Voetbalverslagen 1e elftal s.v. DWSH’18

 

 

 

15 december DWSH’18 1 – VCA 1

DWSH’18 eindigt prima 2019 met fikse kater

Na drie toppers met één puntje stond vandaag voor de fusieclub de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Thuis ontving DWSH’18 het jeugdige VCA uit Sint Agatha op bezoek. Om het kalenderjaar positief af te sluiten met een positief gevoel. Op een winderig sportpark Het Breexsel werd om 14:00 uur afgetrapt met als enige wissel Syb Daverveld voor de geblesseerde Job van de Straaten.

In de 18e minuut was er pas de eerste echte kans voor DWSH’18. Echter miste het schot van Camiel van Geenen kracht om een verschil op het scorebord te krijgen. Daarvoor schreeuwde de bezoekers twee keer tevergeefs om een penalty, maar kregen ze deze niet. DWSH’18 bleef het spel maken zonder echt gevaarlijk te worden. Tot in de 23e minuut. Een vrije trap van Syb Daverveld komt terecht voor de voeten van Siem Lubach en hij twijfelt niet en schiet DWSH’18 na een 1-0 voorsprong.

Een kleine tien minuten later is het weer gelijk. Een diepe bal valt tussen de verdediging van de thuisploeg, waardoor de snelle spits van VCA er vandoor kan en knap de bal achter keeper Geert Janssen schiet; 1-1. Ondanks het betere van het spel in de eerste helft krijgt DWSH’18 ook een tweede tegentreffer te verwerken. Twee minuten voor rust wordt het afstandsschot nog knap gekeerd door Geert maar in de rebound is hij kansloos. Zo gaan de bezoekers effectief met hun kansen om en nemen zijn de 1-2 voorsprong mee de rust in.

In de tweede helft speelde de ploeg van John van Geenen met de wind mee richting het doel van VCA. Echter gaf dit in de beginfase geen voordeel, want het was VCA dat zelfs op een 1-3 voorsprong kwam. Drie kansen resulteren in drie tegengoals en een 1-3 tussenstand. Het spel van de thuisploeg was na deze tegentreffer erg matig en profiteren van de wind kon DWSH’18 ook niet. Tien minuten voor tijd is er de aansluitingstreffer van Rody van Abel. Zijn schot lijkt houdbaar maar valt binnen achter de keeper van VCA: 2-3. DWSH’18 blijft drukken maar tot de gelijkmaker komt de fusieclub niet.

Zo eindigt een prima eerste seizoenshelft met een fikse kater want tot vier wedstrijden geleden had DWSH’18 nog niet verloren. Maar met drie nederlagen en een gelijkspel hebben de blauw-zwarten een pas op de plaats moeten maken. Na de winterstop hervat DWSH’18 de competitie met een uitwedstrijd bij Holthees. Hopende dat 2020 een goede competitiestart mag brengen.1 december DWSH’18 1 – Resia’42 1

DWSH’18 krijgt koploper net niet op de knieën

Op een koude 1 december speelde DWSH’18 de tweede topper op een rij. Dit keer tegen de nieuwe koploper Resia’42 uit Wellerlooi. Door puntverlies van Merselo werden zij de nieuwe lijstaanvoerder.
De thuisploeg kreeg vorige wedstrijd te weinig tegen GVV’57 en was vandaag gebrand op een positief resultaat. Wederom was deze week de linksback weer anders maar voor de rest speelden de bekende namen.

In de beginfase tastten beide teams elkaar af. Pas in de dertiende minuut viel de eerste kans te noteren en dat was meteen een grote mogelijkheid. Via een diepe bal kwam Maik de Bruin een-op-een-situatie met de Limburgse keeper. Echter kreeg hij de bal niet tegen de touwen. Ruim twintig minuten later is het wel raak. Bij de eerste kans die Resia’42 krijgt is het direct raak; 0-1. De thuisploeg lijkt van slag want vijf minuten later, vijf minuten voor rust, is het weer raak. De aanvaller van Resia komt oog-in-oog te staan met keeper Geert Janssen en hij faalt niet. Een ferme tik zo net voor rust. Voor een tweede week op rij keken de blauw-zwarten in de rust tegen een achterstand van twee doelpunten aan.

Vorige week lukte het DWSH’18 om een betere tweede helft te spelen. De opdracht was nu simpel. Minimaal twee keer scoren en geen doelpunt meer tegen krijgen voor in ieder geval een gelijk spel. DWSH’18 schoot in ieder geval uit de startblokken want na vijf minuten was het al raak. Een voorzet van Maik kwam terecht bij Camiel van Geenen die de aansluitingstreffer hard binnen schoot. DWSH’18 bleef drukken en op het uur spelen was het weer gelijk.

Na een schitterende individuele actie scoort Camiel zijn tweede van de middag en heeft DWSH’18 de 0-2 achterstand goed gemaakt. De thuisploeg heeft nu nog dertig minuten om de winnende treffer te forceren. De koploper kan alleen tegenhouden en komen niet meer aan voetballen toe. Net als in Grave vorige week, is er deze keer weer een regen van kansen. Zo kiest onder andere Job van der Straaten ervoor om de bal af te leggen in plaats van zelf te schieten. De bezoekers komen er nog één keer uit maar Geert houdt de tweede helft zijn goal schoon. Zo komt DWSH een doelpunt te kort voor de overwinning en eindigt de topper in 2-2.

Ondanks het veldoverwicht en de kansen in de tweede helft slaagt DWSH’18 koploper Resia’42 niet op de knieën te krijgen. Het meer dan terechte punt is daarmee slechts een kleine beloning voor de inzet, kansen en aanvalsdrang van de blauw-zwarten. Volgende week gaat de fusieclub op bezoek bij de nieuwe koploper Merselo en staat er dus een nieuwe topper op het programma.

Na een verliespartij, het gelijke spel van vandaag snakt DWSH’18 naar een overwinning tegen een hooggeplaatst team. Want de subtopteams hebben de achterstand weer verder verkleint. Volgende week zondag wordt er om 14:00 uur afgetrapt in Merselo.

 


24 november GVV’57 1 – s.v. DWSH’18 1

DWSH’18 verliest ongeslagen status tegen effectief GVV’57

Na de 9-0 overwinning op Menos stond er vandaag een tegenstander van een heel ander formaat tegenover DWSH’18. Kampioenskandidaat GVV’57 begon het seizoen matig, maar is inmiddels bezig aan een indrukkende reeks. Voorafgaand aan deze topper bivakkeerde de Graafse ploeg op de vierde plek. Kortom een pitte opgave voor DWSH’18. Met slechts een wisseling in de basisopstelling werd er om half 3 afgetrapt op sportpark De Bikkelkamp in Grave.

Het initiatief lag in de beginfase bij de thuisploeg. Dit resulteerde na vijf minuten al in een grote kans. Geert Janssen redde echter knap in de een-op-een situatie. Een minuut later was het echter wel raak. De aanvaller bracht de bal onhoudbaar achter Geert. DWSH’18 reageerde direct met een grote kans van Camiel van Geenen. Zijn inzet ging echter voorlangs. In de 23e minuut werd een persoonlijk foutje van Tom Verheijen afgestraft en verdubbelde GVV’57 de voorsprong.

Zes minuten later verkleinde de bezoekers de achterstand na een mooie aanval. Een voorzet van Job van de Straaten belandde vrij voor de goal. Camiel wist dit buitenkansje te verzilveren en zorgde voor een 2-1 tussenstand. Op het moment dat DWSH’18 dacht de rust te bereiken met een minimale achterstand kwam een aanvaller van GVV’57 vrij voor Geert. Met een stijlvol wippertje verschalkte hij Geert en keken de blauw-zwarten net voor rust tegen een onnodige grotere achterstand aan; 3-1.

Na rust was het DWSH’18 dat het spel bepaalde. GVV’57 groef zich in en kwam er alleen uit via spaarzame diepe ballen. In de zeventigste minuut wisten de bezoekers de achterstand weer te verkleinen. Het was de Graafse aanvoerder die de bal in de kluts via zijn lichaam in zijn eigen doel zag belandden. Een rommelig doelpunt maar wel het signaal voor DWSH’18 om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Een regen van kansen volgde. Een schot van Job en een kopbal van Siem Lubach troffen geen doel. Ook Tom kreeg een uitgelezen mogelijkheid om zijn foutje uit de eerste helft te herstellen, maar zijn kopbal belandde helaas niet achter de keeper van GVV’57.

Gezien het spelbeeld in de tweede helft en de vele kansen die DWSH’18 kreeg, was een gelijkspel zeker verdiend geweest. Echter wist de Graafse ploeg met veel pijn en moeite de drie punten op eigen veld te houden. Door de eerste nederlaag van het seizoen zakt DWSH’18 twee plekjes op de ranglijst naar plek vier. Volgende week ontmoet onze fusieclub op Het Breexsel de nieuwe koploper Resia uit Wellerlooi. Zij wonnen vandaag met 2-0 van Leunen. Hopelijk kunnen we veel supporters langs de lijn begroeten in de tweede topper op een rij.

 


17 november DWSH’18 1 – Menos 1

DWSH’18 vermorzelt Menos in streekderby

Dit weekend stond de inhaalwedstrijd tegen Menos op het programma. De streekderby werd eerder dit seizoen afgelast door een onbespeelbaar hoofdveld in Sint Hubert. Vandaag kon DWSH’18 een grote stap zetten richting koploper Merselo. Een overwinning zou betekenen dat zij op één punt genaderd worden. Bij een grote overwinning zou op doelsaldo zelfs de twee plek bereikt kunnen worden.

De intenties van de thuisploeg waren duidelijk vanaf het begin. Na twee minuten konden de supporters van DWSH’18 al juichen. Job van der Straaten gaf vanaf de rechterkant goed voor en Siem Lubach werkte de bal achter de keeper van Menos binnen; 1-0. De verdubbeling van de score kwam vijftien minuten later. Uit een vrije trap schoot Rody van Abel de 2-0 onhoudbaar tegen de touwen. Menos kon hier geen kansen tegenover zetten en probeerde de thuisploeg met hun bekende harde spel uit hun ritme te krijgen. Dit had geen succes want binnen acht minuten liepen de blauw-zwarten uit na een 5-0 voorsprong. Allereerst was het Camiel van Geenen die de bal uit de corner van Rody binnenkopte. Hij torende hoog boven iedereen uit en bracht de derde treffer op het scorebord.

Job maakte uit een penalty, handsbal Menos-speler, de 4-0 en wederom Siem zorgde met een kopbal uit een corner voor de 5-0. Echter was DWSH’18 nog niet klaar voor de rust. Camiel zorgde ervoor met een kopie van zijn eerdere doelpunt dat er een half dozijn doelpunten gemaakt waren in de 42e minuut. Twee minuten later liet ook Maik de Bruin het netje bollen. Na een goede rush bracht de keepers van de bezoekers redding maar in de rebound was het eerder bij de bal. 7-0! Een wervelend DWSH’18 liet Menos de eerste helft volledig kansloos.

In de tweede helft schoot de thuisploeg weer uit de startblokken. In de 53e minuut was het de ingevallen reservekeeper van Menos die ver buiten zijn strafschopgebied een overtreding maakte en geel kreeg. De vrije trap van Maik belandde op het hoofd van Ruud Heurkens en hij zorgde ,met het zesde doelpunt uit een standaardsituatie, voor een 8-0 tussenstand. Hierna werd het spelbeeld slordiger. Menos was niet in staat om kansen te creëren en DWSH’18 was minder gelukkig in de afwerking dan in de eerste helft. Toch bleef 8-0 niet de eindstand. Het slotakkoord was voor Maik die met een razendsnelle uitbraak de eindstand op 9-0 bepaalde.

Een mooie overwinning in de streekderby op Menos waarbij DWSH’18 duidelijk twee maatjes te groot voor de bezoekers uit Landhorst was. Met wedstrijden met GVV’57, Resia en Merselo staan drie krachtmetingen op het programma waarbij DWSH’18 kan laten zien op welke plek zij thuishoren. In ieder geval werd de ongeslagen reeks dit seizoen uitgebreid en een tweede plek op de ranglijst behaald.


2 november DWSH’18 1 – SVOC’01

DWSH’18 profiteert maximaal van cadeautjes SVOC’01!

De fusieclub begon nog steeds ongeslagen aan de wedstrijd tegen de nummer laatst SVOC’01 en de verwachting was dat de Limburgse fusieclub ook aan de zegekar gebonden ging worden. Zonder de geblesseerde Camiel van Geenen en de afwezige keeper Geert Janssen werd er om half drie afgetrapt op een drassig hoofdveld in Sint Hubert.
De eerste kans was voor de bezoekers maar de aanvaller schoot de bal voorlangs.

Hierna nam DWSH’18 het initiatief over en creëerde zij enkele gevaarlijke aanvallen. Pas in de vijftiende minuut werd het overwicht duidelijk in de score. Een te korte terugspeelbal op de keeper werd onderschept door Syb Daverveld. Hij omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel. Twaalf minuten later ging de Limburgse verdediging weer in de fout. Een breedtepass werd opgepikt door Job van der Straaten, na een korte versnelling bracht hij de bal bij Yannick. Hij kon de bal niet snel genoeg controleren om op doel te schieten maar legde de bal af op Hugo Thelosen.

Hij twijfelde geen seconde en schoot de bal hard over de grond binnen; 0-2. Toch was dit nog niet de ruststand. Job kreeg met een knappe actie de bal bij Maik de Bruin en die haalde verwoestend uit. De kanonskogel was onhoudbaar en zorgde voor een 3-0 ruststand. Ondanks drie grote kansen van SVOC’01 wist keeper Jordy Maas zijn doel leeg te houden.

Na de warme thee in de rust waren het de bezoekers die goed uit de startblokken kwamen. Na een crossbal vanaf de rechterkant stond Jelle Willems ineens tegenover twee tegenstanders. Zij speelden dit eenvoudig uit en konden Jordy in de korte hoek passeren. Een snelle tegengoal vier minuten na de rust waarbij er juist afgesproken was om meer pit te laten zien. SVOC’01 bleef hierna nog tien minuten doorzetten, maar echt grote kansen waren er niet. De thuisploeg neemt na een uur spelen de regie weer in handen. Er is veel balbezit en enkele kansen worden om zeep geholpen.

Binnen drie minuten loopt DWSH’18 weg door persoonlijke fouten van SVOC’01. Syb onderschept een breedtepass, sprint dertig meter met bal langs de verdedigers en schuift beheerst de 4-1 binnen. Hierna is het de keeper die te lang treuzelt en de bal tegen de instormende Maik aanschiet en de bal tegen de touwen ziet verdwijnen; 5-1. In de laatste tien minuten volgen er nog grote kansen, waarbij Mike zijn hattrick had kunnen maken, maar getreuzel en een niet-uitgestoken been zorgden ervoor dat het slechts 5-1 bleef.

Een combinatie van een watervlugge voorhoede van DWSH’18 en persoonlijke fouten van SVOC’01 zorgde vandaag voor het verschil. Echt goed voetbal lieten de blauw-zwarten niet zien, maar toch fijn dat er na negentig minuten spelen een dikke overwinning op papier staat. Volgende week speelt DWSH uit bij Leunen. Zij verloren afgelopen weekend thuis met 1-2 van Astrantia.


27 oktober Astrantia 1 – s.v. DWSH’18 1

Terechte puntendeling met veerkrachtig Astrantia.

Op een drassig en zwaar veld heeft DWSH’18 een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Astrantia. Tot twee keer toe boog de Middelaarse ploeg een achterstand om en werd de eindstand op 2-2 bepaald.
Al na één minuut had Camiel van Geenen de blauw-zwarten op voorsprong kunnen schieten, echter vond zijn doelpoging de sluitpost van de thuisploeg. In de 22e creëerde Hugo Thelosen een mooie kans voor Yannick Bens. Hij faalde niet en zorgde voor de voorsprong. Net voor rust was het Astrantia dat in de blessuretijd de gelijkmaker mocht binnenwerken; 1-1.

Rond een uur spelen was het Job van de Straaten die DWSH’18 weer op voorsprong zette. Na een pass van Syb Daverveld liet hij het netje bollen. Een kwartier later had Astrantia de tweede achterstand weer ongedaan gemaakt en stand er weer een gelijke stand op het bord. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Een terechte puntenverdeling na negentig minuten voetballen.

Zo blijft DWSH’18 na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen. Volgende week komt op Het Breexsel nummer laatst SVOC op bezoek. Zij verloren vandaag met 0-7 van Leunen.


13 oktober 2019 Sambeek 1 –  s.v. DWSH’18 1

DWSH’18 steelt punt bij angstgegner Sambeek.

Waar vorig jaar twee keer verloren werd van het werkvoetbal van Sambeek, stond er nu een andere opdracht op het spel: ongeslagen blijven. Dat de opdracht lastig ging worden, was van tevoren bekend. Trainer John van Geenen miste vier basisspelers in verband met werk en vakantie.
Toch waren het onze vaandeldragers die vroeg op voorsprong leken te komen. Een doelpoging van Hugo Thelosen werd ternauwernood van de doellijn gehaald. Het was even later toch raak. Een spelers van Sambeek kreeg de bal achter zijn eigen keeper: 0-1 DWSH’18. Hierna was het Sambeek dat van zich af begon te bijten en dat deed het effectief. De eerste fatsoenlijke aanval was meteen raak: 1-1. Hierna zette de thuisploeg door maar raakte zij voor rust gelukkig alleen maar de lat.

Waar de eerste helft al niet goed was van de kant van DWSH, bleek de tweede helft nog minder van niveau. De bezoekers kwamen niet van de eigen helft af en het was wachten op de tweede treffer van Sambeek. In de 62e minuut viel die verwachte treffer. Na een goede aanval kon de aanvaller van Sambeek onhoudbaar raak tikken; 2-1. Nu moest DWSH meer de aanval gaan zoeken en dat werd met twee verse krachten gedaan. In de 75e minuut was het een van die invallers, Maik de Bruin, die knap raak kopte na een prachtige individuele actie van Syb Daverveld. Sambeek probeerde het na deze 2-2 nog wel, maar Geert Janssen hield zijn doel de laatste vijftien minuten schoon.

Zo eindigde de lastige uitwedstrijd bij Sambeek in een 2-2 gelijkspel. Bij winst had DWSH’18 de koppositie overgenomen van Merselo maar nu blijft het als enige ploeg in de klasse ongeslagen! Volgende week ontvangt ontvangt DWSH’18 op Het Breexsel nummer laatst Menos. Deze mooie streekderby is altijd een wedstrijd op zich. Hopelijk kunnen onze blauw-zwarten de ongeslagen reeks voortzetten. #samenverder