Handtekening voor bouw sociale huurwoningen Bakelgeert e.o.

Maasheggen UNESCO

Vrijdag 8 oktober bekrachtigden Carly Jansen, bestuurder van woningcorporatie Mooiland en Peter Stevens, wethouder ruimte en economie gemeente Boxmeer, de samenwerking voor de bouw van 36 sociale huurappartementen. Deze worden op het terrein aan de Bakelgeert- en Burg. Verkuijlstraat in Boxmeer gebouwd.

De bestaande 24 huurappartementen van Mooiland aan de Marijke- en Bernhardstraat worden gesloopt. De voorbereidingen voor de sloop- en nieuwbouw zijn al begonnen. De start van de nieuwbouw wordt in 2023 verwacht. Aanstaande donderdag, 14 oktober, behandelt de gemeenteraad het bestemmingsplan die deze ontwikkeling mogelijk maakt.

Bestuurder Jansen: “Wij zijn blij met deze mogelijkheid om ons bezit te vernieuwen en uit te breiden. Het plan voorziet in 36 duurzame en energiezuinige sociale nieuwbouwappartementen waarin het voor onze bewoners prettig wonen zal zijn”. Wethouder Stevens: “We zetten in onze gemeente in op alle soorten woningen waar behoefte aan is, dus zeker ook op sociale huurwoningen. Met dit project kunnen we in goede samenwerking met Mooiland, een aantal mensen een huurwoning in hartje Boxmeer bieden