Bevrijdingsfestival 5 mei live op Omroep Land van Cuijk TV

bevrijdingsfestival-2021

Op woensdag 5 mei 2021 organiseert Stichting 0486 Producties samen met de gelegenheidsgroep Deejays4Freedom een streaming live festival in het thema 75 jaar na de bevrijding van Nederland.
Normaal gesproken zou het mogelijk zijn om fysiek de vrijheid te vieren met allerlei festivals op bevrijdingsdag. Nu nog steeds niet mogelijk is om met grote aantallen op veldjes of terrassen te mogen zijn, hebben de vrijwilligers van Stichting 0486 Producties een alternatief bedacht door een festival live te streamen via Omroep Land van Cuijk TV en de socials van 0486tv.

‘We hebben gewacht totdat we zicht kregen op de weersomstandigheden, omdat we wel het festivalgevoel willen weergeven door de optreden op een buitenlocatie te produceren’, aldus initiatiefnemer Peter Linders. ‘Op een dergelijk kort termijn moet je snel schakelen met het netwerk van experts en artiesten om het festival van de grond te tillen’.

Via een live-verbinding zal vanaf 18:00 uur het Festival gestart worden met een openingswoord door burgemeester Toon van Asseldonk van de Gemeente Grave en een speciale openingsset wat in het geheel de brug maakt tussen het thema ‘75 jaar na de bevrijding’ en inspirerende dansbare sets van Deejays4Freedom.

Deze gelegenheids samenwerking van deejays bestaat uit;

  • Jimmy Ouwens, Gravenaar en nationaal bekend als Clas51fied, begon zijn muzikale carrière in Afghanistan tijdens een missie in 2008 waar hij voor het eerst begon met produceren. Na terugkomst duurde het niet lang voordat hij ging experimenteren met de militaire fanfare en orkesten. Nu werkt hij aan zijn eigen sound wat sterk wordt beïnvloed door zijn diensttijd en zijn liefde voor elektronische dance muziek.
  • Studance Soundsystem. Deze bestaat uit het duo DJ Ralph Bethlem en MC Floris Muller en zijn een opkomende EDM-act op studentenfeesten en jongerenfestivals. Hun muziek is kenmerkend feestelijk en lekker opzwepend.
  • Chris Odd (geboren Chris Swijnenberg) is een DJ die het podium deelde met een aantal grote namen uit de industrie. In juni 2015 werd hij persoonlijk door Carl Cox geselecteerd om te openen tijdens het officiële slotfeest van de “Isle of Man TT”, georganiseerd door Honda Racing Carl Cox citaat: Chris Odd zet veel Fun, Funk en Soul in!
  • De Nederlandse DJ Antoine maakte van pure passie en hobby zijn werk.
    Wat begon in de jaren tachtig als tiener dj op de camping, met platenspeler en een cassettedeck, liep al snel uit naar draaien op schoolfeesten, lokale clubs en verenigingen. Daarna ging het snel en in 1990 werd DJ Antoine opgemerkt door de housescene. Hij draaide in diverse clubs zoals: The Seven Utrecht, Key-West Asten, Luxor en Manhattan in Arnhem. Tegenwoordig is Antoine op diverse feesten in de hele regio te spotten. De laatste jaren kun je in zijn opbouwende sets veel herkenbare deuntjes en vocals verwachten, zoals hij t zelf noemt; Retro classics met een tech-house vibe. Sinds 2019 is hij samen met zijn collega en goede vriend Orson Welsh regelmatig in de studio te vinden en scoorde zij afgelopen november 2020 een hitje in de Beatport top 100 met als hoogste plaat op nummer 14. DjAntoine.nl draait eigelijk alle house stylen. EDM- TechHouse – Retro classics – early – of Harder styles
  • Orson Welsh is een Nederlandse DJ Producer uit Nijmegen en al 32 jaar in het vak. Hij was in 1996 de beste mix deejay van Nederland en in die jaren resident in de Hoeve Groesbeek, World Center Kleve en op Ibiza. Door Corona zijn alle boekingen geannuleerd en is Orson veel te vinden in zijn studio, wat resulteerde in tracks o.a. met DJ Antoine, maar ook in eigen werk en remixes voor Joel Corry (Head & Heart) en Tieks (Sunshine) en een productie met de nummer 1 verkopende artiest op Beatport: Block & Crown. Het komend jaar komen nieuwe tracks uit op Cube Recordings, HouseU en het Engelse Toolroom van de Engelse DJ Mark Knight. Met deze maand een wereld release van een nieuwe remix voor Terri B! Deze zangeres was o.a. vocaliste voor Avicii.
  • Jochen Miller (geboren als Jochen van der Steijn in Mill) is inmiddels een internationale charismatische DJ met optredens over de hele wereld en toonaangevende festivals als Tomorrowland, Ultra Music Festival, EDC, Mysteryland. De muzikale koers die Jochen Miller de komende tijd zal varen is trance met progressive invloeden.
  • En als hekkensluiter gaat de Graafse feest-dj Alex op den Buijs de avond afsluiten met een feestset voor een typische Graafse afsluiting.De uitzending is op woensdag 5 mei van 18.00 tot 23.00 uur. Het voorprogramma is vanaf 18:45 uur vanaf een geheime locatie.

Meer weten of in contact komen met de organisatie van dit festival? Dat kan via peter@0486tv.nl
Het programma is te volgen via het Ziggo kanaal 40 en het KPN kanaal 1475, het radiokanaal 915, de FM frequenties en streaming via de website: www.omroeplandvancuijk.nl