Expo New Energy ‘Waterstof en meer’ in Land van Cuijk

Expo new energy Voertuigen waterstof 2022

Land van Cuijkse ondernemers, beleidsmakers, onderwijsinstellingen en de gemeente Land van Cuijk organiseren van 7 tot en met 9 april 2022 de Expo New Energy editie ‘Waterstof en meer’ in het Ebben Inspyrium in Cuijk. Tijdens het event staan de deuren open voor het regionale bedrijfsleven, middelbare scholieren én alle inwoners uit het Land van Cuijk.

Gevarieerd programma

De Expo biedt een zeer gevarieerd programma met een exclusieve opening op donderdagavond 7 april ‘New Energy Talks’. Het regionale bedrijfsleven wordt dan uitgenodigd voor een flinke dosis inspiratie én informatie over de mogelijkheden van nieuwe energie. Dag twee staat in het teken van een ontmoeting tussen onderwijs en ondernemers. Sterk Techniek Onderwijs organiseert een scholierenbezoek van de drie VO-scholen uit het Land van Cuijk.

Publieksdagen

Op vrijdagmiddag 8 april en zaterdag 9 april opent de Expo zijn deuren voor het publiek. Alle inwoners van het Land van Cuijk zijn dan van harte welkom om kennis te maken met waterstof en zich te laten informeren over nieuwe energie door onder andere regionale aanbieders. De gemeente Land van Cuijk zal aanwezig zijn om uitleg te geven over duurzaamheid, energiebesparing en een duurzaamheidslening voor onze inwoners. Op de expo is het ook mogelijk om de nieuwste duurzame voertuigen te bewonderen, zoals waterstof voertuigen en de Nederlands Lightyear One (een elektrische zonne-auto).

Boost

Wethouder Antoinette Maas: ‘De gemeente Land van Cuijk investeert in een schone en groene leefomgeving als basis voor een vitale gemeenschap waarin we goed wonen en werken. Daarom is het zo belangrijk dat inwoners, onderwijs, bedrijfsleven en overheid samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De expo New Energy geeft dit doel een enorme boost. Door het zeer aantrekkelijke, vernieuwende én gevarieerde programma raken bezoekers en deelnemers geïnspireerd en dat is precies wat we willen. Het geeft ons allemaal nieuwe energie op weg naar een klimaatneutraal Land van Cuijk in 2045. Pak daarom die kans en bezoek de expo New Energy ‘Waterstof en meer’ in het Inspyrium.’

Openingstijden publieksdagen

Vrijdag 8 april 13:00 – 18:00 uur en zaterdag 9 april 10:00 – 17:00 uur.
De entree voor volwassenen bedraagt € 5,-. Kinderen hebben gratis toegang tot de expo.
Ebben Inspyrium, Beerseweg 45, 5431 LB Cuijk.

Meer informatie vindt u op exponewenergy.nl.