Voetbalverslagen 1e elftal s.v. DWSH’18

 

 

 

2 november DWSH’18 1 – SVOC’01

DWSH’18 profiteert maximaal van cadeautjes SVOC’01!

De fusieclub begon nog steeds ongeslagen aan de wedstrijd tegen de nummer laatst SVOC’01 en de verwachting was dat de Limburgse fusieclub ook aan de zegekar gebonden ging worden. Zonder de geblesseerde Camiel van Geenen en de afwezige keeper Geert Janssen werd er om half drie afgetrapt op een drassig hoofdveld in Sint Hubert.
De eerste kans was voor de bezoekers maar de aanvaller schoot de bal voorlangs.

Hierna nam DWSH’18 het initiatief over en creëerde zij enkele gevaarlijke aanvallen. Pas in de vijftiende minuut werd het overwicht duidelijk in de score. Een te korte terugspeelbal op de keeper werd onderschept door Syb Daverveld. Hij omspeelde de keeper en tikte de bal in het lege doel. Twaalf minuten later ging de Limburgse verdediging weer in de fout. Een breedtepass werd opgepikt door Job van der Straaten, na een korte versnelling bracht hij de bal bij Yannick. Hij kon de bal niet snel genoeg controleren om op doel te schieten maar legde de bal af op Hugo Thelosen.

Hij twijfelde geen seconde en schoot de bal hard over de grond binnen; 0-2. Toch was dit nog niet de ruststand. Job kreeg met een knappe actie de bal bij Maik de Bruin en die haalde verwoestend uit. De kanonskogel was onhoudbaar en zorgde voor een 3-0 ruststand. Ondanks drie grote kansen van SVOC’01 wist keeper Jordy Maas zijn doel leeg te houden.

Na de warme thee in de rust waren het de bezoekers die goed uit de startblokken kwamen. Na een crossbal vanaf de rechterkant stond Jelle Willems ineens tegenover twee tegenstanders. Zij speelden dit eenvoudig uit en konden Jordy in de korte hoek passeren. Een snelle tegengoal vier minuten na de rust waarbij er juist afgesproken was om meer pit te laten zien. SVOC’01 bleef hierna nog tien minuten doorzetten, maar echt grote kansen waren er niet. De thuisploeg neemt na een uur spelen de regie weer in handen. Er is veel balbezit en enkele kansen worden om zeep geholpen.

Binnen drie minuten loopt DWSH’18 weg door persoonlijke fouten van SVOC’01. Syb onderschept een breedtepass, sprint dertig meter met bal langs de verdedigers en schuift beheerst de 4-1 binnen. Hierna is het de keeper die te lang treuzelt en de bal tegen de instormende Maik aanschiet en de bal tegen de touwen ziet verdwijnen; 5-1. In de laatste tien minuten volgen er nog grote kansen, waarbij Mike zijn hattrick had kunnen maken, maar getreuzel en een niet-uitgestoken been zorgden ervoor dat het slechts 5-1 bleef.

Een combinatie van een watervlugge voorhoede van DWSH’18 en persoonlijke fouten van SVOC’01 zorgde vandaag voor het verschil. Echt goed voetbal lieten de blauw-zwarten niet zien, maar toch fijn dat er na negentig minuten spelen een dikke overwinning op papier staat. Volgende week speelt DWSH uit bij Leunen. Zij verloren afgelopen weekend thuis met 1-2 van Astrantia.


27 oktober Astrantia 1 – s.v. DWSH’18 1

Terechte puntendeling met veerkrachtig Astrantia.

Op een drassig en zwaar veld heeft DWSH’18 een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Astrantia. Tot twee keer toe boog de Middelaarse ploeg een achterstand om en werd de eindstand op 2-2 bepaald.
Al na één minuut had Camiel van Geenen de blauw-zwarten op voorsprong kunnen schieten, echter vond zijn doelpoging de sluitpost van de thuisploeg. In de 22e creëerde Hugo Thelosen een mooie kans voor Yannick Bens. Hij faalde niet en zorgde voor de voorsprong. Net voor rust was het Astrantia dat in de blessuretijd de gelijkmaker mocht binnenwerken; 1-1.

Rond een uur spelen was het Job van de Straaten die DWSH’18 weer op voorsprong zette. Na een pass van Syb Daverveld liet hij het netje bollen. Een kwartier later had Astrantia de tweede achterstand weer ongedaan gemaakt en stand er weer een gelijke stand op het bord. Dit bleek ook de eindstand te zijn. Een terechte puntenverdeling na negentig minuten voetballen.

Zo blijft DWSH’18 na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen. Volgende week komt op Het Breexsel nummer laatst SVOC op bezoek. Zij verloren vandaag met 0-7 van Leunen.


13 oktober 2019 Sambeek 1 –  s.v. DWSH’18 1

DWSH’18 steelt punt bij angstgegner Sambeek.

Waar vorig jaar twee keer verloren werd van het werkvoetbal van Sambeek, stond er nu een andere opdracht op het spel: ongeslagen blijven. Dat de opdracht lastig ging worden, was van tevoren bekend. Trainer John van Geenen miste vier basisspelers in verband met werk en vakantie.
Toch waren het onze vaandeldragers die vroeg op voorsprong leken te komen. Een doelpoging van Hugo Thelosen werd ternauwernood van de doellijn gehaald. Het was even later toch raak. Een spelers van Sambeek kreeg de bal achter zijn eigen keeper: 0-1 DWSH’18. Hierna was het Sambeek dat van zich af begon te bijten en dat deed het effectief. De eerste fatsoenlijke aanval was meteen raak: 1-1. Hierna zette de thuisploeg door maar raakte zij voor rust gelukkig alleen maar de lat.

Waar de eerste helft al niet goed was van de kant van DWSH, bleek de tweede helft nog minder van niveau. De bezoekers kwamen niet van de eigen helft af en het was wachten op de tweede treffer van Sambeek. In de 62e minuut viel die verwachte treffer. Na een goede aanval kon de aanvaller van Sambeek onhoudbaar raak tikken; 2-1. Nu moest DWSH meer de aanval gaan zoeken en dat werd met twee verse krachten gedaan. In de 75e minuut was het een van die invallers, Maik de Bruin, die knap raak kopte na een prachtige individuele actie van Syb Daverveld. Sambeek probeerde het na deze 2-2 nog wel, maar Geert Janssen hield zijn doel de laatste vijftien minuten schoon.

Zo eindigde de lastige uitwedstrijd bij Sambeek in een 2-2 gelijkspel. Bij winst had DWSH’18 de koppositie overgenomen van Merselo maar nu blijft het als enige ploeg in de klasse ongeslagen! Volgende week ontvangt ontvangt DWSH’18 op Het Breexsel nummer laatst Menos. Deze mooie streekderby is altijd een wedstrijd op zich. Hopelijk kunnen onze blauw-zwarten de ongeslagen reeks voortzetten. #samenverder