Nieuws A.K.M.

Foute Party 13 april

Op zaterdag 13 april hebben we voor de 2e keer een “Foute Party” georganiseerd voor alle leden die wel van een feestje houden! Er kon heerlijk gedanst en “gechilt” worden. Tussendoor was er water en ranja en kon iedereen komkommer of appel pakken. Dat dansen dorstig (en hongerig) maakt was wel te zien: het eten en drinken vond gretig aftrek. Om even uit te rusten/bij te komen van het dansen, hadden we 2 rondes BINGO (met een prijsje naar keuze)!  Ook werden we een aantal keren voorzien van een mini-frikadelletje of een kipnugget (jummie)! Voor we het in de gaten hadden, was het al weer tijd voor het laatste liedje………. We kijken terug op zeer gezellige en geslaagde avond (die voor herhaling vatbaar is)!

Op vrijdag 24 mei gaan alle leden (onder begeleiding van een ouder) tussen 18.00 en 20.00 uur langs de deuren om lege flessen, flesjes, blikjes op te halen: onze FLESSENACTIE!   Mocht u flessen, blikjes, enz. voor ons hebben, maar u bent die avond niet thuis, dan mag u ze ook in een doos of tas bij de voordeur zetten/aan de voordeur hangen, zodat we ze mee kunnen nemen, maar u mag ze ook af komen geven op de parkeerplaats bij DWSH’18
In verband met het Beachvolleybal dat in hetzelfde weekend plaats vindt op het kerkplein hebben we besloten om te starten/verzamelen op de parkeerplaats bij DWSH’18.       

De laatste activiteit van dit seizoen is onze bouwweek (13-14 en 15 augustus); hiervoor kan je, je nog aanmelden tot 18 mei door een mailtje te sturen aan akmbouwweek@hotmail.com

Klik op foto voor vergroting

Verslag Knutselochtend 17 maart

Er kwamen deze ochtend zo’n 25 kinderen naar “De Wilg” om gezellig te komen  knutselen. Omdat het bijna Pasen is, stonden alle knutsels in het teken van, hoe kan het ook anders: Pasen! Er konden paashazen of kuikens van bloempotjes gemaakt worden (maar ‘m gewoon leuk beschilderen als lente-potje mocht natuurlijk ook). Er kon een paashaas,- kuiken of een paasei versierd worden met foamklei. Elk figuurtje werd voorzien van een lintje zodat het thuis in de paastak gehangen kon worden. Er kon een paaskrans (met of zonder haas) van papieren eieren gemaakt worden en met wol en karton konden er paaseieren, wortels, kuikens of paashazen gemaakt worden. Van karton knip je een figuur, daar maak je inkepingen in en dan wikkel je daar verschillende kleuren wol omheen.  

Natuurlijk mocht ook het figuurzagen niet ontbreken: er konden hangertjes voor in de paastak gemaakt worden, grote eieren/hazen maar ook verschillende soorten (lente)bloemen. Nadat ze, met of zonder wat hulp, uitgezaagd waren, konden de kinderen ze ook nog (be)schilderen. Voor we het in de gaten hadden was het al 11.45 uur en kwam de paashaas langs om met ons naar het “bouwweekveldje” te gaan want daar legen een heleboel eieren verstopt. We hebben bijna alle eieren gevonden! Snel naar binnen om onze knutselwerkjes op te halen en nog even langs de paashaas te lopen om wat eitjes te gaan halen……… We vonden het een hele gezellige en creatieve ochtend! 

 

Onze volgende activiteit is de FOUTE PARTY op 13 april a.s. van 19.00-21.30 uur.

Kom allemaal verkleed; zodat we er met z’n allen een leuk feestje van kunnen maken!

Op vrijdag 24 mei hebben we onze jaarlijkse flessenactie. Tussen 18.00 en 20.00 uur komen de kinderen aan de deur om statiegeldflessen,- blikjes, kratjes etc. op te halen. We verwachten alle leden deze avond om een handje te komen helpen.  Ouders die willen komen helpen, kunnen zich aanmelden bij Suus (via de app).

Tik op de foto’s voor een vergroting

 

Verslag Kerstknutselmiddag

Het is al weer een tijdje geleden: Op 10 december hebben we met zo’n 35 kinderen geknutseld in De Wilg. Er was van alles te maken voor kerst. Een gipsen kerstman of kerstboom beschilderen en beplakken/versieren, een kerststukje op een boomschijf (met of zonder fles), een kerstboom van draad in een bordje maken en deze versieren met pompons en plakkers en een raamhanger beschilderen. Ook kon er weer van alles gemaakt worden van Hama-kralen en niet te vergeten het figuurzagen. Er zijn heel wat zaagjes gesprongen maar er werden dan ook prachtige figuren, bomen en logo’s gezaagd; die daarna van een mooi verfje werden voorzien. Dit alles onder het genot van een kerstmuziekje. Tussendoor werden we getrakteerd op warme of koude chocomel, ranja en een kerstkoekje of -chocolaatje. Voor we er erg in hadden, was het al weer 15.00 uur en dus tijd om te stoppen en met onze super-creatieve knutselwerken naar huis te gaan.

 

Onze volgende activiteiten zijn:

* 25 februari: uitstapje voor groep 3 en 4
* 8 maart: uitstapje voor groep 5-6-7 en 8
Voor deze activiteiten kan je, je helaas niet meer aanmelden.
* 17 maart gaan we weer knutselen en sporten in en rondom “De Wilg”. We beginnen om 10.00 uur en om 12.00 uur breien we er een eind aan. Hiervoor kan je, je nog aanmelden via de opgave-app tot 8 februari!                                                                                                                                                                                               

Mochten er vragen/onduidelijkheden zijn, of lukt het aanmelden via de app niet, neem dan even contact op met Suus (mama van Mila).

Hopelijk zien we jullie tijdens (één van) deze activiteiten!

Tik op de foto om een vergroting

Een december groet van de AKM!

Met ons mooie Wilbertoord in de lampjes, de Sint in het land én de Kerstdagen in zicht, blikken we als AKM nog even terug op een fantastisch 2023: foute outfits, artistieke zwemkunsten, lastige puzzels, blinkende knutsels, volle zakken met plastic flessen, adembenemende optredens, prachtige bouwwerken, onmogelijk geklauter, máár vooral veel enthousiaste kinderen!

Lieve AKM kinderen, dank jullie wel. We wensen jullie samen met jullie familie gezellige feestdagen en alvast een heel mooi 2024, waarin we weer vele leuke momenten gaan beleven.

We zien jullie graag voor de laatste keer dit jaar tijdens onze kerst knutselmiddag, komende 10 december om 13:00.

Feestelijke groet,

Het AKM Bestuur

Verslag Bosavond

Op zaterdag 16 september hadden we de eerste activiteit (voor de kinderen van groep 6-7 en 8) van ons jubileum-seizoen!

We gingen vanuit de Kiosk met z’n allen naar het bos om daar, in twee groepen, allerlei puzzels, een doolhof,  een rebus, zoekplaat, plaatjessommen etc. op te lossen. Al deze “opdrachtjes” hadden te maken met de thema’s die er de afgelopen 49 jaar bij de A.K.M. zijn geweest.                                                       

De oplossingen moesten we op een blad schrijven en we kregen als “tip” mee om goed te onthouden welke thema’s we allemaal tegen kwamen onderweg………                                                                                                                                               

Vlak voor we naar huis gingen, hadden we nog een kleine stop onderweg, waar we een broodje hamburger en wat te drinken kregen. Daar kregen we een nieuw blad met daarop omschrijvingen zodat we wisten welke letter we bij elk thema of van de oplossing van de opdracht van sommige thema’s we op moesten schrijven. Zo ontstond er een zin.  We kijken terug op een leuke en zeer gezellige avond!

Hopelijk zien we jullie allemaal op onze volgende activiteit(en):

8 Oktober  à Playbackshow in De Wilg van 13.30-16.00 uur

4 November à Halloweenavond in De Wilg (tijden volgen nog via de app).

Beste ouders,

 

Helaas hebben wij zojuist bericht gehad dat er donderdag ivm de droogte geen kampvuur plaats mag vinden. 

We verzoeken jullie bij deze om GEEN hout naar het terrein te brengen.

We moeten helaas alles afvoeren dus hopen dat mensen geen hout meer komen brengen

Oproep voor Verf e.d. voor Bouwweek

 

 

Durf te vragen! Wie heeft er nog bruikbare restjes verf over en maakt ons hier blij mee? We horen het heel graag! Alles is welkom! App of bel ons even en dan komen we het graag zsm bij je ophalen.