Koninklijke onderscheiding voor vier raadsleden

koninklijkeonderscheiding

Op donderdag 16 december vond het afscheid van de gemeenteraad van de gemeente Mill en Sint Hubert plaats. Tijdens deze laatste vergadering, voordat de gemeente opgaat in de nieuwe gemeente Land van Cuijk, werden vier raadsleden onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Francien van Berlicum (VKP-TeamLokaal)

Francien van Berlicum was vier periodes raadslid van de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert. Zij deed haar werk altijd met veel betrokkenheid bij de gemeente en de gemeenschappen. Francien blonk uit door haar stiptheid en nauwkeurigheid. Op haar bijdrages hoefde je nooit tevergeefs te wachten. Deze waren altijd ruim voor de deadline binnen. In de afgelopen jaren was Francien vele jaren voorzitter van de raadscommissie Samenleving en Bestuur. Ook die vergadering bereidde ze altijd met veel precisie voor.

 

Theo van Eenbergen (AB’90-TeamLokaal)

Theo diende drie raadsperiodes in de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert. Door zijn werkervaring als docent op de academie Financieel Management van Avans Hogeschool, bracht Theo veel financiële kennis in. Dit deed hij ook als lid van de  auditcommissie. Bij de behandeling van de financiële stukken in de raad, kwam Theo altijd scherp en deskundig uit de hoek en kon je merken dat hij erg goed op de hoogte was van de financiële huishouding van de gemeente. Ook in de werkgeverscommissie was Theo een zeer gerespecteerd lid door zijn nauwkeurigheid en deskundigheid.Anne Derks (VKP-TeamLokaal)

Anne was drie periodes raadslid. Zij was daarnaast ook fractievoorzitter van de Vier Kernen Partij. In die rol zorgde ze er altijd voor dat haar fractie tot in de puntjes was voorbereid op de vergadering. Technische vragen kwamen vaak uit de hand van de  VKP waardoor de commissie- en raadsvergaderingen heel efficiënt verliepen. De bijdrages van Anne waren nooit breedsprakig maar altijd helder en ‘to the point’. Naast haar enorme betrokkenheid bij de raad voelt Anne zich ook erg verbonden aan haar woonplaats Langenboom. Ze vervult hier meerdere vrijwilligersbanen waarvan het bestuurslidmaatschap van de Wis het meest in het oog springt.

 

Erik Rietveld (AB’90-TeamLokaal)


Erik was drie raadsperiodes raadslid van de gemeente Mill en Sint Hubert. Hij combineerde dit werk met zijn baan als Associate Director Nationale en Key Accounts bij Coca Cola. In de raad viel Erik altijd op door zijn sterke manier van debatteren. Als fractievoorzitter liet hij altijd veel ruimte aan de fractie maar op de momenten dat een dossier politiek gevoelig werd, veerde hij op en ging hij het debat aan. Dit deed hij altijd met respect voor de ander. Scherp op de inhoud en niet op de persoon.


Dankjewel!

Hartelijk dank Francien, Theo, Anne en Erik. Jullie hebben met veel bevlogenheid het raadswerk ingevuld en op deze manier de inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert op een fantastische wijze vertegenwoordigd. Heel veel succes in jullie toekomst!