Première-concert Vierdaagse Orkest in Schouwburg Cuijk

Vierdaagseorkest 2022

Het Vierdaagse Orkest 2022 treedt zaterdag 16 juli op in de schouwburg van Cuijk met het traditionele Lake Invest Rooie Loperconcert. Op donderdag 21 juli zal het Lake Invest Cujks Kade Concert aan de Maaskade in Cuijk plaatsvinden. Het concert in de schouwburg is de première van de reeks voorstellingen die in de week van de Vierdaagse wordt gegeven. Het concert in de schouwburg begint om 19:30 uur en kaarten zijn nu al te koop. 

Het Vierdaagse Orkest 2022 heeft dit jaar niet alleen bijzondere nummers op het repertoire staan, het orkest is wat bezetting betreft nog nooit zo groot geweest. Het zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot haar recht komt en dat zal het publiek merken. 

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio; van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en aangrenzende regio’s. Dat wordt aangevuld met een combo, een zanggroep van acht zangers en een dansgroep van acht danseressen. Het hele gezelschap komt daarmee op in totaal 80 uitvoerenden. In het orkest zijn alle secties volledig bezet. Onder leiding van de vaste dirigent Bart van Zutven (orkest) en Stephanie van Werkhoven (zanggroep) is al sinds maart intensief gewerkt aan de meer dan 25 muziekwerken die ten gehore worden gebracht. Een avondvullend programma met een grote variatie aan muziek. Het gaat van pop tot musicalnummers en van rock tot filmmuziek en uiteraard ontbreekt de feestmuziek niet. Vele bekende nummers, maar ook muziek die het publiek zal verrassen. 

Beide concerten in Cuijk hebben hun eigen karakter. De première in de schouwburg gebeurt geheel in stijl, een mooie gelegenheid om vanaf de luxe theaterstoel van de muziek en dans te genieten. Het concert op de kade op donderdag heeft een heel andere sfeer en zal starten na de landing van de proefsluiting van de pontonbrug en de spectaculaire landing van de parachutisten door Paraclub Teuge. Het trekt ieder jaar een volle kade van muziek- en feestliefhebbers die er een geweldige avond aan kunnen beleven. Het Vierdaagse Orkest is op vrijdag tijdens de doortocht present om de wandelaars muzikaal te ondersteunen op deze laatste wandeldag van de Vierdaagse 2022.

Het Vierdaagse Orkest treedt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal vijf keer op. Daarbij komt nog het optreden op vrijdag tijdens de doortocht in Cuijk. Na het Lake Invest Rooie Loperconcert in de schouwburg van Cuijk (zaterdag 16 juli, 19:30 uur) is het orkest te horen in Wijchen (dinsdag 19 juli, Markt, 19.30 uur), Groesbeek (woensdag 20 juli, Dorpsplein, 19.30 uur), Lake Invest Cuijks Kade Concert aan de Maaskade in Cuijk (donderdag 21 juli, 19.30 uur) en tot slotte in het Openluchttheater de Goffert in Nijmegen (zondagmiddag 24 juli, 15:00, €5).

Kaarten voor het Lake Invest Rooie Loperconcert in de schouwburg kosten 17,50 euro. Ze zijn te bestellen via de website van het orkest: www.vierdaagseorkest.nl.