Laatste weekend Kunstroute in Mill – Harrie Relou wint met de Mammoet Kunstroute 2021

Mammoet Harrie Relou 2021

28 kunstwerken waren er tijdens de Kunstroute 2021 van Ontdek Mill te zien. De officiële opening was op 5 mei bij wijkaccommodatie de Wester en aanstaande vrijdag 1 oktober start het opruimen van alle kunstwerken. In mei 2022 gaat de volgende Kunstroute van start. In januari is hiervoor een informatieavond, waar dan ook het thema van 2022 bekend gemaakt zal worden.

Thema

Elk jaar kiest de organiserende werkgroep een ander thema. Deze keer was dit Blijheid Vrijheid: in eerste instantie bedacht in verband met dat het in 2020 75 jaar geleden was dat ons land bevrijd werd, maar sinds corona en het annuleren van de Kunstroute vorig jaar door alle beperkingen, kreeg dit thema een extra betekenis. Veel deelnemende (amateur)kunstenaars en kunstgroepen lieten zich dan ook inspireren door dit thema.

Winnaar

Ook kiest de organiserende werkgroep samen met enkele deelnemers en bezoekers een winnend kunstwerk. Dat werk zal vervolgens geplaatst worden aan de Hoogstraat / Hoogveldseweg in Mill waar het zal blijven staan tot de start van de volgende Kunstroute. Dit keer is het werk van Harrie Relou gekozen als winnend kunstwerk: een mammoet gemaakt van tractorbanden.

Titel van het kunstwerk is “Vroeger” en de omschrijving die er bij te lezen is, luidt: ‘Deze mammoet staat in de Gagel en kijkt naar het landgoed Tongelaar, waar vroeger – heel veel vroeger – nog zijn naamgenoten hun sporen achterlieten. Maar vroeger – na heel veel vroeger – was hier ook landbouw. Deze landbouwgrond werd bewerkt door tractoren. Omdat het hier te nat was, hebben de tractorbanden hier ook sporen achtergelaten. Dit was vroeger. Maar nu: een mammoet van tractorbanden.’

Dank

De organiserende werkgroep van de Kunstroute wil alle deelnemers bedanken en hoopt hen ook voor de Kunstroute 2022 weer te mogen verwelkomen. Tevens dank aan alle bezoekers van de Kunstroute en alle anderen die geholpen hebben om deze Kunstroute weer tot een succes te maken