11e Kasteelronde van Mill

kasteelronde Mill 2022

Mill – Na een onderbreking van twee jaar, dit in verband met de Coronamaatregelen, wordt zondag 15 mei de 11e Kasteelronde van Mill verreden. Vele renners zullen dan weer naar Mill komen om hun krachten te meten op het prachtige parcours rond Kasteel Aldendriel.

In de laatste edities vormde de vrouwenwedstrijd het hoofdprogramma, dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een slot met een wedstrijd voor mannen in de categorie amateurs, elite en beloften. Het vrouwenwielrennen heeft de laatste jaren zo’n vlucht genomen dat het door de vele internationale wedstrijden lastig is om bekende namen naar Mill te krijgen. Door te kiezen voor de amateurs, elite en beloften krijgen nu ook meer streekrenners in deze categorie startgelegenheid. Er is grote animo vanuit de renners want de inschrijving voor deze categorie zit al op het maximum van 100 deelnemers.

De wielerdag start met een wedstrijd voor de sportklasse. Ook in deze categorie zullen diverse renners uit de regio aan de start verschijnen. Daarna is er ruimte in het programma opgenomen voor een wedstrijd voor de zogenaamde funklasse. Iedere locale en regionale wielrenner kan meedoen en ervaren hoe het voelt om aan een echte wedstrijd met publiek deel te nemen. De wedstrijd telt mee voor de Funklasse Cup 2022, een overkoepeld klassement over de   wedstrijd om de Gouden Helm Trofee in Oploo (3 april), de Vestingronde van Grave (4 september) en uiteraard de Kasteelronde van Mill. Het is aan te raden om vooraf in te schrijven voor de funklasse. Als renner ben je dan verzekerd van deelname en van vermelding in het programmaboekje. Vooraf inschrijven kan via onderstaand website van de Kasteelronde. 

Het volledig programma van de 11e Kasteelronde van Mill luidt:

12.30 uur            Sportklasse                                  50 km

14.00 uur            Bedrijvenrace (Funklasse)           35 km

15.15 uur            amateurs/elite/beloften              80 km

Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug  naar de Beerseweg. Het parcours zal voor al het verkeer worden  afgesloten en de toegang is gratis.

De organisatie is in handen van het comite Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.kasteelrondemill.nl