Doe ook mee en wees creatief tijdens Kerststallen- en Sfeerroute in Mill

kerststallenroute 2022

Op initiatief van het Ondernemers Collectief Mill is er vanaf zaterdag 10 december een Kerststallen- en Sfeerroute in het centrum van Mill. Aanwonende ondernemers maar ook particulieren kunnen hier actief aan deelnemen. Dit door hun etalage, tuin of pand sfeervol aan te kleden met ergens ook een of meerdere kerststallen. Deze route is door iedereen vanaf die 10e december tot begin januari op een eigen gekozen moment te wandelen. Gedurende deze periode zijn er ook enkele speciale activiteiten en op de zondagen 11 en 18 december heeft de route een culinair tintje.

Route

De Kerststallen- en Sfeerroute loopt vanaf de kerk richting Buitengewoon Kado, rechts naar ’t Lagerhuis, door het Aldendrielpark voor zorgcentrum Aldenhorst door richting The Florist en vervolgens richting Schoolstraat. Hierna door de Spoorstraat, Melkweg en rechtsaf de Stationsstraat in om via de Oranjeboomstraat naar de Acaciahof te gaan. Vandaar uit via de Molenstraat en Margrietstraat weer terug naar de kerk. Het zou mooi zijn als zoveel als mogelijk aanwonende ondernemers en particulieren actief deel zouden nemen aan de versiering van deze route.

Inspiratie

Bij een kerststal kan men natuurlijk denken aan een traditionele versie. Maar bij vergelijkbare routes elders in het land zag de organiserende werkgroep zeer creatieve kerststallen zoals op deze foto te zien is. Ook was er bijvoorbeeld een kerststal in een betonmolen verwerkt, in een konijnenhok en in een wasmachine. Maar er stonden aan deze route ook een auto, een kamper en een caravan met daarin kerstfiguren en kersttafereeltjes. Kortom, er is veel mogelijk.

Kerststal

Woont u niet aan de route maar zou u uw kerststal(len) graag ergens exposeren? Of heeft u een of meerdere kerststallen die u zelf niet meer gebruikt en wilt u deze beschikbaar stellen voor verwerking in deze route? Laat het dan weten aan de werkgroep. Dat kan door te mailen naar info@ocmill.nl of te bellen met Corné Kremers op tel. 0485 32 56 34. Kerststallen die u niet meer gebruikt kunt u ook afgeven bij Marianne van Hal bij Buitengewoon Kado aan de Hoogstraat en Lionne Siroo bij Rijwielhandel ’t Snuutje aan de Spoorstraat in Mill.

Culinair

Zondag 11 en 18 december heeft deze Kerststallen- en Sfeerroute een culinair tintje. Iedereen kan voor die dag een stempelkaart kopen waarmee men bij 5 horecaondernemers tussen 11.00 uur en 17.00 uur iets lekkers krijgt. Voor volwassenen kost deelname aan deze culinaire tocht 10,- euro en kinderen betalen 5,- euro. Kaartjes reserveren voor deze culinaire route van 11 of 18 december kan via tel. 0485 32 56 34 of per mail via info@ocmill.nl

Er staan nog meer zaken op het programma gedurende deze Kerststallen- en Sfeerroute, dus hou hier rekening mee in uw ongetwijfeld drukke decemberplanning.