Geslaagde RTV-dag als afscheid gemeente Mill en Sint Hubert en Lokale Omroep Mill

regieruimte live uitzending 2021

Zaterdag 27 november stond bij de Lokale Omroep Mill alles in het teken van afscheid. Afscheid van de gemeente Mill en Sint Hubert en afscheid van de Lokale Omroep Mill. Deze laatste gaat per 1 januari samen met Omroep Land van Cuijk op in een nieuwe Streekomroep voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Per gemeente mag er namelijk maar 1 publieke lokale omroep zijn. Maar ook werd er afscheid genomen van de gemeente Mill en Sint Hubert. Deze gaat per 1 januari samen met de gemeente Boxmeer, Cuijk, Grave en Sint Anthonis op in de gemeente Land van Cuijk.

Het begon zaterdag 27 november met een Top 100 van luisteraars uit de gemeente Mill en Sint Hubert. Iedereen kon een top 5 insturen en al deze inzendingen resulteerden in een mooie lijst platen die van 10.00 uur tot 18.00 uur te horen was. Onder alle inzenders van een lijstje platen werden mooie prijzen verloot en de programmamakers van de L.O.M. zorgden voor de juiste informatie en gezelligheid rond deze 100 favoriete platen van inwoners.

Prijzen waren er ook te winnen op de Tv-krant met een fotopuzzel. Kijkers moesten locaties herkennen in onze gemeente en dan zo snel mogelijk de juiste oplossing doorgeven. Zij wonnen net als enkele inzenders van een platenlijstje een uniek prijzenpakket bestaande uit een kop en schotel met gemeentelogo en een aantal lekkere producten.

Om 20.30 uur begon er vanuit de theaterzaal van Myllesweerd een live Tv-uitzending die te zien was bij zowel de Lokale Omroep Mill als Omroep Land van Cuijk. Corné Kremers keek met Hannie Verstraten, Jan van den Hoek, Ad Henst en Karel kremers terug op de start van de Lokale Omroep Mill, ondertussen alweer 33 jaar geleden. Zij waren toen als programmamakers betrokken voor radio, Tv en Tv-krant.

Ook de 4 laatste burgemeesters schoven aan. Gerard Daandels, Frank van Beers, Hans Verheijen en Antoine Walraven  vertelden over hun komst naar deze gemeente, hun vertrek, ervaringen en de successen in hun ambtsperiode hier. Antoine verraste zijn voorgangers nog met het boek Houdoe Mill en Sint Hubert. In de gesprekken werd duidelijk dat zij alle 4 met een goed en positief gevoel terugkijken op de gemeente Mill en Sint Hubert.

Mayke Selten als voorzitter van de L.O.M. en Lowie Althuizen als voorzitter van Omroep Land van Cuijk vertelden over de huidige 2 lokale omroepen en hoe zij samen de toekomst in gaan vanaf 1 januari. Dat dit wel goed zal komen bleek al de hele week, want de vrijwilligers van de 2 omroepen maakten gezamenlijk RTV-programma’s ron de verkiezingen en ook zaterdagavond waren medewerkers van de 2 omroepen actief bij de live Tv-uitzending. Dit resulteerde in veel complimenten vanuit de politiek, gemeente en luisteraars en kijkers uit het hele Land van Cuijk.

Tussen de interviews door waren er zaterdagavond humoristische en muzikale optredens van:

Marcel en Ronald Peters als Reel to Real;

Pieter van den Elzen als Pietje de Grondwerker;

Kos Sommers en Theo Gerrits met hun liedje over het Land van Cuijk;

Jan Volleberg met een column over de gemeente en Lokale Omroep Mill;

Verder waren er Tv-items te zien met straatinterviews over het afscheid en beelden van de gemeente Mill en Sint Hubert uit vroegere tijden.

Deze live Tv-uitzending gaat de L.O.M. op veler verzoek nog 2 keer herhalen. Dit zaterdag 4 december om 16.00 uur en zondag 5 december om 20.00 uur.

Bestuur en vrijwilligers van de L.O.M. bedanken iedereen die aan deze RTV-dag hebben meegewerkt!

Meer weten over de Lokale Omroep Mill, aanmelden als vrijwilliger bij de L.O.M. en Omroep Land van Cuijk of de live Tv-uitzending terugkijken? www.lokaleomroepmill.nl