Pinksterwandeling Tongelaar

kasteel-tongelaar 2023

Op 2de Pinksterdag, maandag 29 mei, verzorgen de natuurgidsen van Brabants Landschap en IVN 2 gratis wandelexcursies om 11:00 uur.

Kasteel gesloten

In verband met een besloten feest zijn het kasteel en de binnenplaats op Tweede Pinksterdag gesloten. Er is dus geen mogelijkheid voor koffie of toilet. Maar er valt zoveel te zien en te vertellen in deze mooie tijd van het jaar, dat de natuurgidsen van Brabants Landschap hebben besloten om toch op pad te gaan. Behalve de flora en fauna zullen het kasteel en haar geschiedenis ook uitgebreid aan de orde komen. Ga je mee?

Reserveren

De gidswandelingen vertrekken om 11:00 uur bij het insectenhotel in de boomgaard, rechts van het kasteel. Deelname is gratis, reserveren verplicht. De wandeling duurt ongeveer een uur en is niet rolstoelvriendelijk. Honden zijn (mits vriendelijk en goed aangelijnd) welkom.

Liever zelf eropuit met het gezin?
Dat kan natuurlijk ook! Download de app ‘Vossenstreken’ en kies zelf een gebied en thema van de route. Bijvoorbeeld de route ‘Da’s pas speuren’ op Landgoed Tongelaar. De routes en startlocaties zijn te vinden op www.vossenstrekenapp.com 

Praktische info

Adres: Tongelaar 12 Mill, autonavigatie Hoogedijk Mill invoeren!
Parkeren op de grote parkeerplaats voor de slagbomen.
Vanaf daar is het nog 8 minuten wandelen naar de boomgaard bij het kasteel.
We verzamelen bij het insectenhotel.


www.brabantslandschap.nl