Vele topartiesten in het Klottenriek in Pronkzitting 2019

Foto-impressie met 422 foto’s Klik hier

De pronkzittingen zitten er op in Wilbertoord… wat was het geweldig! Met vele bekende artiesten, Wilbertoordse talenten van eigen bodem van jong tot oud en van dj Armin van Buuren tot de Duitse volkszanger Heino.
Helemaal uitverkocht… bomvolle zaal, elke avond!
We kunnen terug kijken op vier mooie pronkzittingsavonden in het Klottenriek. Een gevarieerd programma, vol show, dans, muziek en veel, heel veel humor.

Zoals al jaren de traditie is, werd de pronkzitting geopend door de winnaars van de AKM Playbackshow. Met de ‘Vrienden van Wilbertoord Live’ heeft groep 8 een schitterend optreden neergezet, met prachtige muziek. Een echte sfeermaker, vanaf het eerste moment tot de laatste noot.
Met DKMELAJIDBB : Staan voor paal, was het de beurt aan Jan en Tom. Met de nieuwe mast in Wilbertoord, hebben ze nu wel bereik. Met de woordspelingen, die we van hun gewend zijn, hadden ze weer leuke weetjes in hun act verwerkt. Applaus volgde dan ook regelmatig. Dat hebben ze dan toch maar bereikt.

Ook de dansgarde mag tijdens de pronkzittingen niet ontbreken, zij hebben een prachtige gardedans laten zien. Laten die avond, hebben ze nog een show dans opgevoerd, tot in de puntjes verzorgd.
Dit alles onder leiding van Suzan Meulepas en Femke van Gaal.
Een kookcursus is voor sommige wel een goed plan. Zo ook voor Bo Ter Ham en Y vette Kip. Met de nodige wijntjes die er bij horen, wisten zij op hilarische wijze een zeer ‘smakelijk’ gerecht te maken, wat gelukkig niet in de soep was gelopen.

The Roast of… de vriendinnengroep van Fleur, deed een boekje open over de narrin van het Klottenriek. Met een scherpe noot om vervolgens af te sluiten met mooie worden, wisten ze misschien een ‘gevoelige snaar’ te raken, waar Fleur dan toch ook weer heel smakelijk om kon lachen.
Ook de Klot werd bekend gemaakt. Dit jaar is het Marco Teunissen, die deze titel heeft gekregen, voor al zijn vrijwilligerswerk in het Klottenriek. Marco, van harte gefeliciteerd!
Op de tweede pronkzittingsavond waren het Arjan Sengers en Judith Steenbakkers, die als boerenpaar 2019 tevoorschijn kwamen. Dat beloofd weer een gezellige boerenbruiloft te worden, carnavalsdinsdag bij Café-Zaal Amanshof!

Vervolgens een kijkje in het leventje van Leo en Nel. Overdag werkt Nel op kantoor en ’s avonds op de zenuwen van Leo. De nodige problemen kwamen op tafel. Problemen met alcohol, nee, je hebt pas een probleem als je zonder zit, volgens Leo. Problemen op vakantie, van het kleedhokje tot het ‘wrattenbadje’. Het was weer een gezellige dagje.
Vriendengroep Peli had flink getraind, om als TOPIDO (Toine Onze Prins In Dans Opleiding) een geweldige twirlshow op ludieke wijze op het podium te zetten. De ruwe ongeslepen diamantjes lieten hun prachtige dansmoves zien, waar ook Prins Toine de laatste avond aan moest geloven.

WiMeDi Swahili chama, het leek wel een verhaal uit een sprookjesboek. Heel, heel lang geleden, was Toine al bang voor sperziebonen, had Wendy soms iets te veel toverdrank op en ging de cavia van Fleur dood (gelukkig heeft ze Bolleke nog). Toch waren het deze hoofdpersonen, die in 2018-2019 de hoogheden in het Klottenriek zijn geworden. En ze leefden nog lang en gelukkig.
Een uitgedokterd stuk weer door Ronnie en Tonnie. Dokter Tonnie had er oog voor, maar toch zag patiënt Ronnie het niet zo zitten. Met als hobby ‘geblinddoekt boogschieten’, weet je niet wat je mist en heeft ook de dokter soms een antibiotica nodig… voor een virus op zijn computer.

Met ‘die Verrückte Halbe Stunde’ werden de nodige plaatjes gedraaid, met gezellige Duitse meezingers. Van Anton uit Tirol tot zanger Heino en Nena met 99 Luftballons, zorgden de veteranen weer voor een prachtige afsluitingsact.
De schlager werd dit jaar gewonnen door de Grensmikkers, die dit lied tijdens de laatste avond live hebben gezongen. Voor Vorst Willem was dit het eerste jaar om de pronkzitting aan elkaar te praten. Dit heeft hij geweldig gedaan. Hij vroeg regelmatig om een ‘rondje’… oftewel de Buutmars, die de Heigalmers dan ook vaak hebben gespeeld tijdens de pronkzittingsavonden. Ze zorgden dan ook elke avond voor een gezellige noot. Heigalmers, bedankt!

En ook de artiesten, alle mensen voor en achter de schermen en natuurlijk het publiek, dankjewel; het was weer uniek in het Klottenriek!

 

 


Pronkzittingen bijna uitverkocht

Nog geen kaartjes voor de pronkzitting in het Klottenriek???

Wees er dan heel snel bij… de zaterdagen zijn al UITVERKOCHT!!!

Maar voor vrijdag 8 februari, zijn nog enkele kaartjes te koop. Hiervoor kun je contact opnemen met Heino Hendriks. Voor de seniorenpronkzitting op 1 februari zijn ook nog kaartjes te koop, bij Willy van der Ligt.

 


Pronkzittingen 2019

Net zoals voorgaande jaren, zullen vele artiesten van eigen bodem hun talenten laten zien tijdens de pronkzittingsavonden in het Klottenriek. Een avond vol dans, muziek en veel, heel veel lachwekkende momenten.
De pronkzittingen vinden plaats op 1, 2, 8 en 9 februari.

Kaartverkoop

Wil je naar één van de pronkzittingsavonden, zorg dan dat je zondag 13 januari bij de kaartverkoop bent. De kaartverkoop vindt plaats bij Café-Zaal Amanshof.
De zaal is open vanaf 11.30 uur, de verkoop start om 12.00 uur ; via de zijingang!!!
De prijs van de kaartjes is in de voorverkoop € 10.00. Daarna kosten deze € 12.00.

MAXIMAAL 4 KAARTEN PER PERSOON!!!

Dus wil je erbij zijn… zorg dat je op tijd bent bij de kaartverkoop, want op = op!!!
Ben je niet in de gelegenheid om bij de kaartverkoop van de pronkzittingen te zijn, dan kun je ná zondag 13 januari contact opnemen bij Heino Hendriks, Wethouder Lindersstraat 47, 478022.

Kaartjes voor de seniorenzitting, kun je dan regelen bij Willy van der Ligt, Verbindingsweg 16a, 478277.


Pronkzitting 2018

Film van de opening en proclamatie van de pronkzitting 2018 klik hier

Filmpje van Groep 8 van de Pronkzitting 2018 Klik hier

Helemaal uitverkocht … bomvolle zaal, elke avond!!!
We kunnen terug kijken op vier mooie pronkzittingsavonden in het Klottenriek. Een gevarieerd programma, vol show, dans, muziek en veel, heel veel humor.

Zoals al jaren de traditie is, werd de pronkzitting geopend door de winnaars van de AKM Playbackshow. Met ‘Groep 8 de wereld rond’ zijn de jongens en meiden de hele wereld rondgereisd in het optreden. Van Ibiza naar Afrika en van Mexico naar Amerika. Om tenslotte hun reis te eindigen in ons eigen Nederland.
Met Hart van Wilbertoord, gepresenteerd door Jut en Jull, zijn we weer op de hoogte gebracht van de nieuwtjes. Er waren ook de berichten bij over ons dorpje en onze hoogheden.

Ook de dansgarde mag tijdens de pronkzittingen niet ontbreken, zij hebben een prachtige gardedans laten zien. Later die avond, hebben ze nog een showdans opgevoerd, tot in de puntjes verzorgd.
Toen was het de beurt aan MCW. Of je nu een gebroken arm hebt, last van je blinde darm of een splinter, bij Medisch Centrum Wilbertoord kun je altijd terecht. Of je er echt beter van wordt, blijft de vraag?!?!?
Kleurrijk was dit jaar de pronkzitting zeker ook. Met het optreden van ‘kleur bekennen’ liet Vriendengroep de Schoepers, soms al rollend over het podium, alle kleuren van de regenboog zien.

Vervolgens was de kleur rood die eruit sprong, met ‘All you need is Nina’. Tijdens deze speciale uitzending werd er op zoek gegaan naar dé liefde van ons Ninarinnetje. Met Love-dokter-Bernard, een Afrikaantje, Nar-in-deeg en Anton, heeft Ninarinnetje nog niet de ware gevonden… Benieuwd of zie ze tegen gaan komen deze carnaval in het Klottenriek?!?!

Ook de Klot werd bekend gemaakt. Dit jaar is het Jan Selten, die deze titel heeft gekregen, voor al zijn vrijwilligerswerk in het Klottenriek. Jan, van harte gefeliciteerd!!

Op de tweede pronkzittingsavond waren het Antoine en Anja van Gils, die als boerenpaar 2018 tevoorschijn kwamen. Dat beloofd weer een gezellige boerenbruiloft te worden!!!

Crazy 20 stond op het programma, waarin het damesvoetbalteam van Sandra en Nina, verslag deden over het reilen en zeilen, voor en na een voetbalwedstrijd.
Tijdens de seniorenzitting heeft Buurtschap de Splitskanters de winnende schlager, live ten gehore gebracht.
Barry en Babs, bonje in bed… met veel lachwekkende momenten. Zij deden een boekje open over hun relatie. Van een ‘super foods boek’ tot Sudoku, maar ook het 50-tinten-grijs boek.

Dat we een sportief prinsenpaar en narrin hebben, werd zeker duidelijk met het programma ‘Sportief een eind op’. Met sportieve weetjes, een quiz en live beelden van de vrije trap en de goal die er viel.
Elke avond hebben de Heigalmers weer prachtig muziek gespeeld. Heigalmers, bedankt!!
Menig maal hebben ze de buutmars gespeeld. Zo ook voor DKMELAJIDBB.
Jan en Tom brachten de leukste stukjes van afgelopen jaren. Met Mark(t)Koopman en een prachtig verhaal uit het sprookjesboek. Natuurlijk met de vele woordspelingen, zoals we van hun gewend zijn.

Toen was het de beurt aan Ronnie en Tonnie. Deze keer als schilder ‘Overal lak aan’ en de elektricien, die het spannend en licht werk vond. Een geweldig stuk vanuit de schaftkeet.
Flip en Flap & Friends hebben de pronkzitting elke avond afgesloten. Tijdens dit jubileumjaar, met een terugblik van verschillende artiesten. Zo kwamen de vernieuwde Klotjes op het podium en ook de imitatie van Piet Robben en Krelis, als Superman. Prins Rob had zijn debuut als artiest en de veteranen kwamen nog een liedje brengen van het songfestival.

Vorst Marcel heeft voor de laatste keer alles weer geweldig aan elkaar gepraat.
Hij is tijdens de laatste avond erg verrast. Eerst door zijn benoeming als Ere-vorst van de Klotstèkers.
Aan het einde van de laatste pronkzittingsavond, is hij samen met Jan de Kil, in het zonnetje gezet door de veteranen.

Het was top, met Prins Rob!!! En vele Klotstèkers op het podium en een geweldig publiek!!

Foto-impressie Pronkzitting 2018 klik hier