Aldendrielpark in Mill opnieuw dupe van zinloos vandalisme

Vernieling park 2022

In de nacht van donderdag 28 of vrijdag 29 april zijn er opnieuw struiken en planten uit de grond getrokken in het Aldendrielpark in Mill en her en der neergegooid. Ook kwamen er struiken en een gesloopt reclamebord terecht op een aan de Schoolstraat geparkeerde auto. Stichting Aldendrielpark Mill roept getuigen op zich te melden. Mail naar info@aldendrielpark.nl of neem contact op met de voorzitter van Stichting Aldendrielpark Cees Berends via 06 51 23 57 83.

Het Aldendrielpark wordt sinds eind vorig jaar onderhouden door tal van vrijwilligers die deel uitmaken van de Stichting Aldendrielpark. Regelmatig is het park aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg helaas de dupe van zinloos vandalisme. Struiken, planten en hagen worden vernield en met bruut geweld uit de grond getrokken om vervolgens weggegooid te worden. “Waarom doet men dit,” vraagt Cees Berends zich af. Cees is voorzitter van Stichting Aldendrielpark Mill. “Wij proberen met een club vrijwilligers het park te promoten als mooie locatie voor ontmoeting en ontspanning. We onderhouden het park en zorgen dat er af en toe kleinschalige activiteiten zijn. Als je dan ziet dat struiken en planten uit de grond worden getrokken, dan kun je daar boos en verdrietig van worden.”

Dit jaar bestaat het Aldendrielpark precies 25 jaar. Een werkgroep binnen de stichting is bezig om wat kleinschalige activiteiten op te zetten, waarvan op zondag 3 juli de eerste zal zijn. Om zaken te kunnen organiseren en gereedschap voor onderhoud te bekostigen, is de Vrienden van het Aldendrielpark in het leven geroepen. “Gelukkig krijgen we vanuit veel ondernemers en organisaties steun voor onze ideeën. Maar blijft jammer dat we telkens ook tijd en energie moeten blijven steken in het herstellen van de gevolgen van het vandalisme.”

Zie voor meer informatie rond het Aldendrielpark ook www.aldendrielpark.nl