Oogcafé over thuisbegeleiding

begeleid Wonen 2021


Op dinsdag 9 november staat het Oogcafé Land van Cuijk in de bibliotheek in het teken van begeleiding aan huis. Wonen is een belangrijk onderdeel van het leven. Een fijne, veilige plek thuis is het vertrekpunt om met vertrouwen te kunnen deelnemen aan het maatschappelijk en sociaal leven.

Te gast in het Oogcafé is Debora Muys. Zij is ambulant medewerker van de Robert Coppes Stichting. Dit is een stichting die zich richt op het bieden van thuisondersteuning aan mensen met een visuele beperking alléén of in combinatie met een bijkomend probleem zoals: autisme, beginnende dementie of een licht verstandelijke beperking. Dit doen zij in de regio’s van Zuid Nederland.

Debora vertelt over de diverse mogelijkheden van de specialistische begeleiding en hoe hiervoor een indicatie aangevraagd kan worden via de WMO.

Na de inleiding en een koffie/theepauze krijgt u voldoende gelegenheid om haar hierover nog verdere vragen te stellen.  Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom.

Oogcafé Land van Cuijk

Het Oogcafé is een samenwerking tussen de Oogvereniging en de bibliotheek. Zij wil een ontmoetingsplaats zijn voor alle inwoners met een oogaandoening in het Land van Cuijk. Het doel is om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar tot steun te zijn. Er worden gastsprekers uitgenodigd die bepaalde thema’s kunnen belichten die betrekking hebben op de visuele beperking.

Oogcafé Land van Cuijk, dinsdag 9 november, 10.00 – 12.00 uur inloop vanaf 9.30 uur. Deelname gratis.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via w.lems@biblioplus.nl of via telefoon 06 100 292 32.

Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64 Cuijk