cuijk de kans krijgen om een jaar lang mee te doen en te denken met de gemeente. Dit kan op allerlei manieren, afhankelijk van interessante onderwerpen of gebeurtenissen die in dat jaar spelen. Daarnaast mag de klas op uitstapje en mogen zij een bezoekje brengen aan het gemeentehuis om te zien waar onze burgemeester werkt, maar om ook eens een kijkje te nemen in de raadzaal. Wie weet kunnen ze zo de burgemeester én de gemeente een handje helpen!