De F-35 komt, vliegbasis Volkel houdt informatieavonden voor inwoners uit de regio 1e avond in De Wilg Wilbertoord

F35 volkel 2022

Eind juni komen de eerste vier F-35’s naar de vliegbasis Volkel. Een ingrijpende verandering voor de regio en daarom heeft Defensie drie avonden opgezet waar meer informatie wordt gegeven over de F-35 en de effecten op de omgeving.

Op de vliegbasis Leeuwarden zijn alle F-16’s inmiddels vervangen door F-35’s, de opvolger waar Nederland voor heeft gekozen. Vanaf juni worden de eerste F-35’s op Volkel verwacht. Dat heeft ook voor deze regio grote gevolgen want de F-35 maakt meer lawaai dan de F-16.

Onderzoek Leeuwarden

Tijdens de informatieavonden zal een F-35-vlieger vertellen over hoe het is om met deze straaljager te vliegen. Het ministerie van Defensie presenteert een onderzoek naar de geluidsbelasting van de F-35 op vliegbasis Leeuwarden. Daarnaast wordt een doorkijkje gegeven naar de toekomstige ontwikkelingen rondom vliegbasis Volkel en het opereren met de F-35. Natuurlijk kan het publiek die avond ook vragen stellen.

De eerste informatieavond is op 19 april in ‘De Wilg’ in Wilbertoord.

Op 25 april is er een bijeenkomst in gemeenschapshuis ‘Terra Victa’ in Odiliapeel en op 11 mei in het Fletcher-hotel ‘Teugel Resort’ in Uden. De bijeenkomsten duren van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan met de dag van voorkeur via VKL.Vliegbasis.Volkel@mindef.nl.