BoerSaam wordt de nieuwe naam voor de natuurinclusieve boerderij in het Land van Cuijk

BoerSaam 2021

De initiatiefgroep die tot nu toe bekend was onder de naam Herenboeren Land van Cuijk, gaat een samenwerking met locatie Bronlaak van DeSeizoenen aan. Samen met Bronlaak gaan we onderzoeken of een hybride boerderij, een boerderij waar voedsel op een natuurinclusieve wijze geproduceerd wordt, mogelijk is. Omdat deze samenwerking niet helemaal past binnen het concept van Herenboeren gaan we deze naam en daarbij de organisatie loslaten.

Er zijn enkele verschillen in de uitvoering maar binnen dit initiatief blijven de belangrijkste pijlers waarmee we van start zijn gegaan overeind. We willen samen een boerderij oprichten waar gezonde voeding wordt geproduceerd. Het verschil zit als eerste erin dat straks de helft van de leden van de co√∂peratie vanuit een organisatie komen. Dat betekent dat de bewoners van Bronlaak ongeveer 100 ledencertificaten in bezit zullen hebben. Binnen Herenboeren is een deelname van een organisatie op vijf certificaten gesteld. Het tweede verschil is dat  onze inleggelden straks waarschijnlijk afwijken van de inleggelden die Herenboeren Nederland hanteert. Daarom is er gekozen om een eigen weg in te slaan onder de naam BoerSaam

Wij willen Herenboeren Nederland op deze plek bedanken voor de ondersteuning die we het afgelopen jaar hebben gehad en natuurlijk dank voor het samenbrengen met ons initiatief met Bronlaak.

We steven ernaar om, net als Herenboeren, straks zoveel mogelijk mensen op een gezonde manier te laten eten uit vanuit een mooie gemeenschap.

Wil je meer weten?

Kijk op www.boersaam.nl of stuur ons een bericht info@boersaam.nl