Bekendmaking winnaars Dr.PeelenCultuurprijs en –Stimuleringsprijs 2020

Dr Peelencultuurprijs 2021

Tijdens een feestelijke avond werden voor de laatste keer de cultuurprijzen van de gemeente Boxmeer uitgereikt. Het betreft waarderingsprijzen voor initiatieven op cultureel gebied. 

Burgemeester Van Soest en cultuurportefeuillehouder Hendriks-Van Haren reikten de cultuurprijzen van het jaar 2020 uit in De Weijer in Boxmeer.

Nominaties

De Dr.Peelencommissie ontving in 2020 een groot aantal voordrachten, waarvan zij er vijf nomineerde. Genomineerd voor de Dr.PeelenStimuleringsprijs waren Luuk Weerts en Stichting Overloon War Chronicles. Genomineerd voor de Dr.PeelenCultuurprijs waren cultureel festival Schijt aan de Grens, Bart Jan Baartmans en Roel Verheggen.

Winnaar Dr.PeelenStimuleringsprijs

Luuk Weerts mocht de Dr.PeelenStimuleringsprijs in ontvangst nemen. Deze prijs werd aan hem uitgereikt voor zijn artistieke inzet bij het Oorlogsmuseum en Stichting Herdenking Slag om Overloon. Met verhaalvertellingen, indrukwekkende foto’s en informatieve en toch ook spannende vlogs zorgt hij ervoor dat de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog nog begrijpelijker en toegankelijker worden voor jong en oud.

Winnaar Dr. PeelenCultuurprijs

Een unicum in de geschiedenis van de Dr.PeelenCultuurprijs: er zijn twee winnaars! Ieder afzonderlijk mochten Bart Jan Baartmans en Roel Verheggen de Dr.PeelenCultuurprijs 2020 in ontvangst nemen. Bart Jan Baartmans is singer-songwriter, gitarist en nog veel meer. Hij is vooral bekend om zijn veelzijdigheid en de wijze waarop hij bloemrijk verhalend zijn muziek ten gehore brengt. De tweede winnaar is Roel Verheggen. Hij leeft muziek. Het maakt niet uit wat hij doet, of het de Matheus Passion is of zangles voor verstandelijk gehandicapten, een plaatselijk muziekkoor of een landelijk TV-optreden. Met passie, bevlogenheid en grote professionaliteit pakt Roel elke uitdaging weer aan. Naast zijn eigen muziek, begeleidt, prikkelt en stuwt hij anderen op tot nieuwe hoogtes op cultureel gebied.

Geldelijke waardering

Met de Dr.PeelenCultuurprijs wil het college van B&W waardering tonen voor degenen die zich inzetten op cultureel gebied. De winnaars van deze prijs hebben ieder een cheque van 750,- ontvangen. Met de Dr.PeelenStimuleringsprijs wordt waardering en stimulans gegeven aan vernieuwend recent gestart initiatief op het gebied van cultuur. De winnaar van deze prijs heeft een cheque van 250,- ontvangen.