Landelijke Opschoondag 2022: Doe je mee zaterdag 19 maart?!

Landelijkeopschoondag2022

Zaterdag 19 maart is het Landelijke Opschoondag. Want Nederland zwerfafvalvrij, dat doen we samen! Daarom slaan we ook in de gemeente Land van Cuijk de handen ineen en zetten ons in tegen zwerfafval.

In een schone buurt voel je je veiliger, spelen kinderen fijner en woon je prettiger! Door samen zwerfaval in te zamelen worden we bewust van wat we allemaal weggooien en wat er op straat of in de bosjes terecht komt. De Landelijke Opschoondag draagt daarnaast bij aan meer verbondenheid en is vaak hartstikke gezellig. Kom ook in actie voor een schonere buurt, op zaterdag 19 maart 2022.

Samen tegen zwerfafval

Schrijf je nu in met jouw buurt, sportclub, school of vereniging! Zoveel mogelijk samenwerking tussen bedrijven, buurtbewoners, lokale buurtverenigingen en sportclubs vergroot de kans om ons doel te halen; Nederland zwerfavalvrij. Alleen samen maken we de Landelijke Opschoondag tot een feestelijke dag én tot een groot, schoon succes.

Scholen ook aan de slag

Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen dit jaar op dinsdag 22 maart of donderdag 24 maart samen met de klas of de hele school meedoen om de buurt schoon te maken. De school die het meeste zwerfaval inzamelt krijgt een leuke verrassing!

Opschoonmaterialen!

Wanneer je deelneemt aan één van de opschoondagen dan krijg je van ons alle benodigde materialen: veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. Zo kan je veilig aan de slag! Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen. Wij komen de materialen en het ingezamelde afval na afloop ook weer bij je ophalen.

Doe je mee?

Meld je dan voor 9 maart 2022 aan via www.gemeentelandvancuijk.nl/lod. Dan kunnen wij tijdig de materialen regelen.

Extra stimulans nodig?

Als vereniging krijg je een kleine vergoeding als je meedoet aan de Landelijke Opschoondag!

Deze is bedoeld voor de clubkas. Alle kinderen die meedoen, krijgen een cadeautje!

Voor meer informatie Wil je meer informatie of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met gemeente Land van Cuijk via gemeente@landvancuijk.nl o.v.v. Landelijke Opschoondag of bel naar (0485) 85 4000.