Markant Uden geeft podium aan verenigingen uit gemeente Maashorst

Livestream_Markant Uden

UDEN –In deze onzekere tijden wordt meer en meer bevestigd hoe belangrijk sociale contacten zijn. Sport, toneel- en muziekverenigingen zorgen onder andere voor deze sociale contacten en versterken het groepsgevoel. Maar nu de deuren lang gesloten moesten blijven was dit contact ook binnen deze verenigingen en stichtingen steeds moeilijker. Markant Uden maakt daarom een gebaar naar de verenigingen en biedt deze een professionele video-opname aan. Verenigingen en stichtingen uit de gemeente Maashorst mogen geheel kosteloos een korte video opnemen met bijvoorbeeld een bericht om leden te werven, een online les, een korte groet of juist een uitnodiging om weer te komen sporten nu het weer mag.

Professionele livestreamstudio


Markant Uden stelt haar professionele livestream studio en professionele beeld- en geluidstechnici beschikbaar voor de opname van een filmpje van maximaal vijf minuten. De verenigingen beslissen vervolgens zelf hoe de video eruitziet en hoe zij deze gebruiken. Er is ruimte voor het opnemen van video’s voor maximaal twaalf verenigingen.

Stimuleren sociale en culturele activiteiten

Sporten, muziek maken en samen je hobby uitvoeren is afgelopen jaar misschien nog wel belangrijker geworden dan voorheen. Sociaal contact is noodzakelijk, zeker ook voor jongeren. Minister Kuijpers vernoemde het nog in de laatste persconferentie; twee op de drie jongeren voelt zich momenteel eenzaam. Gelukkig werd tijdens de persconferentie dan ook aangekondigd dat sporten weer mogelijk is en dat ook toneel- en muzieklessen weer hervat kunnen worden. Markant Uden wil de sociale- en culturele verenigingen graag ondersteunen om mensen te blijven stimuleren om te participeren in deze activiteiten.

De opnamedagen staan gepland op 18 februari (in de avond), 19 en 20 februari (overdag). Geïnteresseerde sportverenigingen en culturele verenigingen en stichtingen kunnen zich inschrijven door voor 1 februari een e-mail te sturen naar droomer@markantuden.nl, de verdeling van de 12 beschikbare opnamemogelijkheden wordt gedaan op basis van de volgorde van inschrijving.