Groot feest met prins Johnny en nar Pieter op Regionale Pronkzitting in Mill

Prins Johnny en nar Pieter Regionale zitting 2023

Vrijdagavond 10 februari werd door Stichting Carnaval Mill in Cultureel Centrum Myllesweerd de Regionale Pronkzitting weer gehouden. Een avond door en voor mensen met een verstandelijke beperking uit de hele regio. Opnieuw was dit een supergezellige avond met een bomvolle zaal feestende carnavalsliefhebbers.

De avond begon met de verschijning van prins Johnny en nar Pieter. Alle 2 bewoners van Domus in Mill. Hierna was er een keur van optredens van dans tot playback en van live zang tot show. Dit alles professioneel aan elkaar gepraat door John Peterse waarbij hij assistentie had van Jeroen vd Heuvel en Marinus Verweijen. Tussendoor zorgde DJ Jack voor de juiste feestmuziek waardoor de ene na de andere polonaise inclusief het prinsenpaar, boerenpaar en de jongkers van ’t Germelaand door de zaal liep. Kortom het was een supergezellige en zeer geslaagde avond.

Stichting Carnaval Mill werd nog verrast met een speciaal certificaat vanuit het Platform Toegankelijk Mill. Hiermee sprak dit platform de waardering uit voor SCM ’t Germelaand voor de wijze waarop zij ook mensen met een beperking actief bij het carnaval betrekken. “Dit zien mensen vaak als vanzelfsprekend, maar dat is het beslist niet,” aldus Guus Fonteijn. Hij is voorzitter van het Platform Toegankelijk Mill. Hij overhandigde het speciale certificaat en de complimenten aan SCM-voorzitter Leon Claessens die deze op zijn beurt weer doorgaf aan de organiserende commissie.

Zie voor sfeerfoto’s van deze avond en meer informatie rond carnaval in Mill de Facebookpagina van SCM ’t Germelaand en www.germelaand.nl