Leven met een stoma: over voeding en beweging

maasziekenhuis-pantein 2022

Zaterdag 15 april organiseert Maasziekenhuis Pantein een informatiebijeenkomst voor mensen met een stoma over de thema’s voeding en beweging. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Voor en na de lezingen en in de pauze is er gelegenheid om de informatiemarkt te bezoeken. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Voeding

Gezonde en gevarieerde voeding is belangrijk voor de gezondheid. Dat geldt voor iedereen. Hoe doe je dat als je een stoma hebt? Kun je dan gewoon blijven eten en drinken of moet je je voedingspatroon aanpassen? De diëtiste geeft antwoord op deze vragen en vertelt nog veel meer over voeding bij een stoma.

Beweging

Ook voldoende bewegen is belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Er zijn veel manieren om actief te zijn met een stoma. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen of hardlopen. In feite zijn alle sporten mogelijk. Tijdens deze lezing geven de fysiotherapeut en de ergotherapeut informatie over bewegen en sporten met een stoma.

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via het formulier op de website: www.maasziekenhuispantein.nl/agenda/leven-met-een-stoma-over-voeding-en-beweging-15-april