Dodenherdenking dinsdag 4 mei bij Lokale Omroep Mill – vlagprotocol 4 en 5 mei (digitaal)

dodenherdenking2018

Dinsdag 4 mei is om 20.00 uur bij de Lokale Omroep Mill de dodenherdenking op de Acaciahof aan de Hoogstraat in Mill te zien. Hierna zal deze nog een dag lang elke 4 uur worden uitgezonden. In deze Tv-uitzending muziek, toespraken, de kranslegging en een gedicht. In verband met de coronamaatregelen kan ook dit jaar de dodenherdenking helaas niet plaatsvinden met publiek. Het 4 en 5 mei comité van de gemeente Mill en Sint Hubert hoopt in 2022 deze herdenking weer samen met belangstellenden te kunnen houden.

Frequenties

De Lokale Omroep Mill is via alle providers te horen en zien. Zie voor een overzicht van frequenties of om wereldwijd live mee te kijken www.lokaleomroepmill.nl
Vlagprotocol 4 mei

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang). De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel.

Vlagprotocol 5 mei

Op 5 mei mag de nationale vlag (zonder wimpel) van zonsopkomst tot zonsondergang in top. De vlag mag ook gecombineerd worden met de gemeentevlag, provincievlag of vlaggen van andere landen die bij de bevrijding betrokken waren.