De Raamvallei Duomarathon gaat op 25 september voor de 6e keer van start. 

duomarathon 2022 1

MILL – De Raamvallei Duomarathon gaat op 25 september voor de 6e keer van start.  ‘’Na 2 coronajaren staan wij als organisatie weer te trappelen om deze 6e editie weer tot een groot succes te maken. Het zal de 250 deelnemende duo’s aan niets te kort komen tijdens hun prachtige route door de Verborgen Raamvallei. Op onze smikkelplatskes kunnen ze genieten van een diversiteit aan entertainment en lekkers. Daarnaast zorgen we ook op onze start- en finishlocatie – Landgoed De Barendonk in Beers – voor een onvergetelijke ambiance. Zowel voor de deelnemers als hun supporters”, aldus voorzitter Daniëlle Kremers.

Idee

Het idee voor een duomarathon in de regio is tien jaar geleden gaan leven bij het huidige bestuurslid Pieter Rutten. “Met mijn zus deed ik toen – als invaller voor mijn zwager – mee aan de duomarathon in Twente. Een jaar later deden Henk Ermers en ik weer mee in Twente. Tijdens de afterparty zeiden we tegen elkaar ‘dit halen we naar Mill’. En zo geschiedde. Met behulp van Ontdek Mill en het Verrassende PlatteLand van Cuijk wordt het evenement op poten gezet. De 42 kilometer tellende route – die de deelnemers als duo afwisselend lopend en fietsend afleggen – die gaat over boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de omgeving. Bij de smikkelplatskes worden de deelnemers daarnaast getrakteerd op wat lekkers.

Laatste startbewijzen beschikbaar

In het eerste jaar deden er 66 duo’s mee. De afgelopen jaren stonden er steeds maar liefst 250 duo’s aan de start. ‘’Voor dit jaar zijn er nog een aantal laatste startbewijzen beschikbaar, aldus voorzitter Daniëlle Kremers, die aan haar zijde nog steeds kan rekenen op de organisatoren van het eerste uur: Pieter Rutten, Henk Ermers, Rob Vloet, Liesbeth Hermanussen en Carolien Geurts van Kessel. Ook Toon Willems, Edith van den Bergh, Tessa Hermanussen en Selke de Valk zijn aangesloten. “Maar laten we ook onze vrijwilligers niet vergeten. Op de dag zelf zijn we met zo’n honderd man in touw. Velen staan al jarenlang voor ons klaar. Zij – en dan heb je het over entertainment, de smikkelplatskes en ieder langs en op de route – maken er voor de deelnemers een onvergetelijke ervaring van”, aldus Kremers.

Uit het hele land

De tickets voor de zesde editie zijn dus bijna uitverkocht. Inschrijven kan via onze vernieuwde website. De deelnemers komen uit het hele land. Inmiddels is het evenement een begrip geworden bij veel deelnemers “De gezelligheid staat bij ons op nummer 1. Het is geen race tegen de klok wat je dus ruimte geeft om meer te genieten van het avontuur, de mensen om je heen, de lekkere hapjes en drankjes onderweg en het weer. Zelfs al komen ze hier uit de regio; we genieten van de heerlijke sfeer. De smikkelplatskes maken het speciaal.”

Onvergetelijke ervaring

Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden volgens Kremers. De ambiance bij start- en finishlocatie op Landgoed De Barendonk is wel zo gezellig om de deelnemers te begroeten. We hopen dat er zoveel mogelijk mensen onze kanjers komen aanmoedigen. Nog geen plannen voor zondag 25 september? Dan zien we je graag!”

Meer info over de route, timetable en meer op http://www.raamvalleiduomarathon.nl.