Hendrix Genetics wint Wimke de Körver Erepenning

Wimke-de-Korver-Erepenning-2021

Hendrix Genetics ontving op 5 mei de Wimke de Körver Erepenning. Burgemeester Van Soest overhandigde deze aan Thijs Hendrix en Antoon van den Berg in de raadzaal van het gemeentehuis.

Hendrix Genetics is in 2005 opgericht door Thijs Hendrix en Antoon van den Berg. Het bedrijf is actief in diergenetica en fokkerij van meerdere diersoorten.
De Wimke de Körver Erepenning is toegekend vanwege het innovatief en doortastend ondernemerschap van Hendrix Genetics. Ook heeft het bedrijf nationale en internationale bekendheid aan Boxmeer gegeven. Daarnaast levert het een wezenlijke bijdrage aan de maatschappelijke en economische structuur van de gemeente Boxmeer.

Thijs Hendrix: “Graag zou ik deze onderscheiding willen opdragen aan alle collega’s en oud collega’s in Nederland en daarbuiten die ons mooie bedrijf mee hebben opgebouwd, en aan alle mensen die zich hebben ingezet voor de ontwikkeling van de bedrijven die de historische basis vormen van onze onderneming. Alhoewel ons bedrijf pas in 2015 is opgericht zijn er toch een heleboel onderdelen binnen ons bedrijf die al meer dan 100 jaar bestaan”.

Het is de tweede keer dat deze onderscheiding werd uitgereikt. In januari 2018 is deze prijs uitgereikt aan Marel Poultry in Boxmeer.