Bert Verweijen en Pieter van den Elzen zijn Millenaren van het jaar 2021

Vrijwilliger 2022

Op zondag 1 mei werden Bert Verweijen en Pieter van den Elzen benoemd tot Millenaren van het jaar 2021. Sinds 2006 benoemen Johnny de Man en Corné Kremers als cabaretduo Jut en Jul elk jaar iemand tot Millenaar van het jaar. Dit doen zij tijdens hun optreden op de pronkzittingen. Maar afgelopen carnavalsseizoen waren er om de bekende redenen geen zittingen. Daarom werd het bekendmaken van de Millenaar 2021 uitgesteld naar een later moment. Dit gebeurde nu tot ieders verrassing tijdens de opening van de Kunstroute van Ontdek Mill op de Kuilen in Langenboom.

Bert en Pieter zijn vanaf de start van de Kunstroute de kartrekkers van dit project binnen het toeristische en recreatieve platform Ontdek Mill. Duizenden bezoekers van deze Kunstroute beleven hier elk jaar veel plezier aan. Maar weinigen weten hoe veel werk er komt kijken bij de daadwerkelijke organisatie. Het meeste van dit werk wordt door Bert en Pieter verzet. Maar ook bij tal van andere activiteiten in Mill waren en zijn Bert en Pieter betrokken. Daarnaast droegen zij op diverse vlakken actief bij aan het sociaal en maatschappelijk leven in de tijd dat zij ondernemers waren. Bert was oprichter van Autoschadebedrijf Bert Verweijen en Pieter was decennia lang actief als zelfstandig ondernemer in grondwerken. 

Eerdere Millenaren van het jaar

Voorgaande jaren werden Paul Moors (2006), Willy Tijssen (2007), Jan vd Wiel (2008), Jan School (2009), Arie van Melis (2010) en René Teunesen (2011) benoemd tot Millenaar van het jaar. Corry en Piet Toonen werden Millenaren van het jaar 2012, het brandweerkorps van de gemeente Mill en Sint Hubert kregen deze titel voor 2013, Marietje vd Elzen werd Millenaar van het jaar 2014, Edd Verheijen van 2015, Hans Derks van 2016, Silvia Willems van 2017, Erwin van Gemert werd Millenaar van het jaar 2018, Tijn van Dijk mag zich Millenaar van het jaar 2019 noemen en Ad Goossens en Willem Hermans zijn de Millenaren van het jaar 2020. Bert Verweijen en Pieter van den Elzen mogen zich vanaf nu Millenaren van het jaar 2021 noemen.