Gemeente Land van Cuijk lanceert het online woonplatform www.landvancuijkwoont.nl

Afbeelding LvCwoont.nl 2022

Tegelijk met de start van de nieuwe gemeente Land van Cuijk, werd ook het online woonplatform www.landvancuijkwoont.nl ontwikkelt. Het platform geeft een overzicht van het woningaanbod op het gebied van nieuwbouwprojecten, kavels en herontwikkelingsprojecten in de gemeente Land van Cuijk. Het platform is op dit moment al gevuld met ongeveer 100 projecten, uit de 33 kernen die de gemeente rijk is.

Samen werken aan fijn wonen

Wethouder Bouke de Bruin, portefeuillehouder woonbeleid en volkshuisvesting, is erg blij met de ontwikkeling van het onlineplatform www.landvancuijkwoont.nl. Bouke; “we werken met man en macht aan een gedegen woonbeleid en een sterke woonvisie voor al onze inwoners. Alle bij de projecten betrokken, ontwikkelaars, aannemers, makelaars en medewerkers van de nieuwe gemeente Land van Cuijk werken nauw samen om dit te managen. Wanneer een project wordt aangeboden op de website krijgt het een status mee; verwacht, in voorbereiding of te koop. Zo kunnen we heel gefaseerd laten zien hoe een project zich ontwikkelt en we kunnen een integraal overzicht bieden.

Volop in ontwikkeling

www.landvancuijkwoont.nl is nog volop in ontwikkeling, in de aankomende maanden gaan we verder uitbreiden met nog meer projecten. Daarnaast willen we graag ervaringsverhalen toevoegen over het wonen in het Land van Cuijk en belangrijk faciliteiten uitlichten op het gebied van sport, cultuur, ondernemen en onderwijs. Houd daarom de website goed in de gaten voor updates! Ook zijn we binnenkort te volgen op facebook en Instagram.

Wonen in het Land van Cuijk voor ieder wat wils!

De gemeente Land van Cuijk heeft op woonvlak écht voor ieder wat wils; van aantrekkelijk geprijsde starterswoningen tot parels in de natuur en dat met Nijmegen om de hoek. Strandliefhebbers kiezen waarschijnlijk voor de Heeswijkse Kampen tussen Heeswijk en Cuijk, daar sta je zo op het strand. Maar ook het prachtige historische Grave is een bijzondere plek om neer te strijken. En wie liever in een levendig centrum woont kiest misschien wel voor Boxmeer, met zijn vele appartementen en starterswoningen.  

Meer huis voor hetzelfde geld

Het Land van Cuijk is een aantrekkelijke gemeente om te wonen, te werken, te ondernemen en te verblijven. Voor inwoners uit onze gemeente willen we graag laten zien wat de mogelijkheden zijn en bieden daarom een up to date aanbod, voor doorgroeimogelijkheden binnen de gemeente. Maar ook voor potentiële inwoners van buitenaf is de gemeente Land van Cuijk een aantrekkelijke plek om te wonen; meer huis en meer tuin voor hetzelfde geld en toch alle voorzieningen van een grote stad binnen handbereik.

Bereikbaarheid

Vanaf iedere plek in de gemeente zit je zo op de A73 richting Nijmegen of Venlo. Ook is er vanaf Boxmeer en Cuijk een rechtstreekse treinverbinding naar beide steden. Daarnaast zijn ook vliegveld Weeze en het Duitse Ruhrgebied erg dichtbij. De snelfietsroute tussen Cuijk en Nijmegen zorgt ervoor dat studenten, forenzen en recreanten gemakkelijk de grote stad of het buitengebied kunnen bereiken.