Inspirerende kunst in Mill

Kunst in Mill 2022

Een fraaie bostuin in het Brabantse Mill vormt het decor voor alweer de negende editie van Kunst en Ontmoeting. Deze tweejaarlijkse expositie staat inmiddels ook bij bekende kunstenaars hoog op de agenda. De initiatiefnemers zijn blij deze traditie – na een onderbreking in 2020 vanwege de corona pandemie – weer voort te kunnen zetten.

Begonnen als een klein particulier initiatief is Kunst en Ontmoeting uitgegroeid tot een volwaardige expositie waar kunstenaars graag naar toe komen. In de unieke bostuin krijgt elke kunstenaar zijn of haar eigen plek waar de getoonde werken een fraai geheel vormen met de omgeving. Maar de kracht van de expositie zit ook in de combinatie van uiteenlopende disciplines. Voor bezoekers is het elke keer weer een aangename verrassing al wandelend door de bostuin inspiratie op te doen. En elkaar en de kunstenaars te ontmoeten.

Subtiele vormen zijn te bewonderen in de glaskunst sculpturen van Josée Bastiaenen en Ben Vollenberg. Claartje van Oosterum is aanwezig met een scala aan figuratieve beelden en portretten in brons en keramiek. Kenmerkend is de expressiviteit in haar portretten. De bronzen beelden van Marie-José van der meer kennen daarentegen een meer abstract en ingetogen karakter.

De houten sculpturen van Piet Siebers verraden zijn voorliefde voor de verbinding met de natuur. Voor veel kunstenaars is duurzaamheid overigens een belangrijk thema. Ko Keever doet dat op een wel heel eigenzinnige wijze. Hij verwerkt bij voorkeur allerhande bestaande materialen in zijn metalen beelden.

Henk van Os staat bekend om zijn onuitputtelijke creativiteit in het ontwerpen van locatie gebonden objecten. Het is nog een verrassing op welke wijze hij bij de voortuin onder handen neemt en daar zijn unieke draai aan geeft.

Sylvia Wientjes is van huis uit grafisch ontwerper, maar zal bij kunst en ontmoeting haar robuuste en moderne beelden in hardsteen exposeren. Haar typografische achtergrond is in meerdere objecten herkenbaar. Menig bezoeker zal een glimlach niet kunnen onderdrukken bij de kleurrijke polyester beelden van Eric Dolfij.

Realistische taferelen neergezet in olie op groten linnen doeken kenmerken het schilderwerk van Ingrid van Polen. De menselijke interactie vormt het hart van haar werk.

Ria Richters met haar verrassende variatie aan textiele vormen en Peter Verstraten, recent kwartaal dichter in het Land van Cuijk, staan garant voor de lokale bijdrage. Sanne de Haan is onlangs afgestudeerd aan de Artez University of the Arts in Arnhem. Zij zal gebruik maken van diverse media, waarbij ruimte is voor experiment, vakmanschap maar bovenal humor.

De vorming van de nieuwe gemeente Land van Cuijk vormt voor fotograaf Peter Beijers de inspiratie voor een serie uiteenlopende beelden “dicht bij huis”.

Kunst en Ontmoeting vindt plaats in een particuliere tuin aan de Antillenweg 8 in Mill. En wel op zaterdag en zondag 10, 11, 17 en 18 september. Openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is vrij. Op zaterdag 10 september om 14.00 uur verricht Joost Hendriks, wethouder cultuur gemeente Land van Cuijk, de officiële opening. Zie ook de website: www.kunstenontmoeting.nl