Klaas Wilting te gast in OCMill Herfstgasten 2022

boeken Klaas Wilting 2022

Het Ondernemers Collectief Mill organiseert 2 keer per jaar een ondernemersnetwerkavond onder de naam Lentegasten en Herfstgasten. Op deze avonden praat Corné Kremers in een Tv-setting met ondernemers en andere interessante gasten over de meest uiteenlopende zaken. Donderdagavond 24 november staat vanaf 20.30 uur in de Directeur aan de Kerkstraat in Mill de volgende Herfstgasten op het programma. Op deze avond ontvangt Corné o.a. voormalig politiewoordvoerder Klaas Wilting. Met hem gaat het o.a. over zijn werk bij de politie, media en zijn boeken die hij schreef.

Wilt u als ondernemer hierbij aanwezig zijn? Laat dit dan weten via tel. 0485 32 56 34 of stuur een mailtje naar info@ocmill.nl. Toegang is gratis, aanmelden gewenst.

Klaas Wilting

Klaas Wilting is op 1 juli 1964 gestart als aspirant agent van politie in Amsterdam. Na 1 jaar politieschool bevorderd tot agent. Met 2 strepen op de mouw begon het echte politiewerk aan het politiebureau Leidseplein in Amsterdam. Na 5 jaar surveillance, lopend, fiets, in de auto, werd hij mentor aan het politieopleidingsposthuis in de Amsterdamse Linnaeusstraat. Naast politieman, schreef hij in zijn vrije tijd als correspondent voor 2 regionale dagbladen en later als freelancer voor het Noord-Hollands Dagblad.

In april 1980 werd hij, zonder vooroverleg of sollicitatie, overgeplaatst naar het Bureau Voorlichting van de Amsterdamse politie. Voorlichting stond bij de politie nog in de kinderschoenen. In 1984 werd hij projectleider voorlichting en publiciteit. Eén van de 1e grote zaken die hij als voorlichter/woordvoerder deed, was de ontvoeringszaak van biermagnaat Alfred Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Dat was ook de 1e keer dat hij voor de camera stond; NOS journaal.

Op 31 december 2000 beëindigde hij zijn loopbaan bij het politiekorps Amsterdam-Amstelland als hoofdinspecteur van politie. Hij is ambassadeur van een echte vrijwilligersorganisatie, Europa Kinderhulp en steunt indien nodig de stichting Dorcas in Andijk, een organisatie die mensen helpt en ondersteunt in de 3e wereld. Nu geeft hij mediatrainingen, media-adviezen en communicatietrainingen en presentatietrainingen. Houdt lezingen, dag-voorzitterschappen en leidt congressen. Hij presenteert nu het regionaal opsporingsprogramma Bureau Flevoland op de regionale TV Omroep Flevoland. Elke dinsdagochtend houdt hij een radiopraatje op de regionale radio Omroep Flevoland over politie, justitie en rechterlijke macht.

Overige gasten

Maar tijdens Herfstgasten schuiven op donderdagavond 24 november ook wethouder Maarten Jilisen aan om meer te vertellen over de gemeente Land van Cuijk en wat zij zoal voor ondernemers (kunnen) doen. Willy Vloet zal meer vertellen over zaken rond energie, een zonnepark wat niet doorgaat en Technicool en ook zijn Tessa van Berkel en Jan-Willem Bijzet te gast. Zij zijn de (nieuwe) eigenaren van de Nieuwenhof in Mill. Muzikale omlijsting is in handen van Eightball Boppers. www.ocmill.nl