Kom dan naar de Zwerfafvalbijeenkomst! 

Zwerfafval 2022


Op zaterdag 26 november van 9.45 uur tot 12.00 uur is de Zwerfafvalbijeenkomst van Land van Cuijk. Ruim jij zwerfafval op? En ben je vrijwilliger of ben je geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Dan ben je welkom bij de Zwerfafvalbijeenkomst in de Schouwburg te Cuijk. Laat je deze ochtend inspireren door de Zwerfinator die je meeneemt in zijn reis en avonturen in de strijd tegen zwerfafval. En ontmoet andere vrijwilligers die ook zwerfafval opruimen.  

SchonBezig

Zwerfafval is voor iedereen vervelend. Steeds meer inwoners van onze gemeente ruimen zelf zwerfafval op. Daar zijn we erg blij mee! De gemeente helpt hierbij. SchonBezig is een netwerk van vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan krijg je van ons spullen om zwerfafval te verzamelen, en zorgen we ervoor dat wij het zwerfafval bij je ophalen. Je bepaalt zelf wanneer, waar en hoe je gaat opruimen. Zo bepaal je je eigen #vasteprik. 

Materialen om op te ruimen 

Als SchonBezig vrijwilliger ontvang je een standaard set voor jouw #vasteprik. Je krijgt dan een veiligheidshesje, een prikker, handschoenen, een houder voor een afvalzak en een rol afvalzakken voor het zwerfafval. Je krijgt van ons ook een folder met telefoonnummers om volle afvalzakken op te laten halen. 

Aanmelden voor de Zwerfafvalbijeenkomst kan tot 20 november 2022 via gemeente@landvancuijk.nl met als onderwerp zwerfafvalbijeenkomst. 

Wil je meer informatie en/of je aanmelden voor SchonBezig? Kijk dan op www.landvancuijk.nl/zwerfafval