Energiecafés

Energiecafe

Wil jij jouw koopwoning verduurzamen en minder gas en elektriciteit verbruiken? Wil je onafhankelijk advies hoe je dat aan kan pakken? Kom dan naar het energiecafé in jouw woonomgeving. Vanaf het najaar organiseren we energiecafés in het Land van Cuijk.We helpen inwoners met het energiezuiniger te maken van hun koopwoningen en geven inzicht in de kosten door voorbeelden van verschillende typen huizen verspreid over de gemeente Land van Cuijk te tonen.

Dorpsraad Maashees

In Maashees zal voor de inwoners een energiecafé worden gehouden op 12 oktober. Dit is de eerste keer dat energiecafé wordt gehouden. In overleg met de dorpsraad Maashees is gekozen voor het thema “warmtepompen”. Welke typen warmtepompen bestaan er en welke past bij mijn koophuis? Dit en andere onderwerpen over het verduurzamen van jouw huis komen aan bod. Onafhankelijke adviseurs informeren over wat daarbij komt kijken. Adviseurs van de gemeente zijn aanwezig om jou te kunnen voorlichten over de financieringsmogelijkheden van jouw plannen.

Energiecafé in jouw dorpskern? Inmiddels zijn er ruim 11 aanvragen van geïnteresseerde dorpsraden voor een lokaal energiecafé.  Via de gemeentepagina en de sociale media geven we zodra mogelijk een schema van de volgende energiecafés. De gemeente benadert de dorpsraden en een dorpsraad kan natuurlijk ook zelf contact opnemen voor een aanvraag. Voor meer informatie kun je bellen met Nienke Flederus op 0485-854000 of mailen naar nienke.flederus@landvancuijk.nl