Ontwikkeling Van Houtterrein in Mill gaat laatste fase in

Plan van Hout 2022

Aan de Wanroijseweg in Mill stond vroeger een houtfabriek met de naam Van Hout. Op een deel van fabrieksterrein staan nu woningen. Er staat echter ook nog een oud bedrijfspand. Dat bedrijfspand wordt gesloopt. In de plaats daarvan komen acht grondgebonden woningen en twintig zorgappartementen/studio’s. Daarmee is de herontwikkeling van dit terrein compleet.


Wethouder Mark Janssen is blij met de nieuwbouw: “Er is behoefte aan woningen in Mill.  Hiermee wordt opnieuw een goede stap gezet. Fijn ook dat er zorgwoningen komen voor mensen die behoefte hebben aan beschermd wonen. Iedereen kan een  familielid hebben met een zorgbehoefte. Ook voor deze mensen moet gebouwd worden”.

Inmiddels is het bestemmingsplan bijna gereed. Op het ontwerp zijn geen zienswijzen ingediend. Het laatste woord is nu aan de gemeenteraad. Als alles volgens plan gaat, wordt er vanaf het najaar van 2022 gebouwd. Peters Projectontwikkeling B.V. uit Schaijk is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van dit gebied. Wil je meer weten over dit project? Kijk dan op landvancuijkwoont.nl

Op de afbeelding is te zien hoe het voormalige fabrieksterrein wordt ingericht met woningen. De oude schoorsteen, een monument, blijft staan. Aan de voet van de schoorsteen worden aan de zijde van de Wanroijseweg acht grondgebonden woningen gebouwd, in twee rijtjes van vier. Daarachter komen, in twee bouwblokken van tien, twintig zorgappartementen.