Gezamenlijke fietsverlichtingsactie voor middelbare scholen Boxmeer en Stevensbeek

fietsverlichting2022

In de komende weken kunnen leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer Boxmeer en Stevensbeek en Pro College Boxmeer op school hun fietsverlichting laten controleren en wordt er aandacht besteed aan de gevaren van fietsen in het donker.
De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Land van Cuijk, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker. Dit jaar wordt de actie nog enkel uitgevoerd door scholen uit Boxmeer en Stevensbeek. Vanaf volgend jaar zullen ook de middelbare scholen in Cuijk, Mill en Grave meedoen aan deze actie.


Fietsverlichtingscontrole


De fietsen worden op school gecontroleerd. Dinsdag 18 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij Metameer Stevensbeek door Thijs Hendriks Tweewielers Wanroij.
Op woensdag 19 oktober kunnen de leerlingen van Metameer Boxmeer de verlichting laten controleren door Bike Totaal Rob’s Tweewielers Boxmeer. Op woensdag 2 november is het de beurt aan de leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer, waar Profile Marc Ermens uit Oploo
aanwezig is. En tot slot controleert Hans Lemmens Tweewielers uit Cuijk de fietsen van leerlingen van Pro College op dinsdag 8 november.
De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week, met korting d.m.v. hun schoolpas, kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De batterijen voor de fietsverlichting worden, indien nodig, ter plekke
vervangen en worden betaald door de gemeente Land van Cuijk en provincie Noord-Brabant.