De Wilg en B.V. Landgoed De Princepeel slaan de handen ineen!

Partnerschap De Wilg 2023

Dinsdag 14 maart is er getoast op het maatschappelijk partnerschap tussen Gemeenschapshuis De Wilg en B.V. Landgoed De Princepeel. Pieter en Antoon Smits vanuit Smits-Groep en Valerie Aben als voorzitter van De Wilg hebben hiermee hun verbinding vast laten leggen.

De Wilg is na het ontstaan van de gemeente Land van Cuijk voor flinke financiële uitdagingen komen te staan. De budgetsubsidie wordt gestopt en dit slaat een fors gat in de begroting van De Wilg.

Het bestuur van De Wilg is op zoek gegaan naar manieren om dit probleem te overwinnen. Ze zijn als bestuur toen uitgekomen bij B.V. Landgoed De Princepeel. Er is vanuit de historie natuurlijk al een grote verbintenis tussen De Princepeel en het dorp Wilbertoord. In het verleden is het dorp Wilbertoord al vaak ondersteund door de bewoners en eigenaren van De Princepeel.

De familie Smits heeft met haar bedrijven het maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Recycling, groene stroom en Co2 reductie zijn daar een belangrijk onderdeel van. De Wilg werkt vanuit hun visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen al sinds jaar en dag met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op het gebied van M.V.O sluiten Landgoed De Princepeel en gemeenschapshuis De Wilg dus perfect bij elkaar aan.

Door De Wilg en de familie Smits is een overeenkomst aangegaan voor 3 jaar. Landgoed De Princepeel maakt het mogelijk dat De Wilg flinke stappen zal zetten richting het financieel onafhankelijker worden van de gemeente. Ook zullen er noodzakelijke investeringen gedaan kunnen worden die niet meer mogelijk zijn i.v.m. de kortingen op de subsidie.