Scroll naar onder voor meer nieuws

Boerenpaar 2022-2023 Willy en Mia vd Ligt

 

Willy van Gerrit van Willem van der Ligt van de park in Wanroy en Miet van Coos Josephs uit St.Hubertusbroek
&
Mia van Jan van de Vorelse Piet Ermers en van Truus van Piet de Kleijn de boswachter uit Langenboom

De aanwijzingen waren:

1. Op het eerste gezicht is het een beetje een omgekeerde wereld.
    De eerste letter van beide voornamen zijn omgekeerd hetzelfde.

2. Hem zie je steeds minder en haar steeds meer. 
    De Willy’s zijn weg uit Wilbertoord, dus die zie je tegenwoordig steeds minder. Mia is een Vlaamse muziekprijs en die wordt elk jaar uitgereikt, dus die zie je steeds meer.
 
3. De derde aanwijzing was het voorwerp: De verstekbak
    Verstek is een hoekverbinding Willy en Mia, wonen op de hoek in buurtschap de binding. Daarnaast laten ze tijdens de carnavalsactiviteiten nooit verstek gaan.
 
4. De vierde aanwijzing waren 2 doorlopers, een type puzzel.
   Je ziet Willy en Mia veelvuldig (vlug) wandelen door het dorp en dus zijn dat twee doorlopers.
    En de doorloper een broodje was toen de 4daagse door Mill kwam, gebakken door bakkerij Manders en daar werkt Mia.

Speuren naar het Boerenpaar

Zoals gebruikelijk gaan de speurders dit jaar ook weer aan de slag. Zullen zij dit jaar het juiste Boerenpaar weten te raden? Heb je tips of zie je iets verdachts… Geef dit dan door aan één van de speurders of stuur hen een berichtje op Facebook. 
De speurders hebben dit jaar weer een ludieke actie bedacht. Met de gouden klomp komen vele kandidaat boerenparen voorbij. Aan de genomineerde de opdracht om de klomp door te geven aan een andere ‘verdachte’. Je kunt deze actie volgen op de Facebook pagina van de Speurders van de Klotstèkers.  

De boerencommissie heeft enkele weken geleden al de eerste aanwijzingen bekend gemaakt. En tijdens de uitzendingen van de speurders, te volgen via www.prinsenspeuren.nl hebben we een tweede aanwijzing ontvangen: 


1. “Op het eerste gezicht een beetje een omgekeerde wereld.” 

2. “Hem zie je steeds minder haar steeds meer.” 

 

We wensen het nieuwe Boerenpaar natuurlijk veel succes voor de komende dagen. 

De speurders zijn nog te volgen op zaterdag 29 oktober, zaterdag 5, en zaterdag 12 november tussen 17.00uur en 18.00uur. 

Dan krijgen de speurders ook een derde en vierde aanwijzing. 

Boerenbal in plaats van Schlager/Prinsenbal.

Prins Johann, Prinses Mieke en Nar Tom hebben voor één jaar bijgetekend en zullen ook in Carnavalsjaar 2022/2023 de hoogheden van de Klotstèkers zijn. Daarom zal op zaterdagavond 12 november, tijdens het Boerenbal, rond de klok van 23.11uur in plaats van nieuwe hoogheden, het nieuwe Boerenpaar verschijnen. Wie worden de opvolgers van Hein en Thea Janssen? Het nieuwe boerenpaar heeft ‘JA’ gezegd, zij zullen op Carnavalsdinsdag in de onecht verbonden worden.

Ook de avond krijgt een andere invulling. Normaal worden er tijdens het schlager/prinsenbal liedjes gezongen. Maar dit jaar komt aan het begin van de avond tonprater Arian Compen ons verblijden met grappen vanuit de ton. Arjan Compen is in 2016 finalist geweest bij het Keiebijters kletstoernooi en is meermaals finalist geweest tijdens de Brabantse kampioenschappen tonpraten in Valkenswaard.

Café zaal Amanshof is geopend vanaf 20.30uur. Entree is gratis.

Speurders opgelet!

1e aanwijzing Boerenpaar


Dit jaar kan er natuurlijk niet gespeurd worden naar nieuwe hoogheden. Maar natuurlijk wel naar het nieuwe boerenpaar!
De boerenbruiloft commissie heeft de speurders een eerste tip gegeven:

  1. “Op het eerste gezicht een beetje een omgekeerde wereld”

Misschien heeft het boerenpaar in spé, het nu wel heel warm gekregen?!
Bij wie zijn de klompen gepoetst en staat de poffer klaar? Lukt het de speurders om het boerenpaar  te ontmaskeren?
Doordat de Lokale Omroep Mill helaas is komen te vervallen, zijn de speurders te volgen via Twitch. Houd onze (social media) kanalen in de gaten voor meer informatie.

Speurders heel veel succes!

Ex-Prinsendag bij de Klotstèkers

Op dinsdag 20 september 2022, Prinsjesdag, stond de jaarvergadering en feestdag voor de ex-prinsen en ex-prinsessen weer op het programma.

Om 13:45 uur vertrok het gezelschap, dat voor deze gelegenheid in herkenbare rode/blauwe giletjes (heren) en zwarte blouse met rode rozetjes (vrouwen) was gestoken, richting Zeeland naar Orchids Paardenmelkerij. Daar kreeg het carnavalsgezelschap een interessante rondleiding, maar ook werden er mooie beelden getoond waarbij voortreffelijke uitleg werd gegeven omtrent de kracht van paardenmelk. Aan het eind van het uitstapje mocht iedereen nog paardenmelk proeven; paardenmelk kan uitkomst bieden bij allerlei huidproblemen. Paardenmelk zorgt o.a. voor: *Een goede darmwerking en darmflora; *Bevordering van het immuunsysteem/afweersysteem; * Zuivering van de huid etc. Zie hiervoor www.paardenmelk.nl

Rond de klok van 16:30 uur was het gezelschap weer terug bij de feestlocatie van TVW’84 alwaar de jaarvergadering werd gehouden. Na de vergadering konden de ex-prinsen en -prinsessen zich tegoed doen aan een heerlijke maaltijd geserveerd door De Culinaire Kandelaar.
En ook de carnavalsvereniging kent een derde helft, dus werd er nog goed en gezellig na geborreld in het Wilbertoordse klotstèkersriek.

Klik op de foto’s voor een diashow

Carnavalsprogramma De Klotstèkers

 

 

 

 

Vrijdag: 2522022

Schoolcarnaval Klimop 12.30 uur
Indrinken (voor de liefhebbers) CaféZaal Amanshof 20.30 uur

Zaterdag: 2622022


Ziekenbezoek (met de (jeugd)hoogheden, Marcel en Willem) vanaf 10.00 uur

Heilige Mis, St. Josephkerk Wilbertoord 16.00 uur

Sleuteloverdracht & Carnavalsbal CaféZaal Amanshof 20.00 uur


Carnavalszondag 27-2-2022


Versier je tuin jureren (11:45 op plein verzamelen) 12.00 uur

#Optochtje Omroep LVC 14.00 uur

Prijsuitreiking CaféZaal Amanshof 17.00 uur


Carnavalsmaandag: 28-2-2022


Koemelken voor de Jeugd CaféZaal Amanshof 13.30 uur

Koemelken voor volwassenen CaféZaal Amanshof 19.00 uur

Aansluitend carnavalsbal CaféZaal Amanshof


Carnavalsdinsdag: 1-3-2022


Wilbertoordse Meeblèravond CaféZaal Amanshof 20.00 uur


Opruimen, askruisje halen, afsluiting carnaval v.a. 13.00 uur
232022
Afsluiting seizoen bij het Prinsenpaar 20.30 uur
1232022

Harrie Cillessen ‘Klotstèker van het jaar 2022’!

Onze voorgaande ‘Klotstèkers van het jaar’ hebben ook dit jaar hun stem laten gelden en weer een hele actieve vrijwilliger uit ons dorp aangewezen als ‘Klotstèker van het jaar’.

Dit jaar komt de eer toe aan Harrie Cillessen.

Harrie is op Valentijnsdag, 14 februari 1959, geboren in ‘s-Hertogenbosch, maar opgegroeid in Schijndel. Op de jongensschool in Schijndel, heeft Harrie veel kattenkwaad uitgehaald. Vervolgens ging hij naar de LTS in Schijndel om te leren voor installatiemonteur. Na de LTS ging hij aan de slag als installatiemonteur bij Van Der Meijden in Heeswijk Dinther. Later vervulde hij de rol van vertegenwoordiger en bedrijfsleider bij verscheidene bedrijven op het gebied van industriële gassen. Inmiddels zijn Harrie en Bea al 17 jaar zelfstandig ondernemer met hun bedrijf HABE opleidingen.

Harrie leerde Bea kennen op camping Elfenmeer in Herkenbosch. In 1978 is Harrie in Wilbertoord komen wonen en in 1983 zijn ze met elkaar in het huwelijksbootje gestapt. Enkele jaren later werden hun kinderen Thijm en Carmen geboren. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Harrie en Bea wonen samen met hond Cilles aan de wethouder Lindersstraat in Wilbertoord.

Harrie is gemiddeld vier avonden per week van huis om vrijwilligerswerk te verrichten. De tijd die hij daarnaast over heeft probeert Harrie te besteden aan het werken in de tuin en hij probeert elke dag een uur met hond Cilles te gaan wandelen. De grootste hobby van Harrie is het werken voor HABE opleidingen. Hij heeft, samen met Bea, van zijn hobby zijn beroep kunnen maken.

Het vrijwilligerswerk van Harrie vindt zijn oorsprong in Schijndel, waar hij in 1972 misdienaar voor de kerk werd. In Wilbertoord is Harrie zeer betrokken gebleven binnen de kerk en hij werd gevraagd om Acoliet te worden. Bij elkaar opgeteld is Harrie in 2022 al 50 jaar misdienaar en acoliet voor de parochies in Schijndel en Wilbertoord. Harrie is heden 20 jaar bestuurslid bij parochie de goede herder en daarnaast is hij al 20 jaar voorzitter van de St. Joseph kerk in Wilbertoord.  

Harrie en Bea verzorgen vanuit hun bedrijf HABE opleidingen, EHBO opleidingen en herhalingen. Naast hun werk is dit ook hun passie. Harrie is hier op  verschillende manieren bij betrokken. Momenteel is Harrie voorzitter en instructeur van EHBO vereniging Luther King Wilbertoord, alwaar hij al 36 jaar bij betrokken is. Harrie is 34 jaar lotusinstructeur en voorzitter bij Lotuskring Oploo. Tevens is Harrie al 24 jaar Lotus examinator voor het Oranje kruis en al 8 jaar instructeur voor het rode kruis.

Harrie heeft zich ook ingezet voor de basisschooljeugd in Wilbertoord. Hij is 32 jaar bestuurslid van de AKM geweest.
Harrie is van 1997 tot en met 2001 voorzitter geweest van het schoolbestuur van basisschool De Klimop.

Bij voetbalclub De Willy’s was Harrie van 2008 tot en met 2016 betrokken binnen de sponsorings-commissie. Vanaf 2016 is Harrie samen met Bea kantinediensten gaan draaien. Dit doen zij momenteel nog steeds voor DWSH in Wilbertoord.

Harrie is sinds 2016 lid en bestuurslid geweest bij politieke partij VKP (vierkernen partij).  

Harrie, Bea en kinderen, van harte gefeliciteerd met de benoeming van ‘Klotstèker van het jaar 2022’ en bedankt namens alle mensen uit Wilbertoord.

Klotstèker van het jaar


We hebben goed nieuws! 🔥 Zaterdag 5 februari komt de Klot van het jaar rond de klok van 20.11 uur uit tijdens een live uitzending van CB late night. 📺📽️🎥🎤


De hoogheden, jeugd- hoogheden, raad van elf, dansgardes en familie van de Klot of Klotstekerin zullen hierbij live aanwezig zijn.

Log in op:


http://www.twitch.tv/deklotstekers

Alternatief programma Klotstèkers & contractverlening

Beste Klotstèkers en Klotstèkerinnen,


De carnavalstraditie is ook bij de Klotstèkers in Wilbertoord, niet meer weg te denken. In verband met de huidige corona maatregelen en zorgen, zal de carnaval ook dit jaar minder uitbundig zijn. Zo hebben we eerder onze prinsenreceptie al naar een later tijdstip verzet en zullen de pronkzittingen dit seizoen, niet op hetzelfde tijdstip en of in de bekende vorm plaatsvinden. Dit jaar zal er geen boerenpaar uitkomen, wel een Klot van ’t jaar!

 

Samen met onze (jeugd-) hoogheden en de vele commissies gaan we in overleg om per  activiteit te kijken, op welke manier we een aangepast programma kunnen presteren. Uiteraard volgen we hierbij de ontwikkelingen rondom corona op de voet.

Het positieve nieuws is de contract verlening van Prins Johann d’n Urste, Prinses Mieke en  Nar Tom. Ze zullen ook volgend seizoen in de polonaise voorop gaan!

 

Onze jeugdcommissie heeft ervaring met prachtige online activiteiten voor de jeugd. Ook dit jaar wordt gewerkt aan ’t Optochtje, #krijtjewijk, Klotstèkers Twitch TV en meer. Vooral voor de jeugdhoogheden wordt dit desondanks een vet programma.


Om iedereen goed op de hoogte te houden van het laatste carnavalsnieuws, starten we binnenkort weer met een nieuwe serie van ‘CB Late Night’, kom dat zien! En blijf ons volgen via het Willy’s Venster, Wilbertoordonline, de Carnavalskrant en de sociale kanalen

Beste Klotstèkers en Klotstèkerinnen,

We kijken terug op een zeer geslaagd en gezellig aangepast prinsenbal voor jong en oud. 

Met Prins Johann d’n Urste, Prinses Mieke, Nar Tom, jeugd-prinses Sofie, jeugd- narrin Marly, jeugd-vorstin Gwen, jeugd-raadslid Siem en jeugd-hofdame Laura hebben we een prachtige club (jeugd-)hoogheden in ons midden.

Samen met onze hoogheden, de vele commissies, enkele deelnemers en zusterverenigingen in onze gemeente gaan we in overleg om per activiteit te kijken op welke manier we een aangepast programma kunnen presteren. De landelijke richtlijnen zijn hierbij de norm.

De eerstvolgende activiteit zou de prinsenreceptie zijn, deze zal naar een later tijdstip worden verplaatst.

Blijf ons volgen, zodra we nieuws hebben zullen we iedereen zo goed mogelijk informeren.

 

Ook heeft Carnavalsvereniging de Klotstèkers nieuwe vlaggen. Deze kunnen ook gekocht worden om thuis te vlaggen.

De afmetingen zijn 150×100 cm en ze kosten €22 per stuk.

Bij interesse kan een mail gestuurd worden naar : secretariaatdeklotstekers@gmail.com

Prins Johann dun Urste, Prinses Mieke en Nar Tom regeren over het Klottenriek!

 

Vrijdag de twaalfde van de elfde. Hét moment van de avond is daar. Het Grote Prinsenboek gaat open de aanwijzingen voor het Prinsenpaar en Nar/Narrin staan op de eerste bladzijde. Wie worden het dit jaar?

De avond is begonnen met het Jeugdprinsenbal dat in verband met de nieuwe maatregelen op dezelfde avond plaats heeft gevonden als het ‘grote’ prinsenbal, een avond waarbij inmiddels ex-prins Mark, zijn zoon, ex-jeugdprins Giel mocht laten aftreden. Na het verschijnen en installeren van de nieuwe jeugdhoogheden, werd vol verwachting gewacht op de nieuwe ‘grote’ hoogheden.

Voor de verschijning werden Rudy Daverveld en Jaimy Janssen geïnstalleerd als nieuwe leden voor de Raad van Elf. Helaas hebben ook een aantal leden afscheid genomen: Mark en Renske Selten van de raad, en Docho Siebers, Iris van Sleeuwen, Hilde van Dommelen en Marieke Verbruggen bij de dansgarde. Bedankt voor jullie inzet, en natuurlijk hopen we jullie nog vaak te zien tijdens de carnavalsactiviteiten in het Klottenriek!

Voor Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian, was het moment aangebroken om af te treden.
Hun adjudanten hadden een mooie fotocompilatie van het Carnavalsseizoen 2019/2020 in elkaar gezet. Afsluitend met een polonaise op ‘nog eentje dan’, sloot het Grote Prinsenboek voor hen, en was het wachten voor wie het boek later weer open gaat.

Het spannendste moment van de avond is aangebroken: tien over tien. Het Grote Prinsenboek komt het podium op. Het boek gaat open, alle aanwijzingen welke op de eerste bladzijde staan worden door Vorst Willem voorgelezen en daar kwamen, na het grote geheim ruim een jaar stil te hebben moeten houden omdat ze in augustus 2020 al gevraagd zijn, Prins Johann dun urste, Prinses Mieke en Nar Tom tevoorschijn!

Nu zult u wellicht denken, Wilbertoord heeft toch vaker een prins gehad die Johan heet?
Dat klopt. Maar Prins Johann schrijf je met dubbel ‘n’, dus het is Prins Johann dun Urste!

Er werd nog doorgefeest tot 0.00uur, het moment dat de horeca moet sluiten. Het eieren eten komt, zoals Prins Johann vertelde in zijn woordje, nog op een later moment.

Natuurlijk hebben we uitleg gekregen van de aanwijzingen: 

Voor het prinsenpaar: 

1: Zij zien het licht. 
Het prinsenpaar woont op huisnummer 62 en dat is tevens het oprichtingsjaar/ geboortejaar van de carnavalsvereniging. Op die manier ziet het prinsenpaar elke dag het licht. 

2: 1. 
Het is prins Johann d’n urste, omdat je het met dubbel n schrijft. 

3: het wurd hendiger. 
Wij zijn carnavalsvereniging  De Klotstèkers, naar het steken van turf met de schop, maar dat wurd hendiger, want Johann werkt op de minigraver. 

4: De prinses is haastig. 
Aan de hand van haar geboortedatum is Mieke in de Chinese astrologie een konijn en dat is een haas achtige. 

 

Nar/narrin: 

1: Hij of zij gaat niet naar TV tas. 
Tom zit bij de speurders en is dus een mol. Maar een mol komt niet voor op tv tas. Overigens komen er wel mollen voor op de marker wadden, vandaar dat er staat tv tas. 

2: Deze nar of narrin regelt de zaken zelf. 
Het grote idool van Tom is Elvis en zijn motto was taking care of business en dat is een vertaling van de zaken zelf regelen. 

3: Hij of zij gaat graag naar een stekkie aan de rivier. 
Aanwijzing verwijst naar de Limburgse plaats Lomm aan de Maas, Tom gaat zelf ook graag naar de Lom. 

4: Deze nar of narrin moet kleur bekennen. 
Tom vormt met Jan Volleberg een duo tijdens de pronkzittingen als ‘De kom maar eens langs als je in de buurt band’. Ze hebben dan een rode en groene blouse aan, dat zijn ook kleuren van het narrenpak en dus moet hij kleur bekennen. 

Op zondag 14 november hebben de Heigalmers een serenade gebracht bij het nieuwe prinsenpaar, waarbij ook de nieuwe jeugdhoogheden aanwezig waren.

Prins Johann; Prinses Mieke en Nar Tom. Namens alle Klotstèkers veel succes en vooral heel veel plezier gewenst komend Carnavalsjaar.

En zoals de lijfspreuk van Prins Johann luidt:

Eindelijk mogen we er weer tegenan …
En maken we dur samen een kei schonne carnaval van !

Alaaf!

Prinsenpaar 2022 van De Klotstèkers

Prins Johann d’n Urst, Prinses Mieke en Nar Tom

Beste Klotstèkers en Klotstèkerinnen,

 
Gezien de laatste corona ontwikkelingen heeft het bestuur van Carnavalsvereniging De Klotstèkers, na zorgvuldige afweging, besloten het slager-prinsenbal van a.s. zaterdag 13 november niet door te laten gaan.  
 
De ‘grote’ hoogheden zullen vrijdag 12 november 22.10 uur na afloop van het jeugdprinsenbal in, gemeenschapshuis de Wilg, uitkomen.  
 
Bij entree zal naar een QR code worden gevraagd.
Uiteraard vragen we iedereen zich verder aan de geldende richtlijnen te houden. Naast de genodigden zijn er een maximaal aantal bezoekers welkom.
 
Voor diegene die het gehele programma thuis willen volgen, zal er vanaf 19.00 uur een live stream verbinding zijn.
 
Met deze keuze houden we rekening met de nieuwe landelijke richtlijnen en spelen we tegelijkertijd ook in, op de mogelijkheden voor een aangepast carnavalsseizoen.  
 
Met vriendelijke groeten,
Bestuur Carnavalsvereniging de Klotstèkers.

Prinsenbal

En dan zitten we al in november en barst het carnavalsseizoen eindelijk weer los. Om te beginnen met het prinsenbal op zaterdag 13 november 2021

We zijn benieuwd voor welke hoogheden om 21.40 uur het Prinsenboek open gaat!?! Let op: dit tijdstip is naar voren gehaald, omdat we dit jaar aan de eindtijd van 0.00 uur gebonden zijn.

Dan zullen we weten wie er komend seizoen de scepter zal zwaaien in het Klottenriek…..

Maar voordat het zover is, gaan we die avond eerst op ludieke wijze afscheid nemen van onze hoogheden van vorig carnavalsseizoen: Prins Mark d’n twedde, Prinses Tanja en Nar Ian. Dit zal gebeuren rond de klok van 20.45 uur.

Schlagersbal

Aangezien we een strak programma hebben, zitten we dit jaar vol met de schlagers. Het schlager zingen zal stipt starten om 20.00 uur. Zorg ervoor dat je als groep compleet bent, zodat we op tijd kunnen starten. Uiteraard is er voor de 1e plaats weer een mooie prijs te verdienen in de vorm van consumptiebonnen en gereserveerde plaatsen voor de pronkzitting. Kom vooral ook lekker kijken en genieten van de Wilbertoordse zangkwaliteiten op zaterdag 13 november om 20.00 uur bij café zaal Amanshof. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Let op: Denk aan je QR code en je legitimatiebewijs. Hierop zal bij binnenkomst worden gecontroleerd.

Speurders

Zoals gebruikelijk gaan de speurders dit jaar ook weer aan de slag. Zullen zij dit jaar de juiste hoogheden weten te raden? Heb je tips of zie je iets verdachts… Geef dit dan door aan één van de speurders of stuur een berichtje op Facebook.
De speurders hebben dit jaar weer een ludieke actie bedacht. Met het vriendenboekje komen vele kandidaat prinsenparen en narren / narrinnen voorbij. Aan de genomineerde de opdracht om het vriendenboekje in te vullen en door te geven aan een andere ‘verdachte’. Je kunt deze actie volgen op de Facebook pagina van de Klotstèkers.

De prinsencommissie heeft enkele weken geleden al de eerste aanwijzingen bekend gemaakt. En tijdens de uitzendingen van de Lokale Omroep Mill hebben we een tweede aanwijzing ontvangen:

Prinsenspeuren 2021

De aanwijzingen voor de nieuwe hoogheden

 

Prinsenpaar:

1. Zij zien het licht!
2. 1
3. Het wurd hendiger
4. De Prinses is haastig
 

Nar of Narrin:

1. Hij of zij gaat niet naar tv tas

2. Deze nar of narrin regelt de zaken zelf

3. Hij of zij gaat gaat graag naar een stekkie aan de rivier

4. Deze nar of narrin moet kleur bekennen