Brug bij Gennep twee weekenden afgesloten voor onderhoud

Nederland, Gelderland, Gennep, 13-08-2012 .Verkeer en vervoer, stalen brug bij Gennep over de rivier de Maas met fietsers op fietspad in de zomer, een motor rijdt over de weg, een schip vaart over de Maas stroomopwaarts, landerijen en karakteristieke bomen langs de oever, auto in beweging, .Rechtenvrij te gebruiken door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu .Foto: Tineke Dijkstra

5 augustus start aannemer GSB (Gelders staalstraal- en schildersbedrijf) in opdracht van Rijkswaterstaat met onderhoud aan de brug over de Maas bij Gennep. De brug is daardoor twee weekenden afgesloten voor al het verkeer.

Data weekendafsluitingen

De weekendafsluitingen zijn van vrijdag 5 augustus 22.00 uur tot en met maandag 8 augustus 06.00 uur en van vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot en met maandag 29 augustus 06.00 uur. De omleidingen worden ter plekke aangegeven met borden. Na deze gehele afsluitingen wordt de brug nog enkele keren gedeeltelijk afgesloten voor werkzaamheden. Er is dan 1 weghelft open. 

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn nodig vanwege slijtage door gebruik. Het onderhoud bestaat onder andere uit het herstellen van de slijtlaag van de rijbaan en het fietspad, het vervangen van onderdelen, het herstellen van betonschades en het opnieuw verven van de aansluiting van de leuningstijlen op het beton.