Gemeentegids lvc 2023

In het voorjaar verschijnt de eerste gemeentegids van de gemeente Land van Cuijk. “We hebben het afgelopen jaar gemerkt dat er vraag is naar de gemeentegids. Inwoners hebben de gids gemist”, vertelt waarnemend burgemeester Wim Hillenaar. “We willen graag aan deze vraag voldoen, maar wel op een duurzamere manier dan voorheen het geval was. Daarom laten we de gids in een beperkte oplage drukken. Wie er een wil, kan deze tegen die tijd afhalen. Geen huis-aan-huis-verspreiding meer dus. Op deze manier komt de papieren gids alleen bij mensen die ‘m ook echt willen.”

Afhaalpunten
Het streven is om in iedere kern een afhaalpunt te bewerkstelligen, en in de grote kernen meerdere afhaalpunten. Zodra de gids uitkomt worden de afhaalpunten bekendgemaakt.

Duurzamer
Door ruim 75% minder gidsen te drukken dan bij huis-aan-huisverspreiding het geval is, zet de gemeente een goede stap op het gebied van duurzaamheid. Niet alleen is er minder papier nodig, maar er wordt zo ook minder co2 uitgestoten en minder elektriciteit verbruikt tijdens de productie.

Digitale gids
Naast de papieren versie verschijnt de gids ook digitaal. Het grote voordeel van de digitale gids is dat deze dagelijks door de uitgever actueel gehouden wordt. Een wijziging kan dus snel verwerkt worden, in tegenstelling tot de papieren gids. Hillenaar: “Daarnaast is de digitale versie prettig voor inwoners die geen papieren gids wensen, maar wel eenvoudig iets op willen zoeken. De digitale gids is er ook in een editie voor mensen met een visuele of een audiovisuele beperking. Zo is de informatie toegankelijk voor alle inwoners.” De waarnemend burgemeester sluit niet uit dat de papieren gemeentegids de komende jaren uitgefaseerd wordt en alleen nog digitaal zal verschijnen. “Steeds meer diensten en publicaties verschijnen digitaal. Dat zal in de toekomst alleen maar toenemen.”

Acquisitie bedrijven
Binnenkort worden bedrijven en instanties in de gemeente benaderd om te adverteren in de gids. Dit gebeurt door de uitgever, Akse Media BV. Dit is het enige bedrijf waarmee de gemeente samenwerkt op dit gebied. Word je door een ander bedrijf benaderd om te adverteren in de gemeentegids en twijfel je, vraag dan om de acquisitiebrief van de gemeente Land van Cuijk. Alleen Akse Media BV kan deze tonen.

Jouw bedrijf of vereniging in de gids
Deze week start Akse Media BV met het actualiseren van de redactionele adressen voor de gids. De adressen (organisaties en verenigingen) voorzien van een e-mailadres, ontvangen een e-mail ter controle van de gegevens. Deze e-mail is bij iedereen voorzien van een unieke persoonlijke code, zodat je zelf de gegevens naar wens kunt controleren -indien nodig- aanpassen. De overige vermeldingen worden tijdens de actualisatieperiode telefonisch door Akse Media benaderd.

Mocht jouw organisatie of vereniging eerder nog niet in de gemeentegids van Sint Anthonis, Grave, Cuijk, Mill en Sint Hubert of Boxmeer hebben gestaan, dan kun je deze aanmelden voor plaatsing in het adressengedeelte tot uiterlijk 3 maart 2023.
U kunt de melding doorgeven per e-mail: redactie@aksemedia.nl (o.v.v. gemeentegids Land van Cuijk), telefonisch: 0223-673010 (redactie Akse Media) of schriftelijk: Akse Media (t.a.v. gemeentegids Land van Cuijk) Postbus 6033, 1780 KA Den Helder.