Film over én van samenwerkende ondernemers

Ondernemers land van cuijk 2022


Steeds meer toeristische ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk zoeken de samenwerking op. Met collega-ondernemers, met het gebied waar ze actief zijn en met organisaties in andere branches. Dat levert, naast onverwachte kansen en interessante ontmoetingen, ook nieuwe energie op.
Op verzoek van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk legde Ingrid Huisman uit Rijkevoort (Mediatesse) de ‘zoektocht’ van vier ondernemers op film vast.


Die vier zijn:

  • Janneke Bergholtz van De Meerstoel in Sambeek. Zij werkt samen in én met het gebied De Maasheggen. “Met onze activiteiten en producten willen wij het gebied versterken”
  • Ploon Hendriks van Koffiehuus Ons Moe in Oploo. Zij heeft samen met De Heksenboom en De Drie Burgemeesters in coronatijd een nieuwe arrangement bedacht. “We hebben samen een Blokje Om georganiseerd.”
  • Hugo Bens, voorzitter van Land van Cuijk Boert Bewust. De leden van zijn vereniging willen graag samenwerken met toeristische bedrijven in het Land van Cuijk en zo “op een ludieke en educatieve manier de boerderij laten beleven”
  • Hedwig en Wim Kanters van B&B De Slaaperij in Wilbertoord. Zij hebben een idee bedacht (fietsverhuur voor gasten van accommodaties, zonder rompslomp voor de gastheren) dat zij graag aan andere verblijfsaccommodaties willen aanbieden. “Als bijzondere service voor onze gezamenlijke gasten willen wij fietsverhuur gaan verzorgen”

Het was de bedoeling om de film te vertonen tijdens de Inspiratiedag in november, maar die kon vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet doorgaan. De film van 7 minuten is nu online te zien.