Carnaval 2020 in het Klottenriek: Nog eentje dan!

Met tranen in de ogen en een brok in de keel, maar met heel veel mooie herinneringen, kijken Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian terug op een prachtige carnaval, om nooit meer te vergeten.
Vrijdagmiddag zijn de hoogheden met hun gevolg naar Basisschool de Klimop geweest, om samen met Schoolprins Koen, Schoolprinses Jara, Schoolnar Yentle, Schoolvorst Noud en alle kinderen carnaval te vieren, dit alles in de Wilg.

Het was een gezellige middag, met DJ Roan zat de stemming er meteen goed in!
’s Avonds stond de jeugdsleuteloverdracht op het programma. De jeugdhoogheden hadden de sleutel, waarna het feest los kon barsten in het Aldendrielpark.
Op zaterdag zijn de hoogheden op bezoek geweest bij zieken en mensen die geen carnaval mee kunnen vieren.

Natuurlijk hebben ze ook de carnavalskrant met een kleine attentie gebracht, bij de Klotstèkers van het verzorgingstehuis Aldenhorst in Mill. Zoals gebruikelijk, werd ’s avonds de carnaval geopend met een viering in de kerk en daarna weer naar Mill voor de sleuteloverdracht. Met het ‘bekend van TV spel, de Jongens tegen de Meisjes’ en presentator Nar Ian. Alle Prinsenparen met hun narren en jonkers kregen uiteindelijk uit handen van de burgermeester de sleutel van hun dorp. Daarna gingen Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian met hun gevolg terug naar Wilbertoord waar Carnaval 2020 kon los barsten!!

Party reis door de tijd

 

Op naar het Klottenriek… voor een swingende avond bij Amanshof.
Ook dit jaar waren er weer bussen geregeld voor de kroegentocht. De carnavalsvierders van de Udense kroegentocht, hebben nog gezellig mee gefeest met vele Klotstèkers, na terugkomst in het Klottenriek. Iedereen die binnenkwam kreeg een lootje, en werd het liedje op je lootje op het juiste moment gedraaid? Dan kon je Flugel of bier winnen. Het was een gezellige avond… tot in de late uurtjes.

Carnavalszondag, vele afgelaste of verplaatste optochten in Brabant. Maar niet in het Klottenriek! Met mooie creatieve creaties als ‘wij boeren achteruut’, een heus lopend buffet en een circus. De optocht wordt normaal afgesloten door de prinsenwagen, maar nu was het de vriendengroep van het Prinsenpaar met ‘nog eendje dan!’.

De prijswinnaars van de optocht waren als volgt:

Rijdende groepen / wagens

  1. Vriendengroep van ’t Prinsenpaar – ‘Nog eendje dan’
  2. Buurtschap de Flierenfluiters – ‘Wij boeren acheruut’
  3. Vriendengroep de Doppenlichters – ‘Altijd pret met een lopend buffet’

 

Loopgroepen

  1. Vriendinnen van ’t Vatje – ‘Zwaailampen’
  2. Buurtschap de Splitskanters – ‘We maken er een potje van’
  3. Buurtschap de Binding – ‘Spooktocht’

 

Middengroep

  1. CV Tis Nie Niks – ‘Circus’

 

Enkelingen

  1. Rob Hendriks – ‘Menne fiets loopt goed’
  2. Frank van Lieshout – ‘Te laat gepiekt’

 

De vriendinnen van ’t Vatje gingen ook met de wisselbeker naar huis!
We kunnen terugkijken op een geweldige optocht. Het was allemaal weer prachtig verzorgd en bij deze worden alle deelnemers bedankt voor hun bijdrage.

Op maandag werd er gestart met een heerlijke brunch. DJ Martin Nabuurs en de Heigalmers zorgde met inhakers en meezingers voor gezellige muziek. En met Tonprater Schilder Jan Selten die z’n belevenissen in de schaftkeet kwam vertellen, werd er volop gelachten in de zaal. Aansluitend kon men gaan kijken naar de jeugdoptocht. Altijd leuk om te zien, hoe de jonge Klotjes er weer iets moois van maken. Volgens de jury en het publiek, was het weer een hele mooie optocht. ‘We hebben geboeid gekeken van begin tot het eind. Het was nog een lastige klus’, aldus de jury van de jeugdoptocht. ‘Iedereen heeft zijn best gedaan om er een schitterende optocht van te maken. Er kan er maar ‘eén winnen, maar eigenlijk zijn het allemaal winnaars’.

Bij de onderbouw ging de eerste prijs naar groep 3, met ‘Wij slaan nergens op’.

En bij de bovenbouw mocht groep 6 naar voren komen, met ‘Deze kwallen kunnen carnavallen’.

Na de prijsuitreiking stond ook dit jaar weer het kind-ouder-koemelken op het programma. Wederom een groot succes. Zo mooi om te zien, hoe enthousiast groot en klein samen zijn. Later op de avond werd er nog volop door gefeest met de ‘Montag Abend Tiroler Fest’ in Bierstube Amanshöf tot in de late uurtjes.

De laatste dag van de carnaval… de Boerenbruiloft.

Na een bezoek aan de jeugd in de Wilg met het eerste Jeugdboerenpaar met Boer Mick en Boerin Liselotte, werd de koets klaar gezet, en gingen de hoogheden met hun gevolg op weg naar de Varenstraat onder begeleiding van een vrolijke noot de Hei(n)galmers om het boerenpaar op te halen. Dit jaar werd de huwelijksplechtigheid voltrokken door ‘unne heigalmer’: ‘Buur Jan (Vollenberg)‘ en Babs Bea die normaal daadwerkelijk huwelijken mag voltrekken. Nadat alle bezwaren waren weggewerkt, werden Hein en Thea Janssen in de onecht verbonden. Het was de hoogste tijd voor roggebrood met spek, en boerenmoes met worst. Daarna volgde de receptie. Met een geweldig huwelijksfeest, was het om elf over elf weer tijd om het huwelijk te ontbinden. Maar ook voor Prins Mark, Prinses Tanja en Nar Ian was het om middennacht aangebroken om de sleutel terug te geven, aan onze eigen voorzitter, en vertegenwoordiger van de gemeente Mark Janssen.

Het prinsenboek is voor de hoogheden nog niet helemaal dicht.. dat is pas in november. Maar er zijn al vele bladzijdes omgeslagen.
Voor vele foto’s en video’s van carnaval in het Klottenriek, kun je een kijkje nemen op: www.wilbertoordonline.nl

Het was weer een geweldig mooi carnavalsjaar!
Heigalmers bedankt voor de muzikale ‘ondersteuning’ tijdens de carnavalsactiviteiten.
Natuurlijk alle Klotstèkers en Klotstèkerinnekes en verder iedereen bedankt… want zonder jullie was het niet gelukt.

Iets wat Prins Mark ook bedoeld met zijn lijfspreuk:

‘Met Plezier, Gezelligheid en Muziek Vieren we ’n
Geweldige Carnaval in het Klottenriek!’