Natuurfeestje Tongelaar 2024

natuurfeestje tongelaar 2024

Zondag 20 oktober viert Landgoed Tongelaar voor de vierde keer op rij Natuurfeestje Tongelaar. Een hele dag vol natuur en buitenspelen voor kids van 4 tot 12 jaar.

Vrijwilligers van Brabants Landschap, IVN, OntdekMill, stichting Een Goei Leven en Scouting verzorgen alle natuuractiviteiten in de weide en boomgaard bij het kasteel op de eerste zondag van de herfstvakantie. Bijvoorbeeld vilten met wol, een mandje vlechten met wilgentenen, verf maken van natuurlijke pigmenten, enz. Er zijn ook stoerdere activiteiten zoals boomklimmen met tuigjes, slootje scheppen, bushcraften en de Avonturenboswachter.

Natuurfeestje is een echt kinderfeest

(niet te verwarren met het Pluk & Oogstfeest). Kinderen kunnen overal aanschuiven en meedoen. Op een enkele activiteit moet je je inschrijven; bijvoorbeeld voor een lezing in de Kinderuniversiteit of voor de gidswandeling, maar bij het meeste niet. Natuurfeestje wil het zo spontaan en toegankelijk mogelijk houden. Ook zijn er ambachten te zien zoals de bijenkorvenvlechter, een spinster en een imker.

Geen Natuurfeestje zonder de inzet van meer dan 80(!) vrijwilligers

Er zijn die dag bijna 80 vrijwilligers aan het werk voor zo’n 750 kinderen van 4 tot 12 jaar.

Die komen met hun ouders of opa’s en oma’s. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou er geen Natuurfeestje zijn. Allemaal mensen die graag de handen uit de mouwen steken om kinderen een fijne dag buiten te laten beleven. Maar de organisatie staat zeker open voor extra handen en nieuwe ideeën! Heb jij zin en tijd om een zondag mee te bouwen aan het leukste buitenfeestje in de regio? Mail dan Ingeborg: mail@ingeborgvriends.nl.

Vereniging of club? Kom maar door met je voorstel!

Ook als je als vereniging of club denkt dat er een goeie match is: kom maar door met je voorstel! Misschien zien we elkaar wel op de volgende brainstorm in de Werkschuur op Tongelaar. (Hebben we al gezegd dat we de leukste club vrijwilligers van het land zijn? En dat er altijd taart van Hans is 🙂

Natuurfeestje is op zondag 20 oktober 2024 van 11 tot 17 uur.

 www.kasteeltongelaar.nl/agenda/328/natuurfeest-tongelaar-2024

Contact: mail@ingeborgvriends.nl